Connect with us

Region

FILMSKI slučaj u Crnoj Gori: “Do zgrade suda u Podgorici prokopan TAJNI TUNEL”

Istina je da je u Višem sudu u Podgorici nakon vikenda konstatovano da su u prostorijama depoa, koji je praktično arhiv, zatečeni tragovi drugih lica, rekao je na današnjoj pres konferenciji predsjednik Višeg suda Boris Savić.

Prilikom vršenja popisa pronađen je prokopan tunel koji je vodio do depoa, prenosi CdM. Kaže da je iznijeta neobična količina netačnih informacija.

“Odmah smo obavijestili policiju i ona je izvršila uviđaj. Konstatovali smo i mi i oni daje došlo do premještaja predmeta sa jedno na drugo mjesto”, kazao je Savić.

Obavljen je, kaže popis, a konstatovano je da “gotovo ništa ne nedostaje”.

“Zabuna je ispala zato što su stvari ispreturane. Informacije da je ukradeno nešto iz Višeg suda su neistinite”, rekao je Savić.

Prilikom vršenja popisa, naglasio je Savić, pronašli su otvor na dobro sakrivenom mjestu.

Dodao je da dimenzije otvora i onoga sto se vidi ukazuje na nešto što nije radjeno na brzinu.

“Nije logično da je meta tunela bila da se uzimaju stvari iz depoa”, dodao je.

Sumnjamo da je meta bila lak pristup sudu i prostoriji za zadržavanje.

“Sumnjamo da onaj ko je pravio tunel je pravio zbog pristupa prostoriji za zadržavanje. Ne znamo šta se moglo desit ali vrata Višeg suda su bila širom otvorena”, rekao je Savić.

Prema njegovim riječima, kako CdM prenosi, značajan rad uložen da bi se napravio tunel, jer su zidovi debeli 50,60 centimetara.

“Tunel po svojim gabaritima je daleko od rupe uzemlji. Ne možemo govoriti dokle je vodio”, rekao je Savić.

Savić je naglasio da se laptopovi Do Kvona ne nalaze u depou.

“U depou se nalaze samo predmeti iz optuženja”, rekao je predsjednik Višeg suda.

U depou je trenutno storine hiljada predmeta, sudskih spisa…, dodao je Savić.

“Nemamo indicija da je nešto ukradeno. Nismo uspjeli sve da završimo”, istakao je on.

Tunel je prokopan pod zemljom, piše CdM.

“Ne možemo zaključivati koje su tehnike izvršioci koristili i kako su ušli u zgradu”, kazao je Savić.

Na pitanje da li postoji sumnja da je neko pokušao bjekstvo, Savić kaže da mu je nevjerovatno da je neko to radio da bi uzeo dokaz koji je izvještačen.

Govoreći o otkrivenom tunelu, Savić kaže da smo tako nešto “gledali u holivudskim filmovi a ne u stvarnosti”.

“Nevjerovatan je način izvršenja, da je bilo stotinu policajaca ne znam da li bi mogli da spriječe nešto što se dešava ispod zemlje. Podzemnu kontrolu još ne vršimo”, rekao je predsjednik Višeg suda.

U depo se, dodaje, ulazi svakodnevno.

“Ne postoji mogućnost nijednog dana da se u njega ne ulazi”, naglašava on Savić.

Otvor koji je otkriven, ističe Savić, biće pod kontrolom, prenosi CdM.

“Biće pojačana sigurnost i vjerujem da će poslije ovakve situacije ovako nešto biti nemoguće”, poručio je Savić.

(MONDO.ME)

Region

HRVATSKA OBARA SVE REKORDE! U vrhu Evrope po rastu cijena

U septembru je godišnja stopa inflacije u evrozoni, mjerena harmonizovanim indeksom potrošačkih cijena (HICP), iznosila 4.3 odsto, izračunali su statističari.
U avgustu inflacija u Hrvatskoj iznosila je 5.2 odsto. To znači da su potrošačke cijene u mjesecu na izmaku porasle najblaže od oktobra 2021. godine.

Na mjesečnom nivou cijene su u septembru u zoni primjene zajedničke evropske valute porasle za 0.3 odsto, upola slabije nego u prošlom mjesecu. Cijene energije bile su u septembru niže za 4.7 odsto nego u istom mjesecu prošle godine, nakon 3.3 odsto pada u avgustu.

Svježa hrana poskupjela je za 6.6 odsto, znatno blaže nego u avgustu kada je cijena bila 7.8 odsto više nego godinu dana ranije. Rast cijena usluga usporio je s 5.5 na 4.7 odsto. Kad se isključe cijene hrane i energije, inflacija je u evrozoni u septembru iznosila 5.5 odsto i bila je niža za 0.7 postotnih bodova u odnosu na avgust.

Niža stopa osnovne inflacije odražava blaže poskupljenje industrijskih proizvoda i usluga. Slovačka je i u septembru belježila najsnažniji rast potrošačkih cijena na godišnjem nivou od 8.9 odsto. Slijedi Hrvatska sa stopom inflacije u septembru, mjerenom HICP-om, od 7.3 odsto, znatno nižom nego u avgustu kada je dosezala 8.4 odsto. Time se rast cijena u mjesecu na izmaku izjednačio s prošlogodišnjim martom.

Na mjesecnom niovu cijene mjerene HICP-om pale su u septembru prvi put od kraja prošle godine, za 0.7 odsto.

U avgustu bile su porasle za 0.4 posto, pokazuje izvještaj Eurostata. Indeks potrošačkih cijena Državnog zavoda za statistiku (DZS) pokazuje pak da su u septembru cijene u Hrvatskoj porasle za 6.6 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec, nakon 7.8-postotnog rasta u avgustu.

Na mjesečnom nivou uvećane su u septembru za 0.4 odsto. Najbliža Hrvatskoj po rastu cijena na godišnjem nivou, mjerenom HICP-om bila je u septembru Slovenija sa stopom inflacije od 7.1 posto, pokazuju Eurostatove tablice. Daleko najblaži rast potrošačkih cijena u odnosu na prošlogodišnji septembar bilježila je Belgija, od 0.7 odsto. Slijede Grčka i Finska, s 2.4 odnosno tri odsto. Cijene su na godišnjem nivou pale samo u Holandiji za 0.3 odsto, pokazuju procene Eurostata, prenijela je Hina.

Nastavi čitati

Region

TIJELA UBIJENIH SRBA SA KOSOVA PREDATA PORODICAMA! Nema nalaza obdukcije, IAKO JE URAĐENA

Tijela Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, kao i Bojana Mijailovića i Igora Milenkovića iz Leposavića, koji su ubijeni u sukobu s tzv. kosovskom policijom u Banjskoj 24. septembra, predata su danas porodicama u Institutu za sudsku medicinu u Prištini.
Preuzimanju tijela su prisustvovali porodični advokati, kao i takozvana kosovska policija.

Porodicama nisu uručeni obdukcioni nalazi, iako su nadležni prištinski organi objavili da je obdukcija završena. Nedeljković, Mijailović i Milenković su ubijeni u sukobu lokalnih Srba i takozvane kosovske policije, 24. septembra, u selu Banjska, na sjeveru Kosova i Metohije.

Nastavi čitati

Region

NOVI INCIDENT NA KOSOVU! Kurtijevi elitni specijalci pretukli trojicu SRPSKIH MLADIĆA

Trojica mladića srpske nacionalnosti čiji su inicijali M.S, M.J. i M.R. pretučeni su danas poslije podne u selu Gornje Varage u opštini Zubin Potok, kada su se iz sječe šume vraćali kući.
Srpske mladiće na šumskom putu ka selu presreli su pripadnici elitne jedinice policije samoproglašenog Kosova, oborili na zemlju i pretukli ih, prenijeli su Srni srpski izvori iz Zubinog Potoka.

Policija je mladiće ispitivala gdje su bili iako su uz sebe imali motorne testere.

Mladića žive u selu Gornje Varage uz administrativnu liniju koja razdvaja Zubin Potok i Novi Pazar, a žive od sječe i prodaje šume.

Više informacija o ovom događaju još nema, pošto su sve veze sa selom Gornje Varage u prekidu.

Nastavi čitati
Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Horoskop2 tjedna ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized4 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

PROPAST BANJALUČKOG SNSD-a! KIKO I ĆURLA PREUZELI KORMILO! Presuđeni kriminalac i drugi koji “ne zna ko je” NOSE ĐAJIĆEVE SKUTE NA PUTU U AMBIS!

Banjaluka2 tjedna ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Banjaluka1 dan ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

ĐAJIĆ SLAGAO UČESNIKE KOTLIĆIJADE! Umjesto po 200 KM dobili po 3 KG MESA! “Dao bih vam, AL NE SMIJEM OD PORESKE”

Uncategorized2 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka5 dana ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Aktuleno