Connect with us

Vrijeme

LJETO NE POSUSTAJE: Sunčano i toplo, temperatura do 34 stepena

U BiH će danas biti pretežno sunčano i toplo vrijeme uz umjerenu oblačnost, a poslije podne uz razvoj oblačnosti ponegdje na zapadu i u centralnim predjelima može biti kratkotrajnih pljuskova.

Najviša temperatura vazduha biće od 28 do 34, u višim predjelima od 24 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, uglavnom zapadnih smjerova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno vedro vrijeme.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac osam, Gacko, Bugojno 11, Rudo, Han Pijesak, Čemerno 12, Bileća, Livno, Sarajevo 13, Mrkonjić Grad, Zenica 14, Banjaluka, Novi Grad 15, Bijeljina, Doboj, Tuzla 16, Bihać 17, Trebinje 18, Mostar 19 stepeni Celzijusovih.

Stanje na putevima
Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se odvija nesmetano, a zastoji su mogući na mjestima gdje se izvode radovi, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac” izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška-Banjaluka i postavljena je saobraćajna signalizacija koja će do 15. novembra 2023. godine, do kada su i predviđeni radovi, regulisati saobraćaj.

Na dionici puta Foča-granica sa FBiH, u mjestu Filipovići, završeni su radovi na sanaciji klizišta i saobraćaj se odvija normalno.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Šahin Kamen” do kraja mjeseca dolazi do privremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Maglaj, u dobojskom mjestu Trbuk, u periodu između 11.00 i 15.00 časova,na način da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

U toku su radovi na izgradnji auto-puta na području Doboja i auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška-Banjaluka, zatim na magistralnim putevima na području Han Pijeska, od Han Pijeska do Sokoca, na dionici Rudice-Novi Grad, u Prijedoru, te pravcima Gradiška-Nova Topola-Klašnice i Brod na Drini-Šćepan Polje.

Na regionalnom putu Stanari-Rudanka produženi su radovi na sanaciji klizišta u LJeskovim vodama, a vozila se i dalje preusmjeravaju na alternativne putne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Izmjene u saobraćaju zbog radova su i na regionalnom putu Rača-Vršani, Prijedor-Stara Rijeka na granici sa FBiH, Stari Ugljevik-Glavičice, kao i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

U FBiH na magistralnom putu na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu saobraća uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci.

U toku su radovi na tranzitu u Sarajevu, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca, zbog čega se svakim danom, osim nedjelje, od 7.00 do 16.30 časova saobraća usporeno, jednom trakom.

Zbog radova sporije se vozi na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Semizovac-Olovo-Kladanj, Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno iz smjera Rostova.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Vrijeme

VREMENSKA PROGNOZA: Jutro svježe, u toku dana temperatura do 30 stepeni

U BiH će danas biti pretežno sunčano vrijeme, sa maksimalnom temperaturom vazduha do 30 stepeni Celzijusovih.

Jutro je hladno uz pojavu magle oko rijeka i po kotlinama, koja će se tokom prijepodneva ponegdje duže zadržati, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren, istočnih i sjeveroistočnih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha od 23 do 30, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac dva, Han Pijesak, Gacko, Rudo, Čemerno, Sarajevo i Zenica osam, Banjaluka, Mrkonjić Grad, Tuzla i Bihać devet, Bijeljina, Novi Grad i Bileća 10, Prijedor, Doboj i Brčko 11, Trebinje 16 i Neum 20 stepeni Celzijusovih.

Stanje na putevima
Saobraćaj se ovog jutra na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po pretežno suvim kolovozima, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske skreću pažnju na mjestimičnu jutarnju maglu u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i na moguće odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke.

Vozačima bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove iz AMS savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog deminiranja terena u mjestu Riječica Donja na putu Doboj – Maglaj povremeno će biti obustavljan saobraćaj u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, tako što će radovi trajati 30 minuta, nakon čega će se saobraćaj puštati 15 minuta.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica, zbog bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska – Kostajnica” u mjestu Kostajnica.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu Šahin kamen, na dionici regionalnog puta Doboj – Maglaj, u mjestu Trbuk, između 11.00 i 15.00 časova biće privremeno obustavljen saobraćaj tako da će radovi trajati u toku jednog dana do 15 minuta.

Izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Johovac – Rudanaka – Doboj i na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, a radovi se izvode na spoju magistralnog i regionalnog putnog pravaca u naseljenom mjestu Rudanaka.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na auto-putu Gradiška – Banjaluka izmijenjen je režim saobraćaja i postavljena je saobraćajna signalizacija zbog radova na mostu “Bogdanovac”.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica – Prijedor u prijedorskoj Ulici kralja Aleksandra saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog sanacije klizišta, saobraćaj se na dionici Foča – Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz postavljenu signalizaciju.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Za vrijeme trajanja radova na donici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi i potrebno je prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova, izmijenjeno je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan.

Zbog radova na regionalnom putu Karanovac – LJubačevo, u mjestu Karanovac, saobraćaj se od 7.00 do 17.00 časova odvija usporeno jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar-granica sa Srbijom zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna motorna vozila na regionalnom putu Mačkovac-Piperi.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH bog postavljanja završnog sloja asfalta obustavljen je saobraćaj na kružnom toku na magistralnom putu kod Hadžića.

