Connect with us

Politika

NOVI PROBLEMI ZA SNSD BIJELJINA! Pukla ljubav sa koalicionim partnerima

Nakon što je nedavno raspuštena koalicija “Dogovor za Bijeljinu”, SNSD u ovom gradu ima zamjerke na ponašanje jednog od sada već bivših koalicionih partnera.

Iako predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović ne želi da kaže o kome je riječ, poznavaoci političkih prilika u Semberiji tvrde da je, po svemu sudeći, u pitanju Republička stranka Srpske, na čelu sa Slavenkom Ristićem.

Sve samo ne sumornu političku situaciju u Bijeljini dodatno je, u jednom od svojih posljednjih objava na društvenim mrežama, podgrijao upravo Milovanović.

“Baš je zanimljivo čuti šta ‘tajno’ o SNSD-u priča bivši partner sa lokala nakon što smo koaliciju raskinuli. Predlažem im da vrate funkcije, odu u opoziciju i da počnu javno pričati. Nema smisla da se muče na direktorskim funkcijama i da se pate u UO ili NO”, naveo je Milovanović na društvenoj mreži X.

Pitali smo ga da li je mislio na Ristića, ali nije želio odgovoriti na to pitanje. Međutim…

“Mi imamo tu sada neke stvari koje su egzaktne, prisutne na terenu i mi sada treba neke poteze da povučemo. Ne mogu ja vama dati više detalja nego što sam rekao. Ali, ja provociram tu gospodu da se oglase direktno. Ja njih i čačkam, ne bi li se oglasili. Kada se oglase, onda ja skidam rukavice”, rekao je Milovanović u izjavi za “Nezavisne novine”.

SNSD je, podsjetimo, već potvrdio da će imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine, a na pitanje da li se u ovoj stranci plaše da će im na megdan izaći i neko iz stranke kojoj ne želi da otkrije ime, on odgovara da ih to uopšte ne interesuje.

“Naše pripreme za izbore teku dobro”, poručuje Milovanović.

Ristić, s druge strane, kaže da je njihov odnos sa SNSD-om odličan i na republičkom nivou, i uopšteno, ali…

“Naš odnos sa lokalnim SNSD-om prolazi kroz neku tranziciju već par mjeseci i ja se stvarno nadam da ćemo prevazići te probleme koje imamo. Ne znam šta bih vam konkretno trenutno rekao”, kaže Ristić za “Nezavisne novine”.

Iako naši izvori iz Bijeljine kažu da je Milovanović vjerovatno mislio upravo na Ristića, Ristić kaže da se nije prepoznao u Milovanovićevoj objavi na mreži X.

“Ne prepoznajem se u toj objavi, jer ja, sve što mislim o lokalnom SNSD-u, kažem javno”, poručuje Ristić.

Na pitanje da li će njegova stranka podržati SNSD u kandidaturi za gradonačelnika Bijeljine, Ristić ne isključuje mogućnost i da Republička stranka Srpske ide u tu trku.

“O tome ćemo donijeti stav u Republičkoj stranci Srpske. Mi svakako smo na toj liniji, ali nismo donijeli još odluku da li ćemo možda i mi imati kandidata. To će zavisiti od SNSD-a na republičkom nivou, sa Miloradom Dodikom treba da sjednemo i da se dogovorimo. Međutim, sve su opcije nama otvorene, sješćemo pa ćemo razgovarati”, navodi Ristić.

Podsjetimo, početkom novembra je bijeljinski SNSD poručio da koalicija “Dogovor za Bijeljinu” više ne postoji u ovom gradu jer je, kako su naveli, izgubila smisao nakon neuspjelog referenduma kada su građani podržali gradonačelnika Ljubišu Petrovića.

Član Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Aleksandar Đurđević naveo je tada da će Klub odbornika SNSD-a nastaviti samostalan rad u Skupštini grada Bijeljina.
Nezavisne

Politika

FATA ORLOVIĆ ZANEMOĆALA! Tražila da se ukloni pravoslavna crkva, sad više ne može ni da hoda putem

Fata Orlović, poznata po tome što je dovela do rušenja pravoslavne crkve u Konjević Polju, kaže da ne može više na asfalt.
– Da mi je malo sad da mogu svojim gonama da prođem uz polje, niz polje, to bi mi bila želja, ali ne mogu da siđem na asfalt – kazala je Fata Orlović za YT kanal Mehmedović HD.

Kaže da ne može više da ode u Ameriku, iako je zovu da tamo ode.
Dodaje da omladina odlazi iz Bosne.

– Šta će nam Bosna ako odoše obrazovani? – pita se ona.

