Connect with us

Banjaluka

OBAVEZNO POSJETITI! Nova tematska postavka u Muzeju sporta posvećena borilačkim sportovima

U Muzeju sporta otvorena je izložba posvećena borilačkim vještinama, a postavka obuhvata pet sportova i to: džudo, karate, džiu-džica, nanbudo i kung fu.

Kroz značajne artefakte, slike priče, demonstracije, pehare, opremu i najznačajnije medalje, ova izložba vas vodi na putovanje kroz vremensku liniju borilačkih sportova i vještina od njihovih korijena do savremenih izdanaka kod nas.

-Ovo je jedna zaista kvalitetno organizovana izložba. Raduje me da se u hramu sporta – Sportskoj dvorani „Borik“ aktivno radi na promociji sporta, jer je i Grad Banja Luka opredijeljen da promoviše i jača sport – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je prisustvovao otvaranju izložbe.

On je podsjetio da je u protekloj godini obezbijeđen dodatni grant u iznosu od pola miliona KM, s ciljem direktne podrške programskom razvoju sporta, ali i da se radilo i na unapređenju sportske infrastrukture.

-Borilački sportovi donose najveći broj medalja našem gradu, zato je Banja Luka prva dobila i moderno opremljenu dvoranu borilačkih sportova, u kojoj sportisti imaju sve uslove za trenažne procese – istakao je Stanivuković, te dodao da se upravo na osnovu postignutih uspjeha i trebaju usmjeravati sredstva za dalji razvoj i napredak sporta.

Osim toga, gradonačelnik je najavio da će prostor u novoizgrađenom sportskom kompleksu kod Parka „Mladen Stojanović“, ali i prostor dvorane na Laušu biti stavljeni na raspolaganje banjalučkim sportistima.

Direktor SC „Borik“ Nenad Talić je istakao da je ovo 9. po redu postavka u Muzeju sporta, koja je, kako je kazao, posvećena borilačkim sportovima.

-Od vremena bivše Jugoslavije pa sve do danas kada je mladi Banjalučanin donio bronzanu medalju sa Juniorskog svjetskog prvenstva, imamo mnogo postignutih uspjeha i rezultata koji možda nisu dovoljno prikazani u javnosti. S tim u vezi ka Sportski centar se trudimo da na njihove rezultate predstavimo na što bolji način i to ćemo nastaviti da radimo i u budućnosti – rekao je Talić.

Dodao je da će izložba biti otvorena naredna tri mjeseca, te je iskoristio priliku da pozove sve zainteresovane, a posebno djecu školskog uzrasta, da dođu i posjete ovu izložbu.

Takođe, Talić je najavio da će 10. jubilarna postavka biti posvećena 50 godina postojanja Sportske dvorane „Borik“.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Ljubo Ninković istakao je da je Muzej sporta jedan od ljepših projekata koji su pokrenuti, jer pružaju priliku da se javnost upozna sa uspjesima banjalučkih sportista i da svi prisjetimo radosti koju su nam donosili.

Dio postavke, koja će svim posjetiocima biti na raspolaganju u naredna tri mjeseca. su medalje i pehari sa najznačajnih takmičenja iz pet borilačkih sportova, a svoje medalje i pehare, kao i svoje najveće uspjehe izložile su sljedeće sportske organizacije: Karate klub „Energija“; Karate klub „16-šesnaesta“; Karate klub „Sinđelić“; Karate klub „Kastel“; Karate klub „Džida“; Džudo klub „Zvijezda“; Džudo klub „Rei“; Džiu džica klub „Minotaur“; Nanbudo centar „Banja Luka“; Kung fu vušu klub „Lotos“; Regionalni karate savez Krajina.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno