Connect with us

Banjaluka

Na trećem međunarodnom Sajmu turizma u Banjaluci nagrađeni najbolji

Treći međunarodni sajam turizma y Banjaluci, na kojem je učestvovalo više do 110 izlagača i 450 učesnika, te njihove štandove posjetilo je više hiljada ljudi, ispunio je sva očekivanja a juče su nagrađeni najbolji izlagači u različitim kategorijama u turizmu.

Potvrdila je to za “Glas Srpske“ Branka Branković iz organizacionog odbora sajma, te da su prezadovoljni kako su protekla prva dva sajamska grada.

Priznanje za doprinos očuvanju i zaštite prirode – Nacionalni park „Una“, Priznanje za doprinos razvoju banjskog turizma – Zdravstveno-turistički centar „Banja Vrućica“, Priznanje za doprinos razvoju manifestacionog turizma – Turistička organizacije Herceg Novi; Priznanje za kvalitet poslovanja u hotelijerstvu – Sava Hotels & Resorts – hotelska grupacija; Priznanje za turističku agenciju godine – „KonTiki Travel“ d.o.o. Banja Luka; Priznanje za doprinos razvoju turističkog proizvoda – Turistička organizacija regije Zapadna Srbija; Posebno priznanje za lidera na tržištu nekretnina – New Life Turkey; Priznanje za doprinos u organizaciji sajma – GRAD PARTNER – Opština Nikšić; Priznanje za najbolju investiciju u oblasti turizma – Olimpijski centar „Jahorina“ Pale;

(Glas Srpske)

Banjaluka

Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi

Odjeljenje za finansije obavještava javnost da je Nacrt rebalansa budžeta Grada za 2023. godinu na javnoj raspravi.

Primjedbe, sugestije i prijedlozi mogu se dostaviti elektronski putem i-mejl adrese: primjedbe@banjaluka.rs.ba, kao i poštom na adresu: Gradska uprava Grada Banja Luka, Trg srpskih vladara br. 1, sa naznakom: Odjeljenje za finansije.

Naime, odbornici Skupštine grada Banje Luke usvojili su danas Nacrt rebalansa za 2023. godinu u iznosu od 209.077.000 KM i uputili ga u javnu raspravu, koja će trajati tri dana.

Nacrt preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Završen 16. “Gambit Banjaluka grand prix”: Učestvovala 72 takmičara iz sedam gradova

U Banjaluci je proteklog vikenda održan 16. šahovski turnir za djecu “GAMBIT Banjaluka grand prix”, a riječ je o prvom u mini seriji od šest turnira za 2023. godinu.

Nastupila su, kako je istaknuto iz kluba 72 takmičara iz Banjaluke, Jajca, Cazina, Doboj-Istoka, Teslića, Bijeljine i Foče, a titulu je osvojio Ahmed Kekić sa osam poena.

Srebro je pripalo domaćem takmičaru, članu banjalučkog Gambita Petru Gaziću sa sedam poena, dok je treće mjesto osvojio Omer Jahić, koji je takođe osvojio sedam poena ali slabijim dodatnim kriterijumima.

Pravo nastupa su imali takmičari do 18 godina starosti (rođeni nakon 1.1.2005. godine) iz škole šaha “Gambit” Banjaluka, grupe top i kraljica, te pozvani gostujući takmičari iz drugih gradova i opština.

Odigrano je ukupno devet kola po “švajcarskom sistemu” uz tempo igre od osam minuta po igraču za cijelu partiju + 4 sekunde za svaki odigran potez.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIJAVE OTVORENE Budite dio Festivala cvijeća od 7. do 9. aprila

Na radost svih sugrađana, Banja Luka se, u okviru programa „Banjalučko proljeće“, priprema za još jedan Festival cvijeća, koji će u našem gradu biti održan od 7. do 9. aprila.

Pozivamo sve zainteresovane izlagače da i ove godine učestvuju i tokom ovog već tradicionalnog festivala Park „Petar Kočić“ pretvore u cvjetnu oazu, punu prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana, koristeći istovremeno priliku da bez naknade u centru grada dobiju štandove za izložbu, prodaju cvijeća i promociju svog brenda.

Svi zainteresovani za učešće na festivalu, prijavu mogu dostaviti Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, kontakt osoba Sanja Mataruga (051 244 444, lokal 774) najkasnije do 3. aprila. Prijave se mogu dostaviti lično u Gradskoj upravi – kancelarija 405, ili putem elektronske pošte komunalno@banjaluka.rs.ba i sanja.mataruga@banjaluka.rs.ba. 

Prijavni obrazac preuzmite OVDJE.

Nastavi čitati

Aktuleno