Alo.rs

Nastavi čitati

Politika

MONSTRUOZNI BRITANCI! Karadžića maltretiraju i oduzimaju mu jastuke, ne daju mu da priča na srpskom jeziku

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić kaznu služi u katastrofalnim uslovima, kaže sin generala Ratka Mladića Darko.
Kaže da Karadžić služi kaznu u zatvoru koji je kao srednjevijekovni.

– On je stalno u samici, ne dozvoljavaju mu kontakt sa ostalim zatvorenicima. Pokušava da zakaže sastanke sa Upravom da se žali na to, onda poslije dugo vremena dobije taj sastanak, a čuvari ga ne puste, pa ispadne da nije došao… Kažnjavaju ga tako što mu oduzimaju dušeke i jastuke. Mora sa porodicom da govori na engleskom jeziku, a kažnjavaju ga ako progovori na srpskom – kazao je Darko Mladić za Informer TV.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

ISAK BRANI SINOVE NAKON TUČE “Napakovali su nam”

Nakon informacija koje su se pojavile u javnosti da su Arnel i Aldin Isak, sinovi Rame Isaka, ministra unutrašnjih poslova FBiH pretukli muškarca u Zenici na benzinskoj pumpi “DHD”, Ramo Isak je demantovao te navode.

Ramo Isak za Avaz ističe da su saslušani svi svjedoci, a da je 10 policajaca bilo na intervenciji koji su vidjeli da je osoba otišla s tog mjesta bez povreda.
“Desio se incident ujutro oko tri sata, kada je došla osoba pod dejstvom ili alkohola ili droga, rekao da će prebiti radnike, dok je radnik sipao gorivo stranci. On je nasrnuo na radnika, nanio mu povrede, nakon čega je pozvana policija koja je tu došla. On se ponašao u prisustvu policije neuračunljivo te su ga uhapsili. On je odveden bez ikakvih povreda, a radnik je imao povrede i odveden je u Hitnu pomoć. Ovo što se pojavilo u medijima za to će sigurno biti krivične prijave protiv radnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova i svih onih koji pokušavaju da napakuju, jer je više dosta. Prvo su prije par mjeseci meni pokušali napakovati, pa se onda pojavila osoba i dala izjavu da sa mnom nikada nije imala konflikte, što je i istina, a nakon toga se sve utišalo“, kaže Isak.
Mišljenja je da je ovo priprema za predizbornu kampanju određenih osoba u Ministarstvu.

“Dobio sam informaciju koji operativac, odnosno inspektor vodi istragu. Riječ je o inspektoru koji je nekoliko puta pokušao napakovati i uvijek je to padalo na sudu. Najlakše je dokazati istinu, teško je dokazati laž. Ne može se onakva izjava dati iz policije ako ima zapisnik, koji potvrđuje sve moje navode. Ono što je interesantno da se to nije pojavilo u biltenu sutra, nego je to planski sklonio da se to može pakovati. Moji sinovi nisu učestvovali o tome, nego su obavijestili i policiju i agenciju koja se bavi zaštitom. Uostalom, ko bi pravio na svom objektu bilo kakav problem“, ističe Isak.

Dodaje da će se sigurno doći i do osobe “koja je poslala osobu na pumpu da pravi incident”.

“Sigurno će se pokrenuti postupci protiv svih odgovornih, vjerujem u institucije ove države. Prošli put smo pustili da to prođe, ali ovaj put neće ostati na ovome. Već imamo informacije iz MUP ko to radi, koja je namjera“, naglasio je Isak..

Upitan da li misli da je to povezano sa vrhom Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, Isak ističe:

“Vjerujem da je ovo povezano sa Ministarstvom u Upravom policije, jer ovo obični inspektori ne mogu da urade. Borim se protiv kriminala i objavio sam rat kriminalu i radim sve da kriminalci završe iza rešetaka. Pokušali su da kupe, prepadnu, sve da urade, a kada nisu ništa uspjeli pokušavaju da napakuju. Svi oni koji su u vezi s kriminalom, koji bilo kome montiraju, oni su takođe kriminalci i završiće gdje im je mjesto“, rekao je Ramo Isak.

Naglašava da inspektor koji vodi postupak je već par puta pokušao napakovati ljudima u okruženju ministra krivične prijave.

“On je lažno svjedočio i to je već padalo na sudu. Imam informacije da je uticao na svjedoke da daju izjave. Inspektor koji vodi sve ovo se dovodi u vezu sa ubistvom svoje supruge i vjerovatno ga drže da može odrađivati takve poslove. Prije dvadesetak godina supruga tog inspektora je navodno počinila samoubistvo u kući sa njegovim službenim pištoljem. Takvi ljudi su najskloniji radnjama koje su nečasne. U policijskim redovima ne mogu biti oni koji pokušavaju montirati nešto“, zaključio je.

Nastavi čitati

Aktuelno