Connect with us

Banjaluka

KASTEL DOBIJA RASVJETU: Stanivuković poručio da će tvrđava zasijati u punom sjaju

Gradonačelnik je najavio da se uporedo pripremaju i projekti za nastavak rekonstrukcije Kastela.

Tvrđava Kastel konačno će biti osvijetljena, a za ovaj veliki projekat Gradska uprava raspisala je tender za izbor izvođača radova.

– Kastel dobija rasvjetu! Novim osvjetljenjem ovo značajno kulturno-istorijsko zdanje zasijaće u punom sjaju. Dobićemo ljepši i uređeniji prostor tvrđave u kojem će naši sugrađani moći uživati i u večernjim časovima – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stanivuković je najavio da se uporedo pripremaju i projekti za nastavak rekonstrukcije Kastela.

Naime, Grad želi očuvati naš najstariji gradski simbol, koji je i jedna od glavnih turističkih atrkacija, ali i prostor koji se tradicionalno koristi u svrhu organizacije brojnih manifestacija.

Kako je planirano, projekat će biti izveden u dvije faze, od kojih će se u prvoj fazi izvoditi rasvjeta uglavnom izvan tvrđave, a u drugoj fazi se izvodi rasvjeta unutar tvrđave.

Blink.ba

 

Banjaluka

Milošević: Rekonstrukcija Subotičke ulice korisna za sve građane Banja Luke

Nakon što je grad Banjaluka proveo sve neophodne procedure, te izabrao najpovoljnijeg ponuđača koji će rekonstruisati Subotičku ulicu u banjalučkom naselju Šargovac, svoje zadovoljstvo izrazili su i zagovornici ovog projekta iz Socijalističke partije Srpske.

– Nadamo se da će radovi na rekonstrukciji Subotičke ulice biti završeni u rekordnom roku. Moje kolege iz Socijalističke partije Srpske i ja svakim danom i svakim javnim istupom borimo se za svoj grad, za svoja naselja, a u cilju poboljšavanja uslova života naših sugrađana, rekao je Darko Milošević, odbornik SPS u Skupštini grada Banja Luka.

– Rekonstrukcijom Subotičke ulice biće riješeni dosadašnji infrastrukturni problemi, dok će bezbjednost u saobraćaju biti povećana, što će posebno značiti našoj djeci, ali i svim građanima Šargovca, Drakulića i cijele Banjaluke, izjavio je Milošević.

Rekonstrukcijom Subotičke ulice biće riješeni dugogodišnji infrastrukturni problemi i saobraćajne gužve u naselju Šargovac.

(TOK TV)

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković prisustvovao Svetoj arhijerejskoj liturgiji u banjalučkom naselju Pavlovac

Gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković prisustvovao je danas Svetoj arhijerejskoj liturgiji i osveštanju zvona Crkve Svetog Pentelejmona u naselju Pavlovac.

Tom prilikom, Stanivuković je poručio kako će grad izdvojiti dodatna sredstva, koja su potrebna kako bi radovi na ovom Hramu bili završeni.

-Ova svetinja niče polako – prvo zidovi, pa stolarija, a sada i zvono. Možda je to poruka nama, srpskom narodu, koji hoće da se naši problemi riješe odmah. Ne može sve odmah, ali kroz vrijeme je moguće – kazao je Stanivuković.

Dodao je da jedino možemo kao narod da opstanemo ako budemo vjerovali u vrijeme koje je pred nama i u ono što jesmo.

-Sve to treba da prenosimo na generacije poslije nas. Mi Srbi smo uvijek prenosili jedni na druge ono što jesmo. Tako je i ovdje. U današnjem svjetovnom duhu ja se trudim da sve ono što su moji prethodnici započeli, mi nastavimo. Gradska administracija će izdvojiti dodatna novčana sredstva kako bi radovi na ovom svetom Hramu bili završeni – naglasio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

Učesnici kupa „Pet zvijezda“ odali počast stradalim padobrancima

Učesnici 11. Memorijalnog padobranskog kupa “Pet zvijezda” Banjaluka 2023. jutros su se okupili da odaju počast i iskažu sjećanje i poštovanje onima u čiju čast se i održava ovaj memorijalni kup.

-Plavo vam nebo Nemanja, Alene, Stefane, Nikola,Srđane – poručeno je tokom odavanja počesti, prije nastavka takmičenja.

Vazduhoplovni klub “Skydive” Banjaluka organizator je 11. Memorijalnog padobranskog kupa “Pet zvijezda”, koji se ovog vikenda održava na aerodromu Zalužani u čast pet tragično nastradalih padobranaca, pilota Alena Crnalića i padobranaca Nemanje Goronje, Stefana Karanovića, Nikole Stevića i Srđana Kosića, koji su živote izgubili 20. maja 2012. godine.

Promjenljivo vrijeme, niska oblačnost, obilni pljusak, protivgradna zaštita, sve ono što ne omogućava puni takmičarski “pogon” obilježilo je prvi takmičarski dan.

Ipak, mnogi su se potrudili da ovaj događaj protiče onako kako dolikuje ovom tradicionalnom okupljanju.

Uoči kupa najavljeno je da su učesnici padobranci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Danske, ali i daleke Kanade.

Od deset časova zakazan je početak skakanja i proglašenje pobjednika.

Nastavi čitati

Aktuleno