Connect with us

Svijet

OVA MAJKA IMA SPECIJALNE METODE VASPITANJA! “Kakav fakultet, moja kćerka služiće mužu”

Australijanka Jasmine Dinis, koja se na društvenim mrežama ponosno predstavlja kao “tradicionalna supruga”, ne radi, nego ostaje kod kuće i kaže kako svoju kćerku uči i vaspita u duhu tako da “jednoga dana bude ovisna o svom budućem suprugu i da služi svojoj porodici”.
Njen stil roditeljstva naišao je na žestoke kritike, no ova majka ne zamara se negativnim komentarima.

“Nema ništa loše u tome da žena bude majka koja ostaje kod kuće, ali ideja da žena ‘služi‘ svome mužu definitivno je antifeministička”, poručili su joj neki korisnici društvenih mreža.

Jasmine ima više od 145.000 pratilaca na TikToku i Instagramu gdje redovno objavljuje snimke iz svoje svakodnevice “potičući tradicionalno majčinstvo i brak”.
“Učim svoju kćerku da je sasvim prihvatljivo ovisiti o muškarcu i da će služenje mužu te rađanje djece biti njena najveća radost. U svijetu punom žena koje svoju djecu uče da im je jedini cilj ići na fakultet, dobiti dobar posao i zaraditi novac, ja svoju djevojčicu učim da živi sporije i mirnije, da bude biblijska žena koja želi imati supruga i prekrasnu porodicu kojima može svakodnevno služiti. Vjerujem da istinska radost dolazi od Boga i porodice, a ne od karijere”, objasnila je ona, a prenosi Jutarnji.

“Vi ste očito već odlučili kakva će bit budućnost tvoje kćerke. Nadam se da ćete je podržati i u drugim opcijama, posebno ako ona poželi nešto što se ne uklapa u vaše planove”, napisala joj je jedna žena.

“Djevojke, nemojte nikad ovisiti ni o kome”, dodali su drugi.

No ima i onih kojima se sviđa Jasminina životna filozofija.

“Ovo je apsolutno prekrasno! Ti si nevjerovatna majka i živjeti na ovakav način ispunjavajuće je u najvećoj mjeri”, smatraju oni.

@jasminedinis2 I feel you👇🏼 I am self employed and I love that I can work from my phone but nothing beats being able to be here in my home, watching my babies grow and not missing any part of their milestones or little precious sweet moments of their childhood 🤍 I want to be there for every single moment with my kids, I want to be the most present mother I can be 100% of the time. That’s where it’s hard, it’s hard to choose because we all need to make a living, yet raise our kids too. It’s like you just can’t find a healthy balance. I’ve searched high and low and tried so many different things to be able to create an income online! From YouTube videos to e-commerce. I’ve finally found it! Digital marketing is taking over and it’s incredible! Wouldn’t you love to just creat a product ONE time and sell it over and over again? How simple is that? The most insane thing is that I’ve made over $15,000 this week JUST from digital marketing. This is beyond belief, it honestly doesn’t feel real sometimes! HERES HOW YOU CAN LEARN TO DO THIS TOO ⬇️ . ✨ THE PASSION TO PROFIT BUNDLE ✨ . This bundle is monumental! With 50+ ebooks, courses, and guides, all for just $50! If bought separately, the resources in this bundle would cost over $6000. That’s a jaw-dropping 99% discount. There is literally everything in the bundle to help you reach true financial independence on your own terms, build passive income, grow your social media, do digital marketing, affiliate marketing, make money from home, build home based businesses & so much more! . THIS BUNDLE ONLY GOES FOR 9 MORE HOURS 🚨 . Click the link in my bio to find out more 📲📈#digitalmarketing #foryoupage #contentcreation #mrr #affilatemarketing #stayathomemom #makingmoneyonline #onlinebusiness ♬ original sound – Jasmine Dinis

Svijet

PROTIV I DVA POSLANIKA IZ BIH: Ko sve nije podržao preporuku za prijem Prištine u Savjet Evrope?

Od 29 predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, koji su sinoć glasali protiv preporuke o članstvu Prištine u Savjetu Evrope, njih osmoro je iz Španije.

Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope usvojila je nacrt izvještaja Dore Bakojani, u kojem se preporučuje da se Prištini odobri da postane član Savjeta Evrope.

Za prijem je glasao je 131 od 171 prisutnog člana PSSE, 29 je bilo protiv, a 11 je bilo uzdržano.

