Connect with us

Hronika

HAOS U NOVOM GRADU! Pucao na radnike “Elektrokrajine” KADA SU DOŠLI DA MU ISKLJUČE STRUJU

Na dvojicu radnika “Elektrokrajine”, terenska jedinica Novi Grad, 27. oktobra je izvršen napad vatrenim oružjem prilikom obavljanja redovnih radnih zadataka u industrijskoj zoni Poljavnice kod Novog Grada, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Napad osobe sa inicijalima B.K. se desio kada su radnici “Elektrokrajine”, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdijevanje “Elektroprivrede Srpske”, došli da sa mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju.

Napadač je prema radnicima uperio oružje duge cijevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac, te nogama šutirajući polomio kutiju sa radnim alatom koji su koristili radnici “Elektrokrajine”, navodi se u saopštenju.

Kada je po drugi put repetirao oružje, radnici su otrčali u službeno vozilo i istim se udaljili. Odmah su pozvali policiju koja je došla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog tokom kojeg je pronađeno oružje duge cijevi (vojna puška M-76 sa optičkim nišanom) i pripadajućom municijom.

“Uprava i kolektiv “Elektrokrajine” najoštrije osuđuju brutalni napad i ugrožavanje života naših radnika koji samo obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice. Pozdravljamo brzu reakciju policije koja je privela napadača, te protiv njega najavila podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima. Ovim putem pozivamo nadležne pravosudne institucije da u predstojećem krivičnom postupku najoštrije sankcionišu dotično lice”, poručuju iz “Elektrokrajine”.

Iz “Elektrokrajine” podsjećaju da od 2021. godine posluju kao operator distributivnog sistema koji postupke isključenja i uključenja korisnika mreže obavlja po nalogu ovlaštenog snabdjevača, odnosno nadležnih direkcija “Elektroprivrede Srpske”.

Hronika

Uhapšeni i saučesnici policajca koji je opljačkao Avganistanca

Policajac iz Bratunca M.J. i njegovi sugrađani J.S. i N.F. iz Bratunca, uhapšeni su zbog sumnje da su napali i opljačkali državljanina Avganistana K.J. od koga su oteli novac i telefon.

Sve se desilo u nedjelju, a prije toga osumnjičeni policajac je lažno prijavio da je njega napao Avganistanac. U tom obračunu povrijeđeni su i policajac i stranac i obojici je ukazana pomoć u bolnici.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da pomenuti M.J. J.S. i N.F. trojac terete za razbojništvo. Naveli su da je prvo policiji u Bratuncu prijavljeno da je K.J. iz Avganistana fizički napao policijskog službenika M.J. iz Bratunca.

– Oba lica su se radi ukazivanja ljekarske pomoći javila u Dom zdravlja Bratunac, gdje je tom prilikom dežurni doktor konstatovao lake tjelesne povrede licu K.J., a lice M.J. uputio u JZU Bolnica Zvornik – navode u saopštenju.

Pojasnili su da je istragom tog slučaja utvrđeno da se radi o lažnoj prijavi o napadu na policajca i da je počinjeno razbojništvo nad državljaninom Avganistana. U okviru ove istrage policija je pretresla kuće i pomoćne objekate koje koriste  M.J., J.S., N.F., B.Đ. i P.P. te su oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa razbojništvom.

– Pronađeni su vatreno oružje i municija, veća količina novca, telefoni, policijska stop tablica i „treptač“. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini – navode u policijskom saopštenju.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

Uhapšen policajac zbog lažnog prijavljivanja

Pripadnici Policijske uprave Zvornik uhapsili su policijskog službenika iz Bratunca M.J, osumnjičenog da je počinio krivična djela tjelesna povreda i lažno prijavljivanje krivičnog djela, zbog čega će biti suspendovan i protiv njega pokrenut disciplinski postupak, saopšteno je iz ove uprave.

Policajac je  uhapšen, nakon što je Policijskoj stanici Bratunac prijavljeno da je lice čiji su inicijali K.J. iz Avganistana fizički napalo policijskog službenika M.J. iz Bratunca, prenosi Srna.

Oba lica su se radi ukazivanja ljekarske pomoći javila u Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Bratunac, gdje je dežurni ljekar konstatovao lake povrede licu K.J, a lice M.J. uputio u Bolnicu u Zvorniku, navedeno je u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

 

(agencije)

Nastavi čitati

Hronika

LJUBAVNICA GA SKUPO KOŠTALA Asistent Pravnog fakulteta u Banjaluci udaljen sa radnog mjesta

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin, donio je danas rješenje o udaljenju sa radnog mjesta višeg asistenta Pravnog fakulteta Njegoslava Jovića, a protiv kojeg će biti proveden disciplinski postupak zbog osnova sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline i postupak pred Etičkim komitetom.

U prijedlogu dekana Pravnog fakulteta Željka Mirjanića za udaljenje radnika sa radnog mjesta višeg asistenta, navodi se da svi dokazi ukazuju na neprofesionalno i moralno neprihvatljivo ponašanje radnika, a čime je nanesena ozbiljna šteta Univerziteta u Banjaluci.

– Takođe, dekan Pravnog fakulteta je dostavio i Inicijativu za pokretanje disciplinskog postupka zbog osnovane sumnje na težu povredu radne obaveze i discipline kao i zahtjev Etičkom komitetu za utvrđivanje povrede Kodeksa etike Univerziteta u Banjaluci – rekli su u Univerzitetu Banjaluka.

Univerzitet u Banjaluci još jednom najoštrije osuđuje svaki oblik neakademskog i neprofesionalnog ponašanja svih zaposlenih, te poziva sve one koji imaju saznanja o bilo kakvom obliku nedoličnog ponašanja da isti prijave rukovodstvu Univerziteta i njegovih članica.

– Naglašavamo i to da će Univerzitet u svakom trenutku preuzeti sve potrebne mjere i radnje u cilju zaštite integriteta Univerziteta, kao i svih studenata i zaposlenih – saopšteno je iz Banjalučkog univerziteta.

Srpskainfo

 

Nastavi čitati

Aktuleno