Connect with us

Politika

NEŠIĆ OSUDIO HRVATSKU ZBOG SIMIĆA “”San svakog vrhunskog novinara, ratnog reportera jeste da izvještava sa ratišta”

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić najoštrije je osudio porez Republike Hrvatske da u zemlju zabrani ulazak predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću zbog njegovog izvještavanja iz Donbasa.
”San svakog vrhunskog novinara, ratnog reportera jeste da izvještava sa ratišta. Čisto sumnjam da će Hrvatska zabraniti ulazak i novinarima CNN-a i ostalih svjetskih medijskih kuća koji su izvještavali iz Ukrajine. Očito je riječ o najbrutalnijem gušenju medijskih sloboda i slobode govora”, ocijenio je Nešić.

On je zapitao da li su ovo evropske vrijednosti čije se poštovanje od nas traži.
”Je li li cenzura mišljenja i izražavanja evropski standard kome težimo i čije poštovanje od nas traže? Ako je to standard onda se mi trebamo potruditi da zabranimo ulazak svim novinarima medijskih kuća u Hrvatskoj koji glorifikuju Oluju, to najmasovnije etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata!”, kaže Nešić.

Prvi čovjek DNS-a izrazio je i žaljenje što je izostala reakcija novinarskih udruženja u BiH.

”Ne trebaju oni braniti Danijela Simića, ali trebaju braniti pravo na stav i slobodu izvještavanja. Danijel Simić je bio dovoljno hrabar da rizikuje svoj život i ode na mjesto ratnih sukoba i njemu ne treba zaštita od bilo koga. Ono što se mora braniti jesu osnovna ljudska prava i slobode kao demokratske i civilizacijske vrijednosti”, poručio je Nešić.

Politika

TRIVIĆ POTVRDILA SIMBIOZU! Đajić i Šobot joj favoriti, reklamirala ih na BN TELEVIZIJI “ZA SVE PARE”

Kad smo pomislili da smo sve vidjeli i čuli, pojavila se Trivićeva na BN-u po nalogu svog partnera Đajića da u javnosti pokuša opravdati neodbranjivo, zastrašujuće snimke dva doktora nakon kojih se svaki pacijent boji prići UKC-u.

Naime, Trivićeva je izjavila da ima neka istraživanja prema kojem je Šobot u anketama ispred Draška Stanivukovića, iako svi banjalučani dobro znaju da je potpuno anoniman i da je ovakva izjava najsličnija vicu. Međutim, tu se ne zaustavlja, nego tvrdi da je ona ispred obojice, što je zaista nonsens jer znamo da je preletačkim i nedosljednim potezima izgubila većinu glasača koji su joj prije vjerovali. Ipak, povjerenje u nju najviše od svega uzdrmala je činjenica da troši basnoslovne iznose novca nepoznatog porijekla i da to nikako ne mogu biti čista posla. Još je gore jer se stalno predstavlja kao svetica, a djela govore da je daleko od toga.
Biće ovo vrelo ljeto, sudeći po tome da kandidati poput Trivićeve ne biraju izjave ni sredstva da dođu do cilja, potpuno zaboravljajući da zvuče potpuno neuvjerljivo i da je pretjerivanje u neistinama samo još jedan dodatni razlog za nepovjerenje.

Nastavi čitati

Politika

KOSTADIN SE PONOVO DOKOPAO POZICIJE! Imenovan za v.d. direktora Turističke organizacije RS

Kostadin Vasić imenovan je za vršioca dužnosti direktora Javne ustanove Turistička organizacija Republike Srpske, te će tako na toj poziciji zamijeniti Miodraga Lončarevića.

Naime, Vlada Srpske donijela je Rješenje o razrješenju Lončarevića sa ove funkcije zbog isteka perioda na koji je imenovan, a koji je bio vršilac dužnosti ove organizacije.
Vasić je imenovan na period od dva mjeseca, pišu Nezavisne novine.

On je ranije bio i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Nastavi čitati

Politika

DODIK ČESTITAO SPASOVDAN i krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Spasovdan – krsnu slavu Sabornog hrama i grada Banjaluka vjernicima, sveštenstvu, građanima i gradskom rukovodstvu, izrazivši uvjerenje da će, kao i do sada, uz podršku institucija Srpske, nastaviti putem stvaranja što kvalitetnijeg života u Banjaluci.

Dodik je u čestitki poželio da praznični dani budu ispunjeni radošću, mirom i ljubavlju i da Banjaluka nastavi da se razvija i napreduje u svim aspektima života.

On je naveo da je krsna slava prekrasna prilika da se objedine kao zajednica i podsjete na važnosti vjerske i kulturne tradicije.

-Proslava ovog velikog pravoslavnog praznika i sabornost naroda nas podsjeća na vrijednosti milosrđa, ljubavi i nade, i to su vrijednosti koje obogaćuju naše živote – navodi se u čestitki.

Nastavi čitati

Aktuelno