Connect with us

Banjaluka

Karavan 55. Praznika mimoze stiže u Banjaluku: “ZA SVE GUŠTE”

Praznik mimoze, najpopularnija zabavno-turistička manifestacija u regionu, biće predstavljena u srijedu, 24. januara, u Banjaluci.

“Duh Mediterana zagospodariće Trgom Krajina u Banjaluci u srijedu, u 12 časova. Uz promotivni program, mažoretke i maškare će dijeliti mimozu, trombonjeri će na sebi svojstven način označiti da je sve spremno za Feštu, a za zabavu je zadužena klapa Castel Nuovo”, saopšteno je iz Turističke organizacije Banjaluka.

Ovogodišnje 55. izdanje Fešte nosi slogan “Za sve gušte” i, kako navode iz TOBL, obećava odličan provod od 15. februara do 3. marta u Herceg Novom, uz preko 50 muzičkih, gastro, kulturnih, dječjih i sportskih programa uz koncerte regionalnih zvijezda Halida Bešlića, Svetlane Cece Ražnatović i Prljavog kazališta, kao i bendova Teška industrija, Trio gušti, Inspiracija, Tap 011, Indira Levak, te domaćih sastava.

Ovogodišni Praznik mimoze donosi tradicionalne pučke svečanosti poput najpopularnijeg programa – berbe mimoze duž hercegnovske rivijere uz prženu ribu i vino, zatim maskenbale, čak i na otvorenom, zatim VII Međunarodni karneval uz učešće više desetina grupa iz regiona i ostalih evropskih država, trodnevnu izložbu cvijeća, salon vina, neke tradicionalne, a veoma atraktivne manifestacije poput trke karića, turnir u piciginu, ali i briškuli i trešeti, a sve to uz mažoretke, Gradsku muziku i trombonjere.

Svečano otvaranje u petak, 16. februara, počeće prazničnom povorkom Gradske muzike i Mjesne muzike Đenović, mažoretki i trombonjera ulicama Herceg Novog do platoa u Igalu gdje će ključevi grada biti uručeni Kapu Mimozinog karnevala. Atmosferu će „ugrijati“ bend Teška industrija od 18.30, dok će koncert Halida Bešlića početi u 21.30 časova.

Organizatori su Opština Herceg Novi, Javna ustanova kulture Herceg fest i Turistička organizacija Herceg Novi, uz brojne sponzore i prijatelje. Kompletan program pogledajte na praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi, instagram profilu praznik_mimoze.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NA LAUŠU! “Izgradili smo preko 2 kilomera vodovodne mreže, NAŠA DJELA SU VIŠE OD RIJEČI”

-Naša djela su uvijek više od riječi, istakao je večeras gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na društvenim mrežama.
On je dodao da je izgrađeno preko 2 kilomera vodovodne mreže na Laušu.
-Realizacijom ovog projekta riješeno je vodosnabdijevanje za preko 100 domaćinstava!
Kao po običaju, nakon završetka radova organizovali smo druženje sa mještanima kako bismo im uručili vaučere za besplatan priključak na vodovodnu mrežu, ali i porazgovarali o budućim projektima koji će doprinijeti poboljšanju standarda života u ovom dijelu našeg grada!
Nastavljamo dalje putem pobjede, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

KRESOJEVIĆ “Prepoznali smo potrebu roditelja čija djeca pohađaju PRIVATNE PREDŠKOLSKE USTANOVE”

Gradski menadžer Bojan Kresojević rekao je za “Glas Srpske“ da je Gradska administracija na čelu sa Draškom Stanivukovićem prepoznala potrebu roditelja čija djeca pohađaju privatne predškolske ustanove.
– To potvrđuje jer samo prva Gradska uprava koje je uvela subvencije za boravak djece u vrtićima. Već tada smo izrazili želju i potrebe da se taj iznos poveća, ali moramo uzeti realne budžetske mogućnosti – rekao je Kresojević.
Prema njegovim riječima, na održanom sastanku prije skoro mjesec dana zajedno sa roditeljima došli su do zaključka, odakle, na koji način i u kojem iznosu se mogu obezbijediti sredstva. – Poznato je da budžetska sredstva raspređuje Skupština grada a predlaže gradonačelnik.

Na tom sastanku, Gradska administracija se obavezala da će uputiti takav prijedlog, ali da takav prijedlog razmatra Skupština grada i usaglašeno je da roditelji sa “drugom stranom“ političke scene grada to usaglasiti.

Nismo dobili informaciju da li prijedlog koji smo mi dogovorili dobio podršku – rekao je Kresojević.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ “Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU”

Iskustvo u vezi sa izdavanjem i korišćenjem penzionerskih kartica bilo je povod i tema mog razgovora sa g. Borisom Jevtićem, direktorom filijale PIO fonda Srbije u Novom Sadu.

Napisao je na Instagramu narodni poslanik PDP-a u NSRS Nebojša Drinić.

– Banjaluka je odlučna da pokloni bolje uslove života SVAКOM PENZIONERU. Кako? Uz penzionersku karticu, pri obavljenoj kupovini ili plaćanju određenih usluga korisnici veoma jednostavno ostvaruju popuste.

Uz dodatne bodove u društveno-odgovornim institucijama mogu da ostvare i dodatne pogodnosti.

Javni gradski prevoz više ne može biti finansijski problem, a i pitovanja u banjske turističke destinacije postaju dostupnija.

Ovdje nećemo stati! Želimo maksimalan broj zadovoljnih penzionera Banjaluke. Želimo im zahvaliti na decenijama rada i truda uloženog u grad kojim se ponosimo i u kojem sada mi gradimo budućnost za neke nove generacije. – zaključio je Drinić.

Nastavi čitati

Aktuelno