Connect with us

Banjaluka

OBILJEŽEN 14. FEBRUAR: Dan Boračke organizacije Republike Srpske, prisustvovao gradonačelnik

Gradonačelnik Draško Stanivuković prisustvovao je danas obilježavanju Dana Boračke organizacije Republike Srpske – Svetom Trifunu.

Iskoristio je priliku da sa prisutnim borcima porazgovara o svim onim problemima i izazovima sa kojima se oni svakodnevno suočavaju, a istovremeno je uručio novčanu pomoć za 20 korisnika.

-Imamo odličnu dugovodišnju saradnju, iza nas je par važnih projekata za našie borcime, pomagali smo im u maksimalnom iznosu, koliko smo mogli – pri liječenju, odlascima na more, obilježavanje važnih dana i datuma naše istorije. Kroz ove godine iza nas je mnogo djela. Sa predsjednikom Rogićem i članovima ove organizacije realizovali smo mnogo projekata i politika. Još tri porodice treba da isplatimo kada je riječ o stambenom zbrinjavanju. Sada isplaćujemo borce treće i četvrte kategorije, da riješimo pitanje i njihovog zbrinjavanja – kazao je gradonačelnik.

Dodao je i to da Grad Banja Luka gradi spomen – obilježja, trenutno tri, jer je želja da svako naselje ima svoje spomen-obilježje.

-Kruna svega je Centralno spomen-obilježje i ja sam ponosan na to. Grad Banja Luka je bio inicijator i hvala svim republičkim ustanovama i boračkim organizacijama koje su podržale ovu ideju. Kada je pokrenuta inicijativa da se lokacija ovog spomenika premjesti, predstavnici Boračke organizacije su stali uz nas. Krašova loikacija je bila njihova prva, istinska želja, da upravo tu bude izgrađeno spomen-obilježje. Radovi napreduju dobrom dinamikom – kazao je Stanivuković, te dodao da je ovo stvar oko koje svi treba da se ujedine te da je ovo dio svih nas.

Predsjednik gradske Boračke organizacije, Goran Rogić svim pripadnicima Boračke organizacije čestitao je današnji dan i podsjetio je sve prisutne da su upravo borci ti koji su stvarali Republiku Srpsku.

-Boračka organizacija grada Banja Luka kao i Boračka organizacija Republike Srpske zajedno obilježavaju ovaj dan. Mi smo danas pozvali jedan odrađeni broj naših kategorija i porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. Sa njima smo razgovarali o određenoj problematici, a istovremeno smo i željeli da ih upoznamo sa njihovim pravima, šta mogu da očekuju i šta Banja Luka kao lokalna zajednica finansira i podržava. Pripremili smo im i skromni novčani iznos kao vid pažnje – kazao je Rogić.

Petar Slavnić, otac je poginulog borca, te je iskoristio priliku da zahvali gradonačelniku na svemu što radi.

-Pozdravljam gradonačelnika i kao član porodice poginulog borca želim da mu zahvalim što gradi Centralno spomen-obilježje. Na ovo smo čekali godinama.Ime mog sina jedinca će biti upisano tu – kazao je on.

Banjaluka

ČIST GRAD DUGA LJUBAV: Naredne sedmice akcija čišćenja i uređenja na području naselja Obilićevo

Pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“ nastavlja se velika akcija uređenja i čišćenja grada i naredne sedmice, od 16. do 21. aprila, biće sprovedena na području mjesnih zajednica Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Tako će u ovom naselju u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene brojne aktivnosti poput košenja, uređivanja blokovskog zelenila, pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na igralištima, sadnje, sanacije komunalne opreme i orezivanje stabala.

Naime, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim.

Pridružiti se možete i vi uređenjem svog dvorišta, ulice, naselja. Takođe, sav krupni otpad sakupljen u domaćinstvu možete besplatno odložiti u prvo reciklažno dvorište, koje se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića (dijelu dvorišta bivše „Mljekare“), i to svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova i u dane vikenda od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice uspješno je završena akcija u naseljima Nova varoš i Rosulje.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno