Connect with us

Region

JEZIVA ISPOVJEST Ane koju je dečko danima TUKAO I DRŽAO ZATOČENU

Ana Miketić (36) iz Zemuna, od 24. jula do 30. avgusta prošla je pravu golgotu – pretrpjela je stravično nasilje od strane tadašnjeg partnera Nemanje G. (41), a i dalje se oporavlja od svega.

Nasilnik je prošle nedelje priveden, a Ana ističe da je i dalje u strahu zbog svega što je doživjela.

Na početku razgovora za Nova žrtva brutalnog nasilja ističe da nije ni slutila šta će se desiti. Nemanja se pretvarao na početku da je divan, a potom je njegovo pravo lice upoznala onda kada je došla kod njega u kuću u Bariču.

– Imala sam vjerenika, Nenada, koji je u junu iznenada preminuo. Uzela sam njegov telefon i zvala ljude iz njegovog imenika da ih pozovem na sahranu. Među tim kontaktima je bio i on, Nemanja. Tako smo stupili u komunikaciju, a kasnije smo se upoznali na Adi. Dopisivali smo se, on mi je pružio utjehu u tom trenutku, ali mi je često nabacivao kako se brzo vezuje za osobe, kako zna da voli. Vremenom smo otpočeli neki odnos – objašnjava sagovornica.

“Nekoliko puta je insistirao da dođem kod njega”
Ana navodi da je Nemanja nekoliko puta insistirao da ona dođe kod njega kući, pa je ona, lakovjerno tog 24. jula pristala.

– Isprva je bilo sve okej, ali onda je krenuo da me ispituje sa kim sam bila prije njega, a kada bi mu odgovorila, počeo bi da me udara. Onda bi namjerno odjednom počeo da proziva mog pokojnog vjerenika, nazivao ga je mrtvac Ana navodi da su uslijedili još teži dani koje je provodila zaključana u sobi, a kada bi se Nemanja G. pojavio dobijala bi mukotrpne udarce.

– Danima me je držao zatočenu u sobi na spratu. Nisam mogla da pobjegnem jer je kvaka bila samo sa spoljašnje strane, a ključ je bio kod njega. Nije mi dozvoljavao da odem do toaleta, više puta mi se dogodilo da se uneredim. Kada bi ulazio u sobu, niotkuda bi vadio sprave koje je koristio da mi nanosi bol. Imao je neki pendrek kojim mi je polomio rebra, udarao bi me po glavi i ušima. Tukao me je sjekirom, držao ju je ispod kreveta u spavaćoj sobi. Probio mi je bubnu opnu, gazio me je nogom po vratu, udarao pesnicama po cijelom tijelu, oči mi je zatvorio. Za kraj bi ostavio „po koji šamar“ ili bi me vukao za kosu, iščupao mi je više pramenova kose – kroz suze navodi žrtva jezivog nasilja.

Ana kaže da je sve znala i njegova majka, koja je bila sa njima u kući.

– Nekoliko puta je bila ispred vrata od te sobe u kojoj sam se ja borila za život, lupala je i prijetila sinu: „Pozvaću policiju ako čujem još jedan udarac“, ali njega ništa nije zaustavljalo. On je i nju tukao, kaže da ju je gurao, udarao peškirom po glavi. Ona je stalno sjedela u kući i plakala, rekla mi je da ga se boji. Jednom je u kući bila i njegova tetka, kada me je on iz sve snage udario i rekao joj: „Vidiš kakav je konj, treba to još da se čereči“. Tada je njegova tetka ustala, nešto promrljala i izašla iz kuće. Jednom čak i kada je policija dolazila na vrata da me nađe, jer je majka prijavila moj nestanak, Nemanjina majka je slagala i rekla da nismo tu. Uspjela sam da pobjegnem dok je on spavao – kaže žrtva i dodaje da joj je dva dana, dok nije uhapšen, Nemanja slao prijeteće poruke.

Rekao mi je da je skratio cijev od puške, da će da krene ka Zemunu. Pisao mi je konstantno do petka, dok nije uhapšen. Pokušavao je da me zastraši na svaki mogući način da ga ne prijavim. Pa i njegova majka me je molila da ga ne prijavim, da se mažem šminkom da moji roditelji ne vide povrede – zaključuje pretučena žena.

“Njegova majka je sve znala, ona je saučesnik”
Anđelka Miketić, Anina majka, navodi da joj je kćerka 24. jula napisala poruku: “Mama, vidimo se za koji dan”, nakon čega joj se danima izgubio trag.