Na sajtu PSSE objavljeno je koji su predstavnici kako glasali na jučerašnjoj sjednici.

Protiv članstva Prištine u Savetu Evrope bilo je osam poslanika iz Španije i četiri poslanika iz Mađarske, dva sa Kipra, a od pet poslanika Grčke samo je jedan glas bio protiv. Protiv je glasao i jedan poslanik iz Njemačke.

Takođe, protiv su glasala i dva poslanika iz Francuske i jedan iz Italije.

Protiv su bili sedmoro članova delegacije Srbije, ali i Maja Vukićević iz Crne Gore, kao i Snježana Novaković i Branislav Borenović iz Bosne i Hecegovine.

Među 11 uzdržanih bio je jedan poslanik iz Crne Gore, šestoro Italijana i troje Moldavaca, kao i jedan poslanik iz Njemačke.

Parlamentarna skupština Savjeta Evrope uputiće preporuku za prijem Komitetu ministara spoljnih poslova, koji donosi konačnu odluku i to dvotrećinskom većinom ministara ili ambasadora koji ih predstavljaju i koji su prisutni u trenutku glasanja.

Sastanak Komiteta ministara trebalo bi da bude održan od 16. do 17. maja u Strazburu.

Nastavi čitati

Svijet

ŽENA TUŽI TESLU! Dvogodišnji sin je UDARIO AUTOM dok je bila trudna

Žena iz Kalifornije tužila je kompaniju Tesla, tvrdeći da je zbog greške u Modelu X njen dvogodišnji sin pokrenuo automobil i udario je dok je bila trudna.

Melori Harkur je kupila automobil 2018. godine, ali nedugo nakon toga dogodio se ovaj incident.

Ona je, naime, stigla kući i onda shvatila da je zaboravila ključeve vrata od klinike koju drži njen suprug.

Morala je, međutim, prije nego što se vrati, da presvuče svog dvogodišnjeg sina, pa je odlučila da to uradi u garaži.

Izvadila je pelenu iz auta, ali je vrata ostavila otključanim. Dječak se izvukao dok nije gledala, pa je nekako uspio da uđe u automobil i dodirne prvo mjenjač, a zatim i papučicu za ubrzanje, pokrenuvši ga tako.

Model X je, idući 12 km/h, udario Melori Harkur, koja je tvrdila kako nije imala vremena da reaguje.

Ubrzo je stigla hitna pomoć koju su pozvale komšije, i konstatovano je da ima lom karlice. Sedam dana kasnije, prijevremeno se porodila, jer je bila u devetom mjesecu trudnoće.

Bolnički troškovi bili su 73.000 dolara, a njeni advokati tvrde da “dijete može da uđe u automobil, ali ne bi smjelo da ga pokrene, što pokazuje koliko je loš i nebezbjedan dizajn Tesle”.

Sa druge strane, iz kompanije tvrde da nisu oni krivi, već da je krivica isključivo na majci koja je, prema njihovim riječima, bila nemarna.

Harkur tuži Teslu za troškove liječenja, duševnu bol i druge posljedice koje je ostavio ovaj incident.

Nastavi čitati

Svijet

RIŠI SUNAK TVRDI “Eskalacija SUKOBA na Bliskom istoku nije ni u čijem interesu”

Britanski premijer Riši Sunak prenio je danas izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu da eskalacija na Bliskom istoku nije ni u čijem interesu.
“Sunak je podvukao da značajna eskalacija nije ni u čijem interesu i da bi samo produbila nesigurnost na Bliskom istoku. Ovo je trenutak u kojem hladne glave treba da prevladaju”, kazao je Sunak, saopšteno je iz njegovog kabineta poslije telefonskog razgovora sa Netanijahuom, prenosi Rojters.

Sunak je u ponedjeljak objavio u britanskom parlamentu da zemlje G7 rade na paketu sankcija protiv Irana zbog napada te zemlje na Izrael.

“Sunak je rekao da je Iran loše proračunao i da postaje sve više izolovan na međunarodnoj sceni”, rekao je portparol kabineta britanskog premijera.

Iran je u noći između subote i nedjelje izvršio napad dronovima i balističkim i krstarećim raketama na Izrael kao odmazdu zbog napada 1. aprila na iranski konzulat u Damasku, za koji je okrivio Izrael.

Velika Britanije je bila među zemljama koje su pomogle u odbrani Izraela od iranskog napada.

Nastavi čitati

Aktuelno