Connect with us

Banjaluka

OZBILJNA PSIHOZA! Kuvalja koristi VLASTITU DJECU da bi patetisao u javnosti I IZAZVAO SAŽALJENJE! (FOTO)

Iako je svojom krivicom danima u centru pažnje prije svega zbog činjenice da je nepismen, te da se upustio u političke igre kojima očigledno nije dorastao direktor Tehničke škole u Banjaluci Vladimir Kuvalja povukao je potez očajnika izlažući vlastitu maloljetnu djecu društvenim mrežama i očima javnosti. Naime, Kuvalja tvrdi da je žrtva “medijske mašinerije”, a pri tom ne spominje da je pismom upućenim gradonačelniku Banjaluke Kuvalja razotkrio svoju elementarnu nepismenost. Osim što je nepismen i što je na funkciju direktora došao stranačkim putem, a ne znanjem ili vlastitim zaslugama, on je svojim ponašanjem na društvenoj mreži X vrijeđao ženu na račun fizičkog izgleda što mu po svemu sudeći dođe kao “dobar dan”.

Koliko nisko čovjek može pasti tražeći sažaljenje ili u slučaju kada mu se drma fotelja, Kuvalja je pokazao najnovijom objavom te nam dao do znanja da i dno ima podrum.

– Dragi moji, ovim putem Vam se obraćam kao otac, kao roditelj čije kćerke su ničim krive i izazvane, ružnim porukama i komentarima koje su dobijale na svojim društvenim mrežama povrijeđene i to samo zbog iznošenja stvarnog stanja u Tehničkoj školi. Moje kćerke i bilo čije druge su samo djeca, koja ne trebaju i ne smiju biti dio ,,medijske mašinerije“ kojoj ne odgovaraju moji stavovi i moja borba. Nakon što sam izrekao određene činjenice kada je u pitanju Tehnička škola, a iza kojih danas čvrsto stojim, ne ispaštam samo ja kao direktor, već i kao otac, postavljam pitanje tim nekim: „Zar vam i moja djeca smetaju i da li su ona sredstvo da biste me zaustavili u ostvarenju mog cilja? Naime, slati mojim kćerkama sadržaj sa društvenih mreža bio je šok. Mogu razumjeti da sam svojim nastupom i izjavama iza kojih čvrsto stojim, a za šta postoje jasni dokazi, isprovocirao određene ljude, ali da se na ovakav način uzvraća, za izrečeno i da nepravda koju trpi nekoliko stotina nečije djece, tačnije njih 400 nekome nije bilo dovoljno, pa se obrušio i na moju djecu. One imaju svega 10 i 15 godina. Danas je jednoj od njih rođendan i umjesto da ga slavi, vjerovatno će čuti još po koju bljuvotinu o svom tati koju neki lažni profili objavljuju i to samo iz razloga jer je njihov tata izašao u javnost štiteći svoju školu, jer i tu djecu gledam kao svoju. Kao otac ovo smatram više od nekorektnog i prije svega niskim i neljudskim potezom!!!

Da budemo kristalno jasni djecu direktora Tehničke škole niko nije spominjao, do on sam, a ukoliko već želi da im pruži primjer i pokaže šta znači biti moralan (a. zloupotreba djece to sigurno nije) najbolje bi bilo da podnese ostavku i prizna da ne zna i to izgleda ništa. Nije sramota ne znati, ali jeste sramota biti nepismen, a svjestan toga obavljati funkciju direktora najveće škole u Srpskoj, samo zbog partijskih zasluga. I nažalost Kuvalja nije jedini takav slučaj.

Iako je očekivao sažaljenje, jer ljudi su na djecu najosjetljiviji, Kuvalja je dobio odgovore koji mu se sigurno nisu dopali, ali su jedina istina.

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ POZVAO ODBORNIKE I PARTIJE na solidarnost i RAZUMIJEVANJE prema svim građanima koji zavise od REBALANSA BUDŽETA!

FOTO:Grad Banjaluka

-Važno je da svaki odbornik i sve parlamentarne političke stranke u Skupštini grada Banja Luka pokažu odgovornost prema radnicima Doma zdravlja i njihovim ličnim primanjima, građanima koji uživaju povoljniji javni prevoz zahvaljujući subvencijama, roditeljima koji plaćaju privatne vrtiće po povoljnijim cijenama, takođe zahvaljujući subvencijama i svim ostalim socijalnim davanjima čije isplate čekaju usvajanje rebalansa budžeta, napisao je gradonačelnik Banjaluke na svojim društvenim mrežama.
On je dodao da ovim putem jasno i nedvosmisleno iskazuje razumijevanje prema svim gradskim ustanovama i institucijama kojima su potrebna dodatna novčana sredstva kako bi tekuću kalendarsku godinu uspješno okončali.
-Pripremili smo sva zakonska rješenja koja su realna i treba da dobiju podršku Skupštine Grada, a ujedno, dali smo mogućnost svim političkim subjektima koji participiraju u Skupštini da iznesu svoje prijedloge i projekte koji će biti uvršteni u Nacrt budžeta.
Od većine stranaka smo dobili konstruktivne i realne prijedloge, a i dalje se čeka SNSD!
Zato smo sutra za 13.00 časova zakazali novi, drugi po redu, konsultativni sastanak oko budžeta Grada za narednu godinu. Još jednom, pozivam sve odbornike da pokažu odgovornost prema funkciji za koju su izabrani od strane naroda kao i na odgovornost prema našem gradu i da ovu godinu završimo uspješno, kaže Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

