Connect with us

Politika

Nešković prvi kandidat SDS za delegata u Domu naroda BiH

Prvi kandidat SDS za delegata u Domu naroda BiH je Želimir Nešković iz Lopara, saznaje Srpskainfo.
Prema riječima naših izvora, na listi su još dva imena, široj javnosti manje poznata, ali su male šanse da SDS uspije da se izbori za dva delegatska mjesta u Domu naroda BiH.

– To je odlučeno juče, na konsultacijama v.d. predsjednika stranke, Milana Miličevića, sa funkcionerima stranke i sa predstavnicima pobjedničkih odbora stranke na prošlim izborima. Jer, cilj je da se u SDS vrednuje rezultat i da se iz pobjedničkih sredina izaberu predstavnici stranke, umjesto da to bude uhljebljenje nezbrinutih kadrova. Međutim, u Šamcu, Istočnoj Ilidži, Loparama i drugim mjestima u kojima je SDS ostvario dobar rezultat, predsjednici odbora su i načelnici opština koji žele da ostanu na tim pozicijama. Zato je predložen i izabran doktor Nešković – tvrdi izvor Srpskainfo.

Želimir Nešković je direktor Doma zdravlja u Loparama i obnovio je mandat u Narodnoj skupštini RS. Njegovim odlaskom u Sarajevo i odustajanjem Ljubiše Petrovića od poslaničkog mandata u NSRS, značajno će se presložiti poslanička lista SDS iz te izborne jedinice.

Naime, sljedeći je Đorđe Milićević iz Šamca, ali i on odbija poslanički mandat. Na kraju, u NSRS će Mirjana Orašanin i Tomica Stojanović.

Kada je riječ o kandidatima za delegate u Vijeću naroda RS, SDS bi danas trebalo da donese konačnu odluku o listi.

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno