Connect with us

Hronika

MCDONALD’S PODNOSI TUŽBU protiv vlasnika franšize u BiH

Svjetska korporacija “McDonald’s” podnosi tužbu protiv Harisa Ihtijarevića.

Ihtijarević je bio vlasnik franšize za “McDonald’s” u BiH i taj posao je završio neslavno, piše Raport.

Naime, njegova kompanija “Gliese 581g” izgubila je licencu nakon niza skandala. Prvo je stigla presuda suda u Sarajevu, jer Ihtijarević nije plaćao kiriju za prostor “McDonald’s” u Titovoj ulici.

Zatim su otkrivene brojne finansijske malverzacije. Naime, “McDonald’s” je odmah reagovao pa je tražio sudsku zabranu i zatvaranje objekata u BiH, a Ihtijareviću je oduzeta licenca.

Međutim, kako je Raportu rečeno, ovaj svjetski brend tu ne misli stati. “McDonald’s” podnosi tužbu lično protiv Ihtijarevića i to Trgovačkom sudu u Londonu.

Ogromni dugovi
Kako je navedeno u obrazloženju, Ihtijarević je prekršio odredbe ugovora. On nije poštovao brend. Osim toga, “McDonald’s” će tužiti posuđivanje novca “McDonald’s”-a koji nikad nije vraćen te kupovinu Bentlija preko lizinga ovog brenda. I, kako nam je, tražiće se višemilionska odšteta.

Podsjetimo, Ihtijarević je napravio ogromnu štetu brendu “McDonald’s”. Osim što je ostavio ogromne dugove, pa i dobavljačima, Ihtijarević je uvukao svjetski brend u političke vode u BiH. Naime, on je iznajmio marketinške pozicije svjetskog brenda stranci SDA u toku predizborne kampanje.

Avaz

Hronika

HAPŠENJA U BANJALUCI: Pronađena droga, novac, mobilni telefoni

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su četiri osobe iz ovog grada kod kojih su pronašli 246 grama marihuane, 7.080 KM, mobilne telefone i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge.

U akciji “Kvantum” uhapšeni su R.B, P.P, S.M. i F.J.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci i uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva obavljeni su pretresi na četiri lokacije na području Banjaluke.

Pronađeno je 246 grama marihuane, dvije digitalne vage, mobilni telefoni, 7.080 KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Sve mjere preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nakon komletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Nastavi čitati

Hronika

TRAGIČNO! Tijelo mladića pronađeno u Drinskom jezeru

Beživotno tijelo Drage Tanaskovića pronađeno je u Drinskom jezeru u Ustiprači.

Kako Kliks, saznaje tijelo su pronašli ribari.

Uviđaj je u toku, a više detalja biće poznato naknadno.

Stric Drage Tanaskovića, Radoš Tanasković izjavio je ranije kako ne vjeruje da je riječ o samoubistvu te očekuje da nadležni obave istragu i da se utvrdi kako je nastupila smrt.

Nestanak Drage Tanaskovića, njegov stric Radoš Tanasković prijavio je 28. marta i od tada je trajala potraga za 30-godišnjim pripadnikom Oružanih snaga BIH.

Tanaskovića je policija uhapsila 25. marta zbog navodnog pokušaja iznude. Uhapšen je u Bileći i doveden u PS Foča odakle je pušten 26. marta u večernjim satima, odnosno u 21.05 minuta.

Kamere su zabilježile da se te noći spustio do rijeke ispod mosta u Foči gdje su pronađeni opušci od cigareta.

Nastavi čitati

Hronika

UŽAS U SPLITU! Muškarac prebio dvije žene DOK SU PILE KAFU

Stravično nasilje jutros na splitskoj Rivi.

Prema svjedočenjima sredovječni muškarac, gost kafića, napao je dvije žene koje su sjedile ispred njega.

Napad je uslijedio nakon što je, kako se čini, prisluškivao njihov privatni razgovor, prenosi Dalmatinski portal.

Nakon što je žene udario, muškarac je pokušao pobjeći s mjesta događaja. Međutim, građani koji su bili u blizini priskočili su u pomoć žrtvama, a neki su se odvažili i krenuli za napadačem kako bi ga spriječili u bijegu.

Policija je brzo reagovala i uhapsila napadača. Hitna pomoć je takođe pozvana jer je jedna od napadnutih žena bila povrijeđena i krvarila.

Srpskainfo

Nastavi čitati

Aktuelno