Connect with us

Politika

NEŠIĆ O DODIKOVOM SUĐENJU “Smiju se ljudi, kažu da je to jedna LAKRDIJA”

Nenad Nešić, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH i predsjednik DNS-a, rekao je da je proces koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika pred Sudom BiH jedan paradoks.

Nešić je rekao da je pričao sa mnogobrojnim advokatima, tužiocima i stručnjacima iz oblasti prava koji su mu kazali da je to paradoks i lakrdija od suđenja.

“Smiju se ljudi, kažu da je to jedna lakrdija od suđenja. Ono što sam ja mogao da čujem od eminentnih pravnih stručnjaka jeste da oni ne vjeruju da može doći do bilo kakve osuđujuće presude za predsjednika Republike Srpske i direktora Službenog glasnika (Miloša Lukića, op. aut)“, izjavio je Nešić.

Pravni stručnjaci, kaže ministar, očekuju da Sud proglasi da Dodik i v.d. direktor Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić nisu krivi za ono što ih Tužilaštvo tereti, a to je nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

„Očekuju da će Sud BiH potvrditi da je nezavisno tijelo, da sudi na osnovu zakona, odnosno Ustava i da može donijeti samo jednu logičnu odluku a to je da odbaci, odnosno, da oglasi, da nisu krivi ni Dodik ni Lukić“, rekao je Nešić.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je podiglo a Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića zbog nepoštivanja odluka njemačkog državljanina Kristijana Šmita. Oni su se 16. oktobra izjasnili o krivici pred Sudom BiH, odnosno, rekli su da ne razumiju optužnicu.

Glavni pretres zakazan je za 22. novembar.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno