Connect with us

Banjaluka

KONAČNO DOČEKALI TOPLI DOM Teško bolesna Milica i njena porodica dobili kuću

Porodica Tubonjić iz Mjesne zajednice Kola, čija kćerka Milica boluje od cerebralne paralize i još jednog nepoznatog sindroma, dobili su novi, topli dom.

Zajedno sa Udruženjem “Mozaik prijateljstva”, medijskim kućama i našim humanim narodom, sagradili smo kuću jednoj porodici, ovdje u Kolima kojoj je to bilo prijeko potrebno. Zajedno sa ovim Udruženjem, medijskim kućama i dobrim ljudima, Banjaluka prelazi dvocifren broj obnovljenih, izgrađenih i saniranih kuća. Takođe, iz temelja smo gradili neke kuće, kao što je ova, a kupovali smo i placeve onima kojima je to bilo potrebno, rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Tokom obilaska završnih radova, gradonačelnik je poručio da porodici Tubonjić i njihovoj kćerki Milici, Grad stoji na raspolaganju i u budućnosti.


Miroslav Subašić iz Udruženja “Mozaik prijateljstva” zahvalio se svim ljudima koji su se odazvali humanitarnoj akciji, jer su na taj način pomogli Milici da useli u novi, topli dom.

Ćiro Tubonjić, Miličin otac, iskoristio je priliku da ponovo zahvali gradonačelniku, predstavnicima Udruženja „Mozaik prijateljstva“ i medijima na još jednoj posjeti, ali i nesebičnoj pomoći u proteklom periodu.

Grad je finansijski podržao izradnju nove kuće porodice Tubonjić, a novac je prikupljen od “humanog parkinga”.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Izuzetno mi je drago što je moja PORODICA JEDNA OD ZADUŽBINARA u manastiru Gomionica! (FOTO)

Porodica gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića jedna je od zadužbinara manastrira Gomionica.
-Izuzetno mi je drago što je moja porodica dobila blagoslov da bude jedna od zadužbinara u manastiru Gomionica.
U prelijepom parku pored manastira izgradili smo spomenike posvećene Petru Kočiću i Davidu Štrbcu, uredili stare vodenice, obnovili ognjište i prelijepe staze uz rječicu Gomionicu. Trenutno gradimo amfiteatar na otvorenom čije radove smo obišli jutros nakon liturgije, napisao je Stanivuković na društvenoj mreži “X”.

On je tom prilikom pozvao sve one koji do sada nisu imali priliku da posjete prelijepu svetinju da to učine i uživaju u duhovnom miru i miru nestvarno lijepe prirode.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUČEVIĆ DOLAZI NA PROSLAVU DANA GRADA! Stanivuković ponosan DOMAĆIN manifestacije!

Predsjednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, sljedeće sedmice dolazi u Banjaluku, i to na proslavu Dana grada koja će biti organizovana 24. aprila.

Vučević će biti gost gradonačelnika Draška Stanivukovića koji je predložio da upravo on bude dobitnik velikog priznanja koje ovaj grad svake godine dodjeljuje.

– On je čovjek koji je kroz godine vođenja Novog Sada učvrstio odnose prijateljstva između Novog Sada i Banjaluke, a obavljajući novu funkciju nastavio je da bude dio mnogih strateški važnih projekata Srbije vezanih za podršku Banjaluci i Republici Srpskoj”, kazao je Stanivuković, te dodao da je uz pomoć Vlade Srbije Banjaluka nakon 20 godina dobila školu, a realizovani su mnogi važni projekti za naše građane. Zbog velikog doprinosa razvoju Banjaluke, ali i čitave Republike Srpske, gospodin Vučević, zaslužio je da bude počasni građanin najvećeg grada Republike Srpske – napisao je nedavno, Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

POSTAVLJENI QR KODOVI! 30 lokacija koje morate vidjeti

Postavljeni su QR kodovi na lokacijama u slivu rijeke Vrbas, a u sklopu realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

-Ukoliko ovih dana planirate posjetiti Krupu na Vrbasu, obavezno skenirajte QR koji su postavljeni realizacije aktivnosti „Via Dinarika – 30 lokacija koje morate vidjeti“.

Naime, riječ je o projektu „Via Dinarika“ i „Bridž“ koji realizuje Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

Ova aktivnost realizovana je preko JU Turističke organizacije grada Banje Luke.

Nastavi čitati

Aktuelno