Connect with us

Banjaluka

I ovog proljeća akcija „ČISTO LICE GRADA“: Milada Šukalo pozvala da uredimo zajedno Banjaluku

Gradska uprava organizovaće i ovog proljeća veliku akciju uređenja i čišćenja grada pod nazivom „Čisto lice grada“.

Akcija počinje u drugoj polovni marta i tokom cijelog proljeća obuhvatiće kako gradska, tako i prigradska i seoska naselja.

-Plan je da se ove godine intenzivnije uključe savjeti mjesnih zajednica i zajednice etažnih vlasnika, a uključićemo i vrtiće i škole, jer znamo da je važno da se od ranog perioda učimo očuvanju naše okoline i da o tome podižemo svijest – poručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti i koordinator akcije, Milada Šukalo.

Upravo kako ističe, suštinski cilj akcije „Čisto lice grada“ jeste da se pokuša uticati na svijest sugrađana, jer samo zajedničkim aktivnostima naš grad može biti uređeniji.

-Brojne aktivnosti na čišćenju i uređenju svih naselja biće zadatak i ovogodišnje akcije. Planiramo i izgradnju reciklažnih dvorišta da imamo prostor za odlaganje kabastog otpada. Imaćemo i jednu veliku akciju prije toga, a to je da ćemo na više lokacija u gradu postaviti velike kontejnere i objaviti građanima gdje se oni nalaze kako bi mogli da odlože krupni otpad – kazala je ona.

„Čisto lice grada“ i ove godine počinje od naselja u centru grada i širi se prema periferiji, a aktivnosti će u zavisnosti upravo od područja – obuhvatiti: uklanjanja kabastog otpada iz domaćinstava, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, iscrtavanje (saobraćajna signalizacija), obnova kolovozne konstrukcije, sadnja, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, postavka i sanacija komunalne opreme, košenje, uređenje skverova i kružnih tokova, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete, i dr.

-Dakle, suština i naglasak je na tome da sugrađni učestvuju sa nama u aktivnostima. Za sve učesnike obezbijedićemo i prigodne nagrade poput parkinga za bicikle, sadnice i slično, a na taj način organizovano ćemo svi zajedno urediti naš grad – zaključila je ona.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno