Connect with us

Hronika

PIJANI GOSTI GA NISU VIDJELI Mladić se ušunjao kroz prozor toaleta u kladionicu i ukrao kasu

Opštinski sud u Travniku potvrdio je optužnicu protiv Haruna A. (19) i Harisa Z. (31), koja ih tereti za krađu novca iz sportske kladionice na području ove opštine, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

U kladionicu je, kako se navodi, optuženi devetnaestogodišnjak ušao kroz prozor WC-a, te pokupio kasu, što nisu primijetili pijani gosti ni radnica ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg je smještena kladionica.

Optužnicu protiv njih je podiglo Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona, a tereti iz za tešku krađu.

Optuženima se, naime, stavlja na teret da su zajedno, po dogovoru, krađu izveli  26. avgusta ove godine u sitne sate, odnosno u 4.25 u travničkom mjestu Dolac na Lašvi.

“Došli su do sportske kladionice, koja se nalazi u sklopu ugostiteljskog objekta, a zatim su sa bočne strane kladionice prišli prozoru od WC-a, pa se Harun A. popeo i nasilno otvorio prozor te ušao u kladionicu”, navodi se u optužnici, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, u međuvremenu je Haris Z. čekao ispred.

“Kada je Harun A. ušao u objekat, iskoristivši nepažnju i pijanstvo drugih gostiju i radnice koji su bili u ugostiteljskom objektu, pužući je došao do pulta kladionice, gdje je stajala crna metalna kasa sa sitnim novcem”, naglašeno je u optužnici Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Zatim je, dodaje se, uzeo kasu, a nakon toga je ponovno pužući otišao prema WC-u i kroz prozor izašao iz objekta.

“Tu ga je čekao Haris Z., pa su s ukradenom kasom pobjegli od sportske kladionice, čime su je oštetili za 235 maraka”, navedeno je u optužnici.

   

Hronika

DETALJI TRAGEDIJE U FOČI: Poginuo vozač kamiona iz Dervente, inspekcija kontroliše tunel

Inspekcijski nadzor za tunele izvršiće danas, po nalogu Okružnog javnog tužilaštva iz Trebinja, pregled tunela na magistralnom putu Foča-Sarajevo da bi utvrdio činjenično stanje na mjestu saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač kamiona, rečeno je u Policijskoj upravi Foča.

Tužilaštvo je zatražilo i obdukciju tijela nastradalog vozača, koja će se obaviti danas u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Tridesetosmogodišnji vozač kamiona iz Dervente S.M. poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 14.30 časova u mjestu Sijerački Mlini, na području opštine Foča.

Do nesreće je, navodi Srna, došlo u tunelu usljed odrona kamena, koji je pao kroz prednje vjetrobransko staklo kamiona i nanio povrede koje su usmrtile vozača teretnog motornog vozila.

U saopštenju policije navedeno je da je na mjesto saobraćajne nezgode zajedno sa patrolom saobraćajne policije odmah izašla dežurna ekipa Doma zdravlja Foča radi ukazivanja ljekarske pomoći, pri čemu je dežurni ljekar konstatovao da je povređeno lice preminulo od zadobijenih povreda.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je izašao na mjesto nesreće i pod čijim su nadzorom policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča i inspektor kriminalističke policije izvršili uviđaj.

Nastavi čitati

Hronika

NALOŽENA OBDUKCIJA: U saobraćajnoj nesreći u Banjaluci poginula pješakinja

Banjalučanka Jelena Davidović (78) poginula je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 17.15 sati u mjestu Radinjača kod Banjaluke.

Nju je, dok se kretala pješke, udarilo vozilo marke „renault“ kojim je upravljao Milan Кaralić (52).

“Uviđaj je obavila dežurni tužilac Tanja Mrđa zajedno sa službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banja Luka. Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela stradale osobe koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu “, istaknuto je iz tužilaštva.

Nastavi čitati

Hronika

AKCIJA “KAPITAL”: Zbog pokušaja UBISTVA Živkovića, SIPA pretresa na 11 lokacija

Pripadnici Državne agencija za istragu i zaštitu (SIPA) sprovode operativnu akciju “Kapital” na 11 lokacija na području Kantona Sarajevo, a zbog krivičnih djela “Ubistvo” i “Pokušaj ubistva” iz februara i marta 2022. godine

Riječ je operativnoj akciji koja se vrši u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela Ubistvo, a vezi sa krivičnim djelom Pokušaj ubistva koje se dogodilo 15.02.2022. godine i 16.03.2022. godine u Sarajevu, na štetu Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH.

Pretresi se vrše na jedanaest 11 lokacija, u toku dana će od strane policijskih službenika SIPA biti ispitan osumnjičeni Jasmin Hasić. Takođe, planira se i saslušanje više lica u svojstvu svjedoka.

“U toku rada po navedenom predmetu policijski službenici SIPA-e ostvarili su saradnju sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Centrom za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije, JZU Zavod za sudsku medicinu i Kriminalističko tehničkim centrom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske – PU Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo”, saopšteno je iz SIPA-e.

Pretresi se vrše u saradnji sa Federalnom upravom policije i Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Nastavi čitati

Aktuelno