Planirano je da obustava traje do sutra ujutro, a za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti na auto-put, kao i na stare ulaze u Hadžiće.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Modriča – Gradačac, Semizovac – Olovo – Kladanj, Bugojno – Kupres, Vitez – Nević Polje i Doboj – Rudanka – Johovac.

Na magistralnom putu na izlazu iz Bugojna prema Rostovu od 18.00 do 23.00 časa moguće su kraće obustave u trajanju od tri do pet minuta zbog snimanja TV serije.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Nastavi čitati

Vrijeme

VREMENSKA PROGNOZA: Danas pljuskovi s grmljavinom, UVEČE ZNATNO ZAHLAĐENJE

U cijeloj BiH danas se očekuju jači pljuskovi sa grmljavinom i obilne padavine, a tokom dana i uveče biće sve hladnije.

Tokom prijepodneva na sjeverozapadu biće hladnije sa jakom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, na istoku i jugu suvo i toplo uz sunčane periode, a tokom dana padavine će jačati na zapadu i sjeveru, zatim i na jugu.

Poslije podne i do večeri jača kiša zahvatiće i istočne predjele, uveče će biti obilnih padavina u većini predjela, a do večeri će i na istoku doći do pada temperature vazduha, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće umjeren do jak vjetar, na planinama ponegdje i olujni, južnih smjerova, na sjeveru slab do umjeren.

Dnevna temperatura vazduha biće od 18 na sjeverozapadu do 31 na istoku, u višim predjelima na zapadu od 16 stepeni Celzijusovih.

(Srna)

Nastavi čitati

Vrijeme

Kiša se očekuje u većini krajeva, ponegdje i PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, a od sredine dana na sjeveru i zapadu očekuje se slaba kiša, koja će se tokom popodneva širiti na više područja i jačati.

Ponegdje će biti lokalnih nepogoda uz jače pljuskove sa grmljavinom i jak vjetar. Uveče se očekuje prestanak padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 27 do 32 stepena Celzijusova, u višim predjelima od 24 stepena.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom zapadnih smjerova, pri pljuskovima povremeno jak, prenosi “Srna”.

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u zapadnim krajevima preovladava umjereno oblačno vrijeme, a u centralnim i na jugu pretežno vedro vrijeme.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac, Han Pijesak, Čemerno, Bugojno, Livno, Zenica 15, Rudo, Sarajevo 17, Banjaluka, Bileća, Novi Grad, Mrkonjić Grad 18, Bijeljina, Prijedor, Doboj, Bihać, Mostar, Tuzla 19, Trebinje 20 stepeni Celzijusovih.

Nastavi čitati
Uncategorized2 tjedna ago

ĐAJIĆ BEZ SRAMA “DOBAR SAM S KRIMINALCIMA, sve koji se nisu učlanili u SNSD-a ODMAH SMIJENITI jer su zauzeli mjesta članovima partije” (FOTO, VIDEO)

Horoskop2 tjedna ago

DNEVNI HOROSKOP: Vodolijama danas potreban odmor, Ribe očekuju novi izazovi

Uncategorized4 dana ago

MAJA DRAGOJEVIĆ “DEMOLIRALA” ĐAJIĆA! “Živite li vi u Hjustonu, pa mi nemamo LIJEKOVA, POSTELJINE, a kod Vas pacijenti SKAČU KROZ PROZORE” (VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

GRAĐANI OGORČENI ĐAJIĆEVIM “DERNEKOM” PLJUŠTE PRIJETNJE! ” Stari pedofil, treba da se STIDI ZEMLJE KOJOM HODA, pacijenti mu umiru od sepse, A ON SLAVI”

Banjaluka1 dan ago

STANIVUKOVIĆ ISPISUJE ZLATNA SLOVA U ISTORIJI BANJALUKE! Kružni tok i VELIČANSTVENI PARK kod Ekvatora oduševili građane (FOTO, VIDEO)

Banjaluka2 tjedna ago

ĐAJIĆ SLAGAO UČESNIKE KOTLIĆIJADE! Umjesto po 200 KM dobili po 3 KG MESA! “Dao bih vam, AL NE SMIJEM OD PORESKE”

Uncategorized2 dana ago

KAD MAČKE NEMA MIŠEVI KOLO VODE! Ninković juče VRŠLJAO po kancelarijama GU i uznemiravao radnice, obrušio se i na TRUDNICU!

Banjaluka6 dana ago

STANIVUKOVIĆ KOD PORODICE NOVAKOVIĆ! “Ima bližih pa neće da dođu, A TI SI DOŠAO” Emotivan susret o kojem će se pričati (FOTO, VIDEO)

Uncategorized5 dana ago

“PUKLA TIKVA” U SNSD PRIJEDOR! Kabić iznio teške optužbe “VRH lokalne partije VRŠI PRITISAK U CILJU MOJE SMJENE, danas ću upoznati DODIKA SA SVIM DEŠAVANJIMA”

Politika7 dana ago

OŽENI SE VUKAN! Danas izgovorio sudbonosno DA lijepoj Zorani!

Aktuleno