– Nakon što se danima nije javljala, alarmirala sam policiju i prijavila nestanak. Sve vrijeme sam kao majka osjećala da nešto nije u redu sa mojim djetetom, a ispostavila se da je zatočena. Otišla sam da platim račun za telefon i uzela sam listing poziva. Zvala sam sve redom brojeve i od jedne njene drugarice sam saznala gdje je. U međuvremenu smo se čule i trebalo je da se javi policiji da je dobro – priča Anđelka.

Kako dodaje, Ani je svakodnevno pisala poruke da se javi policiji, što je njena kćerka učinila tek 24. avgusta.

– Svaki dan sam joj pisala, ali mi nije odgovarala. Jednom smo uspjele da stupimo u kontakt preko njegovog telefona jer je njen bio isključen. Ana me je pozvala, počnemo da pričamo, a on joj dobacuje šta da kaže. Odnosno šta sme, šta ne treba da mi govori. Njegova majka je sve znala, ona je njegov saučesnik – dodaje Anđelka.

– Imala sam dva prstena na ruci za koje je on umislio da su od mog vjerenika, iako sam ih sama kupila. Međutim, u jednom svom napadu ljubomore i bijesa, strgao mi je to prstenje sa ruke i bacio – prepričava pretučena žena.

“Danima me je držao zatočenu”
Potresena majka navodi da je ostala šokirana kada je ugledala kćerku na vratima stana.

– Pola kose joj je falilo, oči su joj bile zatvorene. Ne pitajte na šta je ličila. Zapuštena, modra, plava i crna joj je bila koža. Dva dana nije smjela da ode u bolnicu, dok on nije uhapšen. Molili smo je da ga prijavi. U petak je primljena u bolnicu, morali su da joj izvade slezinu, pukla joj je bubna opna, dobro da oči nije izgubila kakve povrede je imala. Odmah su je primili u šok sobu, doktor mi je rekao da je došla kasnije da ne zna da li bi preživjela – zaključila je potresena majka.

Podsjetimo, Nemanja G. se tereti za krivična djela otmica i teška tjelesna povreda opasna po život. Mučenje Ane Miketić je počelo 26. avgusta, a on je uoči toga na svojim društvenim mrežama javno pisao ljubavne poruke žrtvi koju je nakon toga brutalno tukao.

Osnovni sud u Obrenovcu osumnjičenom je odredio pritvor do 30 dana na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu, a osumnjičeni je na saslušanju iznio odbranu i negirao krivicu.

Region

12 BEBA UMRLO NA KOSOVU! Nema kisonika, HUMANITARNA KATASTROFA NA DJELU

Iživljavanje premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija nad srpskim narodom, zabrana dopremanja lijekova, sanitetskog materijala, fizioloških rastvora i kiseonika, platilo je životima 12 beba u bolnici u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, rekao je Srni direktor Zdravstvenog centra Zlatan Elek.
“Situacija nikad nije bila gora. Na pragu smo humanitarne katastrofe jer je poslednja nabavka lekova, sanitetskog materijala i fizioloških rastvora bila davne 2021. godine zbog zabrane prištinskih vlasti”, istakao je Elek.

On je naglasio da je dolaskom na vlast Kurtija zabranio dopremanje lijekova, sanitetskog materijala i fizioloških rastvora iz centralne Srbije zdravstvenim ustanovama na cijelom području Kosova i Metohije.

Posebno zabrinjava, kaže Elek, što je 30. septembra istekla dozvola za dopremanje kiseonika koji vlasti samoporglašenog Kosova tretiraju kao “uvoz iz centralne Srbije”.

“Plašim se da nam sledi humanitarna katastrofa”, rekao je on, navodeći pogubne podatke da je 12 beba izgubilo živote zbog nedostatka kiseonika.

Elek ističe da, uz postojeće zabrane, ograničeno kretanje medicinskih radnika i sanitetskih službi predstavlja dodatni problem u pružanju zdravstvene zaštite građanima, ne samo sjevernog dijela Kosova i Metohije već i na cijeloj teritoriji.

“Od incidenata u Banjskoj do danas saniteti su morali da pacijente transportuju preko prelaza Merdare pošto su prištinske vlasti zatvorile prelaze Brnjak, koji je jutros otvoren, i Jarinje preko kojeg još nema prolaza”, naveo je Elek.

U posljednjih šest mjeseci sanitetska vozila bolnice iz sjevernog dijela Kosovske Mitrovice bila su zaustavljena i podvrgnuta rigoroznim kontrolama policije takozvanog Kosova 210 puta.

“Svako vozilo koje izađe iz bolnice biva pretreseno, a nikada ništa kompromitujuće nije nađeno”, rekao je Elek.