NASTAVITI PUT DOBRE SARADNJE: Gradonačelnik uputio čestitku novoimenovanom BANJALUČKOM BISKUPU monsinjoru Željku Majiću

Gradonačelnik Draško Stanivuković uputio je čestitke monsinjoru Željku Majiću povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

U čestitki se između ostalog kaže:

-Uvjeren da ćete Banjalučkom biskupijom upravljati na najbolji način, te da ćete nastaviti put dobre saradnje koji je započeo Vaš prethodnik monsinjor g. Franjo Komarica, upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom izbora na mjesto biskupa banjalučkog.

Neka Vam Bog tokom vašeg službovanja podari zdravlja, plemenitosti i mudrosti kako bi svojim djelovanjem u srca vaših vjernika uvijek unosili blagost i radost.

U nadi da ćemo uvijek graditi mostove razumijevanja i solidarnosti među svim građanima Banje Luke, te da ćemo zajedničkim radom doprinositi miru, jačanju tolerancije, međusobnog uvažavanja, te izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti za sve nas, kao i da će dobra saradnja Grada Banje Luke i Banjalučke biskupije biti nastavljena, srdačno vas pozdravljam.

Podsjećamo, nakon što je poglavar Katoličke crkve papa Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vođstva Banjalučke biskupije biskupa Franje Komarice zbog navršene dobne granice, Apostolska nuncijatura dostavila je saopštenje o imenovanju novog banjalučkog biskupa mons. Željka Majića, koji je prethodno službovao kao sveštenik Mostarsko-duvanjske biskupije.

Nastavi čitati

Banjaluka

DRINIĆ NESEBIČNOM DONACIJOM OBRADOVAO PENZIONERE! Pozivam sve poslanike na humanost

Članovi Mjesnog udruženja penzionera u Zalužanima rado dane provode družeći se uz kaficu, poneku ljutu, igrajući karte, šah i ostale društvene igre. Kažu da im to pričinjava zadovoljstvo, a vole i kada se okupe i zajedno gledaju i komentarišu sportske manifastacije. Međutim, problem je bio što do sada nisu imali adekvatan televizor, a koji im je kao donaciju uručio narodni poslanik Nebojša Drinić.

– Sada smo zahvaljujući narodnom poslaniku Nebojši Driniću dobili nov televizor što mu se, u ime svih penzionera od srca zahvaljujem. Mi sa njim imamo dobre odnose, on nas često obilazi. Dovoljno je kada dođe ovdje i počasti nas pićem, to uvažavamo. Pozivamo i druge koji su raspoloženi da dođu i da nam se pridruže, svaka nam donacija i pomoć, pa čak i kava u određeno vrijeme dobro dođe, rekao je Radoslav Vuleta, predsjednik Mjesnog udruženja penzionera Zalužani.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Nebojša Drinić još jednom je pokazao humanost. Kaže da je prepoznao potrebe građana gdje je obilazio terene i u komunikacijii sa ljudima saznao šta im je trenutno najpotrebnije.

– Spletom okolnosti sam naišao ovdje u Gradsko udruženje penzionera u Zalužanima, gdje sam se družio sa njima u prostorijama i pitao sam ih šta im je to najpotrebnije, rekli su da je to televizor. Kada sam pogledao kako je to mali televizor, i za one koji su mladi i dobro vide, i jako je nazahvalan za gledanje, a njima je to mjesto gdje se okupljaju, igraju šah, da se druže, kartaju se, da gledaju utakmice kada naša reprezentacija igra. Prvo sam mislio da se šale da im je potreban televizor, ali onda sam vidio da je ta potreba opravdana i odlučio sam da, pošto svaki mjesec od poslaničke naknade pomognem onima kojima je pomoć najpotrebnija, ovaj put to bude Udruženje penzionera u Zalužanima, istakao je Nebojša Drinić, poslanik PDP – a u NSRS.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Dodao je da će nastaviti sa pomoći onima kojima to bude trebalo, ali i da ovim gestom želi da da pozitivan primjer da i drugi narodni poslanici i odbornici u svojim Mjesnim zajednicama nešto urade i pomognu, pogotovo sada u vrijeme praznika.

– Trebamo praštati, trebamo se voljeti. Treba biti pozitivan i treba pomoći svakome kome možete da pomognete, naglasio je Drinić.

Foto: Miloš Dragičević/Srpskacafe

Ova vrsta pomoći Mjesnom udruženju penzionera u Zalužanima, koje broji veliki broj članova, kažu, uveliko je značila, pogotovo uzimajući u obzir činjenicu da redovno organizuju brojne aktivnosti, druženja i koje je jedno od rijetkih Udruženja penzionera koje se može pohvaliti raznim izletima po povoljnim cijenama, a od sada i novim televizorom na kojem će zajedno uz dobro druženje pratiti omiljene sadržaje.

Nastavi čitati

Aktuelno