Connect with us

Politika

NIKŠIĆ “ISPALIO” VUKANOVIĆA ZA SASTANAK Otišao u Konjic, dok ga je ovaj čekao u Sarajevu (VIDEO)

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske govorio je o događajima u vezi sastanka koji je trebao biti održan sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšićem u Sarajevu, ali kako i do njega nije došlo.

Vukanović je gostujući na televiziji Face govorio o namjerama opozicije da bude vlast sa Šestorkom i HDZ-om na nivou BiH, ističući kako je njegova želja bila da se razgovara kako bi se moglo djelovati kao korektivni faktor nastojanjima HDZ-a ukoliko takvo nešto bude potrebno.

Sa ovakvom konstelacijom odnosa na nivou BiH, Vukanović smatra da će Šestorka biti “samljevena”, jer će joj se svako popuštanje u odnosima sa koalicionim partnerima “naplatiti sa kamatom”.

Ispričao je kako je trebao prisustvovati sastanku sa Nikšićem, koji ga je navodno pozvao u Sarajevo smatrajući da je u pravu kada govori o predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

“Ja dolazim u Sarajevo, zovem gospodina Nikšića ne javlja se. Čekam, čekam. Javlja se nakon sat i po vremena, sa ‘hej gdje si, ja imao neki sastanak, odužio se’. Pa dobro rekoh ja te čekam gdje ćemo se naći. Mislim, kao da je neko kreten da dolazi u Sarajevo i vraća se. Moraš imati poštovanja”, počeo je priču Vukanović.

Naglasio je kako nije imao namjeru na tom sastanku tražiti bilo šta za sebe.

“I ja pitam gdje ćemo se naći, kaže žurim, idem za Konjic. Stani, jesmo se mi dogovorili naći u Sarajevu. ‘Jao odužio mi se sastanak’, pa rekoh mogu ja doći u Konjic. ‘Ne ne ne, dobićeš uskoro poziv pa ćemo sjesti zvanično’. Dakle, ako vas neko zove da dođete, pa onda ništa, jasno je da su oni preko Vojina Mijatovića napravili dogovor”, kazao je Vukanović.

Govorio je poslanik u NSRS-u i o procesu delegiranja u državni Dom naroda, o izboru ministara u novi saziv Vijeća ministara iz RS-a te se osvrnuo na još jedan sastanak sa predstavnicima SDP-a.

“Mijatović mi je prijetio, bilo je skoro na ivici incidenta. Oni su došli sa 15 minuta kašnjenja u sjedište SDP-a. Prije svega su nas ponizili”, zaključio je Vukanović.

(Kliks)

Politika

KRALJ NEPROVJERENIH INFORMACIJA: Vukanović “Đokićevog sina” poslao u Emirate

Poslaniku u Narodnoj skupštini, Nebojši Vukanoviću kao da nije bilo dovoljno što je u proteklih nekoliko dana toliko puta raskrinkan kao neko ko objavljuje lažne i neprovjerene informacije, te je zbog toga i više puta demantovan, kako u medijima i javnosti, tako i na drušrvenim mrežama.

Ipak, čini se da ni to nije bilo dovoljno, te je sa ovom praksom i nastavio.

Tako je juče na svim svojim stranicama objavio vijest da je sin ministra Petra Đokića imenovan za ambasadora Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, što se ponovo pokazalo kao netačna i neprovjerena informacija.

 

Na ovu neprovjerenu infromaciju, odnsono konstatciju, uslijedilo je i nekoliko demantija.

Naime, novoizabrani ambasador sa sinom Petra Đokića dijeli samo ime – obojica se zovu Bojan, te sudeći po ovome, Nebojša Vukanović ne planira da stane sa objavljivanjem neprovjerenih informacija, što svakako ne priliči jednom ozbiljnom političaru, ali ni novinaru.

Nastavi čitati

Politika

Sporni Nacrt zakona o kleveti danas bi se trebao naći pred poslanicima u NSRS

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas nastavlja drugu redovnu sjednicu. Pred poslanicima bi se trebao naći i kontroverzni Nacrt zakona o kleveti, koji bi uvredu i klevetu tretirao kao krivično djelo, te nametnuo drakonske kazne.

Protiv ovakvih uredbi, podsjetimo, ustali su novinari i aktivisti, kao i udruženja građana.

Današnja sjednica NSRS počet će raspravom o Prijedlogu zakona o gradu Prnjavor kojim se uređuju područje, nadležnosti, organi i njegovo finansiranje.

Osim Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, poslanici će, u nastavku druge redovne sjednice, po hitnom postupku razmatrati i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Biće razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske.

Nastavak sjednice zakazan je u 10.00 časova. Prvi dio druge redovne sjednice okončan je u četvrtak, 16. marta.

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković čestitao Petroviću: VAŽNA POBJEDA ZA JEDINSTVENU OPOZICIJU U SRPSKOJ

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković uputio je čestitke gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću koji je na referendumu u nedjelju  potvrdio povjerenje koje mu ukazuju njegovi sugrađani.

Stanivuković je naglasio da je ovo važna pobjeda za Bijeljinu i jedinstvenu opoziciju u Republici Srpskoj.

– Čestitam gradonačelniku Ljubiši Petroviću na istrajnoj bori i ponovnoj pobjedi u Bijeljini. Neka je sa srećom – zaključio je Stavinuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno