Connect with us

Banjaluka

“Vodovod” Banjaluka: Poremećaji u vodonabdijevanju, voda ispravna za piće

Iz banjalučkog “Vodovoda” saopštili su da su od juče zbog kvara na elektroinstalacijama iz procesa rada ispali pogon 1 i vodozahvat V3, što je uz ekstremno visoku mutnoću rijeke Vrbas izazvalo poremećaje u procesu vodosnabdijevanja grada vodom.

– Zbog toga se za danas mogu očekivati poremećaji i variranja pritiska na mreži na kompletnom sistemu, ali kvalitet proizvedene vode ni u jednom momentu nije doveden u pitanje. Zbog ispada pogona 1, naselja koja gravitiraju rezervoaru Kočićev vijenac mogu imati većih variranja u pritisku i dužih prekida u vodosnabdijevanju, što će zavisiti od brzine punjenja rezervoara. Dio naselja na desnoj obali Novoselije takođe će imati prekid u vodosnabdijevanju zbog radova na sistemu hlorisanja od cjevovoda periodu od 8.00 do 20.00 časova – navedeno je u saopštenju “Vodovoda”.

Dodaju kako normalizacija u snabdijevanju se očekuje u toku dana, ukoliko to dozvole vremenski uslovi i ogromne količine padavina, a u velikoj će mjeri zavisiti i od puštanja vode iz akumulacije Bočac, odnosno od stepena zamućenosti Vrbasa.

– Izvorište “Subotica” povremeno isključujemo iz sistema takođe zbog zamućenosti vode izazvane obilnim padavinama. Ekipe Sektora održavanje danas će raditi na pregledu i otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži. Važno je napomenuti da kvalitet proizvedene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće i da građani nemaju razloga za brigu – napominju iz preduzeća “Vodovod”.

Banjaluka

Vodovod: Sutra radovi u banjalučkom naselju Borik

– Sutra će zbog izvođenja radova na cjevovodu u Bulevaru vojvode Petra Bojovića doći do poremećaja u vodosnabdijevanju, navode iz “Vodovoda”.

“Zbog radova u periodu od osam do 18 časova može doći do  pritiska u mreži i poremećaja u vodosnabdijevanju potrošača u naselju Borik”, ističu iz “Vodovoda”.

Nastavi čitati

Banjaluka

Djevojčica iz Banjaluke anđeoskim glasom rasplakala publiku u Srbiji (VIDEO)

O nastupu osmogodišnje Marije Nagraisalović iz Banjaluke od sinoć priča cijeli region.

Nastupila je na Svečanoj akademiji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i svojim anđeoskim glasom i ljepotom zasjenila sve prisutne. Dok je, sva u bijelom, pjevala pjesmu “Ne dam” nema kome suze nisu potekle. Na kraju izvođenja numere svi ustali i poklonili joj se. Uz bis je vraćena još jednom na scenu, piše Telegraf.

Pred Marijom je svijetla budućnost, a pjesma koju je otpjevala ima jaku poruku za cijeli svijet.

“Svetinja nam je sloboda, uzalud nas ratom plaše”. Veliki aplauz i nakon od srca dobila je i od Bratislava Gašića, ministra unutršnjih poslova Srbije.

 

Svečana akademija u Banjaluci

Ova talentovana djevojčica nastupala je na Svečanoj akademiji u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske. Nakon izvođenja pjesme “Ne dam” pobrala je simpatije publike i gledalaca.

Svake godine tokom obilježavanja Dana Republike Srpske izdvoje se neki segmenti kao zaista posebni, tako je bilo i ove godine. Marija je nevjerovatno velikom energijom i hrabrošću izvela jednu takođe veliku pjesmu, ili bolje reći – pjesmu s velikom porukom.

Marija i njena nastavnica Maja Manojlović rekle su ranije za RTRS da će tekst pjesme ostati zauvijek aktuelan. Manojlovićeva je rekla da su riječi ove pjesme velike.

 

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ UPOZORAVA: Banja Luka 67 dana bez sjednice Skupštine, na čekanju važne odluke za Grad

-Danas brojimo 67. dan kako se rukovodstvo Skupštine nije udostojilo da zakaže sjednicu i rješava bitna pitanja koja su na dnevnom redu. Naše strpljenje nestaje, ne zbog naših slabosti već zbog naše odgovornosti, poručio je gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković.

– Ukoliko se redovna sjednica ne održi u junu bićemo primorani da sve vidove demokratske borbe iskoristimo i podignemo na maksimum, upozorio je Stanivuković.

Podsjećamo, gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković prije šest dana predao je inicijativu za održavanje sjednice Skupštine grada.

Tom prilikom, Stanivuković je predsjedniku Skupštine grada i odbornicima skupštinske većine poručio da će, ukoliko se naredno zasjedanje ne održi u roku od 15 dana, biti prinuđen na neke druge korake.

Napomenuo je da je Poslovnik Skupštine Grada propisao da minimalno bude održana jedna sjednica u dva mjeseca, ali da u zadnja dva mjeseca nije održana nijedna.

Stanivuković je pitao predsjednika Skupštine Grada zašto nije zakazao sjednicu i upozorio da rukovodstvo uredno prima plate, a odbornici naknadu bez održane sjednice u protekla dva mjeseca.

Još jednom ja naglasio da je gradska administracija pripremila brojne značajne odluke za sjednicu, te da su zbog neodržavanja zasjedanja ugroženi prihodi Grada, dovedeno u pitanje funkcionisanja Gradskog olimpijskog bazena i Akvane, te da su stavljene na čekanje odluka o besplatnim građevinskim dozvolama, neradnoj nedjelji, završetak škole u Adi, izgradnja saobraćajnica u Česmi i Priječanima, regulacioni planovi i mnoga važna pitanja za Grad.

 

Nastavi čitati

Aktuleno