On je apelovoa na međunarodnu zajednicu da urazumi prištinske vlasti jer je pravo na liječenje i život ugroženo Srbima i drugim građanima koji se liječe u srpskim zdravstvenim ustanovama na Kosovu i Metohiji.

“Apelujem i na Međunarodni crveni krst i Kfor da se uključe u rešavanje ovog gorućeg problema, da prestanu sa deklarativnim podrškama i omoguće nam da pacijente lečimo u skladu sa Hipokratovom zakletvom”, naglasio je Elek, te upozorio da je situacija u zdravstvenim ustanovama južno od Ibra daleko teža i složenija.

Nastavi čitati

Region

VATRENA STIHIJA KOD OSIJEKA VAN KONTROLE! Vatrogasci se bore svim snagama

Veliki požar koji je zahvatio više od 10 hektara plastike na području firmeDrava International u Brijestu kod Osijeka buknuo je u srijedu rano ujutro, a oko 5 sati hitna poruka Ravnateljstva civilne zaštite izbacila je iz kreveta sve koji žive na osječkom području. Dok su se građani probudili deseci vatrogasaca već su satima pokušavali ugasiti vatru.
“Situacija je grozna. Više od 10 hektara plastike gori i došlo je do zidova tvornice. Upravo mičemo sve zapaljive i eksplozivne predmete da bi spriječili da vatra zahvati i tu zgradu. Na žalost, jedan objekat vatra je već zahvatila. Nismo ga mogli spasiti. Temperatura koja se stvara je nevjerojatna, jednostavno rečeno grozna, ne možeš prići na više od 30 metara jer se topi oprema na nama. Hidrantska mreža unutar tvornice ostala je bez vode pa svako malo ostajemo bez vode u ključnim trenucima, a i da vode imamo bilo bi jako teško ugasiti vatru. Za sada smo svi živi i zdravi, ali ovo je pakao. Nema druge riječi. Ovako nešto još nisam vidio”, rekao je za Glas Slavonije Boris Banjan, zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne jedinice Osijek.
Na terenu se nalazi 50-ak vatrogasaca s 20-ak vozila, no nije moguće trenutno reći koliko ih je tačno na terenu. U gašenje je bio uključen i robot za gašenje požara od Civilne zaštite. Građani su dobili poruku u kojoj se navodi:
“Molimo sve građane da zatvore prozore i ne izlaze na otvoreno bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova nastalih uslijed požara plastike”.
Na mjestu događaja nalazi se i Dragan Vulin, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Osijeka.

Nastavi čitati

Region

VIŠI SUD U BEOGRADU ODBIO PRIJEDLOG TUŽILAŠTVA! Milan Radoičić pušten na slobodu

Viši sud u Beogradu odbio je prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora Milanu Radoičiću (45) osumnjičenom da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična djela Udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti.

Sud je Radoičiću odredio mjeru zabrane napuštanja boravišta, kojom mu je zabranjeno da bez odobrenja suda napusti teritoriju Srbije i zabranjen mu je odlazak na teritoriju AP Kosovo i Metohija.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usljed opasnosti od bjekstva, navodi se u saopštenju tog suda.

Naloženo mu je da se svakog 1. i 15. u mjesecu javlja nadležnoj policijskoj stanici, a njemu je oduzeta putna isprava, odnosno pasoš Srbije, i upozoren je da se protiv njega može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene zabrane i obaveze.

Osumnjičeni je juče na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, koje mu je, kako se navodi, isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokacijama na teritoriji AP Kosova i Metohije, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama, pa je kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji AP KIM.

Nastavi čitati
Banjaluka4 dana ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Uncategorized7 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka3 dana ago

ISPOVJEST BANJALUČKE DOMINO DAME! “Naši političari traže da ih DAVIM U WC ŠOLJI, ZAHTJEVI SU BIZARNI, a svi glume porodične ljude”

Banjaluka1 tjedan ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 dana ago

OBEĆANO ISPUNJENO! Draško Stanivuković na večeri sa porodicom Novaković, ZDRAVICA za početak radova na NOVOM DOMU!

Uncategorized1 tjedan ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Politika1 tjedan ago

OŽENI SE VUKAN! Danas izgovorio sudbonosno DA lijepoj Zorani!

Banjaluka21 sat ago

NAJAVLJENE NOVE AFERE NA UKC-U! Stanivuković kaže da ih ima 10 “TO JE LEGLO KORUPCIJE, pare za lijekove daju na JAVNE NABAVKE”

Aktuleno