Connect with us

Zanimljivosti

PRVI UTISAK! Evo šta stisak ruke prilikom rukovanja otkriva o vašem karakteru

I na poslu i u svakodnevnim privatnim kontaktima, važan je prvi utisak. To su potvrdile mnoge studije, koje su utvrdile koliko je rukovanje važan.
Zahvaljujući njemu možete “pasti” na testu kod potencijalnog poslodavca, ali i dobiti posao. Tako je moćno!

Naime, ako je vaš stisak ruke “mlačan”, odnosno stisak vam je slab, osoba preko puta će zaključiti da je vaš karakter takav, što smanjuje šanse da se nametnete u startu. Međutim, ne treba pretjerivati sa snagom zahvata. Ako nekoga toliko stisnete da čak i osjeti bol u ruci, ostavićete utisak osobe koja na ovaj način želi da nadoknadi neki nedostatak, piše Magazin novosti.

Šta je onda savjet?
Nastupajte sa samopouzdanjem. Rukujte se umjerenom snagom, kontaktom očima, osmijehom, ravnim ramenima… Na taj način ćete ostaviti utisak pozitivne osobe vrijedan poštovanja. A ako niste sigurni kakav je vaš stisak, da li ga trebate pojačati ili malo popustiti, najbolje je da ga isprobate na nekom vama bliskom. Oni će vam objektivno reći da li ste savladali ovu vještinu ili trebate raditi na tome.

Zanimljivosti

VASKRŠNJA JAJA NJEŽNA KAO PJENA! Isprobajte ovu nevjerovatnu tehniku (VIDEO)

Isprobajte novu, nevjerovatnu ideju za farbanje jaja koja će vam se sigurno dopasti.

Spremni ste za nešto novo. Kada je u pitanju farbanje jaja, svi već imamo svoju tehniku, ali ako ste se odlučili za promjenu, onda ste na pravom mjestu. Na ovaj neobičan način dobićete nevjerovatna vaskršnja jaja. Potrebna vam je samo boja i pjena za brijanje ili šlag i spremni ste da napravite čaroliju. Nakon ovog trika jaja će imati pastelnu boju i teksturu.

Sastojci:

jaja

boja za jaja

pjena za brijanje ili šlag

Priprema:

U pjenu nakapajte po nekoliko kapi rastvorene farbe za jaja u različitim bojama. Promješajte pa zatim uvaljajte skuvano jaje u tu smjesu i nakon 10 minuta isperite jaje i obrišite ubrusom. I to je to. Tako lako ćete dobiti ova prelijepa jaja.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

DIJASPORA U PANICI: Nijemci za roštiljanje na balkonu uveli kazne do 25.000 evra

Visoke, gotovo ljetne temperature sve su nas namamile vani, a to znači i da je krenula sezona roštiljanja.

Ali, ako živite u Njemačkoj i želite roštiljati na balkonu, morate se pridržavati novog pravila ako ne želite platiti kaznu, prenosi Index.

Njemački mediji pišu da je najveći problem s roštiljem na drveni ugalj.

Naime, previše dima od roštilja na drveni ugalj ne samo da može stvoriti neugodnosti komšijama već time možete i kršiti njemačke zakone o zaštiti okoline.

Ako pečenje na roštilju uzrokuje štetu okolini zbog previše dima, mogu se izreći kazne koje se penju čak do 25.000 evra. Osim toga, ako to radite učestalo, to može dovesti i do sudskih sporova.

Njemački mediji upozoravaju da bi građani trebali pripaziti da ne izazovu ozbiljne probleme te da se pridržavaju važećih propisa.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

MALIŠAN JEDNOM REČENICOM NASMIJAO REGION! “Ja više volim biti Dodik” (VIDEO)

Mališan, koga su televizijske ekipe intervjuisale prilikom obilježavanja Dana policije, za samo nekoliko sekundi razgovora uspio je da nasmije čitav region.

Naime, na društvenim mrežama “munjevito” se širi njegov odgovor na pitanje da li bi volio biti policajac kada poraste.

– Ja više volim biti Dodik – rekao je on.

Nastavi čitati

Aktuelno