Connect with us

Banjaluka

MANDIĆ “Čuvajmo zajedničku imovinu, OSTAĆE VIŠE SREDSTAVA za izgradnju novih igrališta”

Komunalna oprema na igralištima, kako dječijim, tako i na sportskim igralištima najčešće se nalazi na meti nesavjesnih pojedinaca.
S obzirom na to da smo u prošloj godini napravili najveći broj terena za igru, rekreaciju i sport, tako je i zabilježen povećan broj slučajeva oštećenja nove opreme. Nažalost, takvi slučajevi vandalizma zabilježeni su i na novouređenim plažama – kazao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove, Boriša Mandić.

Ističe da su kod popravke komunalne opreme veliki troškovi, te da se ta sredstva mogu preusmjeriti na izgradnju novih igrališta.

-Uz to što se izdvajaju velika sredstva za popravku uništene komunalne opreme, oštećeni rekviziti na dječijim igralištima su i opasnost za naše najmlađe sugrađane. Zato i ovom prilikom apelujem na naše građane da čuvamo zajedničku imovinu. Takođe, poseban apel upućujem da se ne uništavaju rekviziti namijenjeni djeci sa invaliditetom, kao što to je bio nedavno slučaj na igralištu u Parku „Mladen Stojanović“ – poručio je Mandić.

Osim apela, na smanjenje broja vandalskih ponašanja pokušava se uticati i novčanim kaznama, koje su od prošle godine u odnosu na raniji period povećane i za deset puta.

-Takođe, pokrenuli smo razgovore sa Policijskom upravom Banja Luka kako bismo uspostavili proceduru prijava. Uništavanje imovine je krivično djelo i već smo nekoliko prijava poslali Policijskoj upravi. Grad Banja Luka zajedno sa resornim ministarstvom radi i na proširenju broja lokacija u gradu koje bi bile pod video nadzorom, a sve u cilju smanjenja namjernog uništavanja komunalne opreme – naveo je Mandić.

Banjaluka

U MANDATU OVE GRADSKE ADMINISTRACIJE izgrađeno je najviše parkova u ISTORIJI BANJALUKE

Protiv “betonizacije” Banjaluke danas govore oni koji su podigli ruku za svaki regulacioni plan koji je usvojen u protekle tri i po godine.

Ovako je Vuk Višekruna, član Predsjedništva PDP Banjaluka, prokomentarisao poziv odbornika SPS, Darka Miloševića, upućen šefovima odborničkih klubova u Skupštini grada Banjaluka, na hitan sastanak kako bi zajedno pripremili i potpisali zajedničku izjavu protiv “betonizacije” Banjaluke.

Još je licemjernije to što pozivaju oni koji više od 10 puta nisu podigli ruku za izmjenu regulacionog plana za gradnju najvećeg gradskog parka – poručio je Višekruna.

Višekruna je dodao da je u mandatu ove gradske administracije izgrađeno najviše parkova i uređeno najviše zelenih površina u istoriji Banjaluke.

Nastavi čitati

Banjaluka

Dim iznad hotela “Bosna” u Banjaluci, INTERVENISALI VATROGASCI

Gust dim izbio je danas oko 12.45 sati iznad hotela “Bosna” u Banjaluci, ali je na sreću utvrđeno da se ne radi o požaru i da nema ozbiljne prijetnje za imovinu i ljude.

Kako saznajemo na mjestu događaja, u pitanju je najvjerovatnije reakcija na agregatu koji se upalio nakon što je u Banjaluci nestalo struje.

Brzo su intervenisali pripadnici Vatrogasne jedinice Banjaluka, ali nije bilo potrebe za lokalizacijom požara niti angažovanjem većih snaga.

Nastavi čitati

Banjaluka

UPOZORENJE DA SE VODA KOROSTI SAMO ZA OSNOVNE POTREBE: “Bićemo prinuđeni da uvedemo određene mjere”

Iz banjalučkog Vodovoda apelovali su na potrošače da vodu troše savjesno i racionalno, da budu solidarni i vodu za piće troše za osnovne životne potrebe.

Tehnički direktor Vodovoda Željko Raljić rekao je da je zbog velikih vrućina enormna potrošnja vode, zbog čega Vodovod nije u mogućnosti da distribuiše vodu za stanovništvo u prigradskim dijelovima grada, prvenstveno u podsistem Tunjice, odnosno Kuljane, Ramiće, Dragočaj, Mišin Han, Potkozarje, Veriće i Piskavicu.

“Bićemo prinuđeni da uvedemo određene prinudne mjere”, rekao je Raljić.

On je dodao da je u većem dijelu grada obezbijeđeno uredno snabdijevanje, ali da je problem u prigradskim naseljima, zbog nemogućnosti da distribuišu dovoljne količine vode.

“U prigradskim naseljima je veliki broj bazena, to nam pravi veliki problem”, naveo je Raljić za RTRS i dodao da problem predstavlja i zalijevanje bašta.

Pregled stanja u kritičnim područjima
Iz Vodovoda preciziraju da u rezervoarima Tunjice 1 i 2 ima određena količina vode, tako da donji dijelovi Dragočaja i ostalih naselja koja su direktno na ovim rezervoarima imaju vodu.

“Nivo vode u Tunjicama, međutim, ne omogućava prepumpavanje u rezervoar Ramići, pa su Kuljani, više zone Dragočaja i Ramići i dalje bez vode”, navode iz Vodovoda, objavljeno je na njihovom zvaničnom sajtu.

Iz Vodovoda dodaju da je rezervoar Prijakovci bez vode. Kako navode, jutros su pušteni Rekavice i Mandići i na tom području trenutno situacija je zadovoljavajuća.

“U Krminama je pukla cijev i ispraznila taj rezervoar, tako da su bez vode Krmine i Ljubačevo. Ekipa Vodovoda već je otišla na intervenciju”, poručuju iz Vodovoda.

Najave radova i mnogući prekidi u vodosnabdijevanju
Korisnike obavještavaju da će danas biti izvođeni radovi u Šarplaninskoj ulici (Petrićevac), Ciglanama (Šargovac) te u Barlovcima.

Ekipe Vodovoda zadužene za lokalne vodovode danas će mijenjti pumpu u Bočcu, te rješavati kvar u Krminama, zbog kojeg su bez vode ostali Krmine i Lubačevo.

U saopštenju se dodaje da u periodu izvođenja radova može doći do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelovima navedenih ulica i naselja.

Iz Vodovoda potrošače mole za strpljenje i razumijevanje. Ističu da kvalitet proizvedene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Nastavi čitati

Aktuelno