Connect with us

Politika

ŠAROVIĆ NIJE POSLUŠAO “savjet” Beograda da se ne kandiduje?

Mirko Šarović, sad već bivši predsjednik SDS, čija je ostavka zbog loših izbornih rezultata potvrđena na sjednici Glavnog odbora te stranke, oglušio se na savjete iz Beograda da se ne kandiduje za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Prema pisanju Srpskainfo, upravo je Šarovićevo ignorisanje “sugestija” iz srpske prijestonice dovelo do toga da na pomenutoj sjednici Glavnog odbora SDS jedan od članova tog tijela, Momčilo Mandić, izađe za govornicu i poruči odlazećem stranačkom lideru da “nema vlasti bez podrške Beograda”, te da Beograd “neće podržati SDS dok je na čelu Mirko Šarović”, nakon čega je dobio aplauz.

Izvori Srpskainfo navode i to da je nekoliko dana prije nego što je objelodanio odluku da se kandiduje za srpskog člana Predsjedništva BiH, Šarović sa “vrlo, vrlo visokog položaja” u Beogradu savjetovan da odustane od kandidature, jer, kako tvrde izvori, prema istraživanjima javnog mnjenja koja su mu tada prezentovana nije imao nikakvih šansi za pobjedu nad kandidatom vladajuće koalicije, Željkom Cvijanović.

– Šarović se na to oglušio i, manje-više, na svoju ruku izašao “na crtu” Cvijanovićevoj. Vidimo kako je to prošlo. Zbog toga su oni iz Beograda, koji su ga savjetovali da to ne čini, poručili da sa SDS ne žele imati nikakvog posla sve dok je na njenom čelu Mirko Šarović – ističu sagovornici.

Oni, međutim, odbacuju kao “potpune gluposti” određene spekulacije da je Šarović, navodno, bio “miljenik Zapada”, odnosno da je podršku za kandidaturu dobio od pojedinih ambasadora u Sarajevu.

– Priče o tome kako je Šarović, tobože, imao dobre odnose sa zapadnim ambasadama i da je tamo dobio podršku nemaju veze s istinom. Njega niko nikad nije vidio da je čak ni prišao nekoj stranoj ambasadi, a kamoli da su ga oni podržavali. Uostalom, koliko je Šarović bio “miljenik Zapada” pokazuje to što je u vrijeme kad je bio na funkciji ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH u dva navrata tražio vizu za ulazak u SAD. Oba puta je odbijen – otkrivaju izvori Srpskainfo.

Srpskainfo

Politika

Petrović najavio kampovanje pred Vladom ako ne bude raspuštena Skupština grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović u Vladu Srpske predao je inicijativu za raspuštanje Skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog referenduma za njegov opoziv.

Petrović je inicijativu, koja je izgubila na sva 183 biračka mnjesta, nazvao kaolicijom “Pokradimo Bijeljinu”.

– Danas smo po obećanju došli u Vladu Republike Srpske, da podsjetimo ministarstva na neke projekte koje je grad Bijeljina predavao u protekle dvije i po godine, jer su neki zvaničnici govorili da oni ne znaju šta treba Bijeljini i da im se niko ne obraća – istakao je dr Ljubiša Petrović.

Kaže da je ukupna vrijednost predviđenih projekata, koje su ranije uputili Vladi Republike Srpske, bila više od 40 miliona KM.

– Smatramo da preko 114 hiljada građana grada Bijeljina zaslužuju i više od tih 40 miliona KM. Samo jedan ATP turnir u Banjaluci koštao je preko 50 miliona KM. Postavljamo pitanje da li je važniji jedan ATP turnir koji košta preko 50 miliona KM ili 40 miliona KM projekata za preko 114 hiljada građana grada Bijeljine – upitao je Petrović.

Nastavi čitati

Politika

Nele Karajlić meta napada: Odbio da optuži vlast za zločin u školi na Vračaru VIDEO

Beograd – Nenad Janković, poznatiji kao dr Nele Karajlić, meta je napada zbog izjave da ga neko teško može uvjeriti da je tragedija u Beogradu povezana sa vlašću.
Naime, Nele je rekao da mu ono što se dogodilo u školi “Vladislav Ribnikar” više liči na film “Terminator”.”Sarajevska nemoralna hulja, sa adresom u Beogradu, Nele Karajlić, danas je u emisiji “NU 2” na HRT-u, oslobodio “Vučićevu vlast” i “rijaliti programe”, od bilo kakve odgovornosti za stravične zločine u Srbiji , okrivivši “Terminatora” i “Holivud”… Za kraj je raspisao i izbore”, poručio je jedan tviteraš, prenose Novosti.

 

GLAS SRPSKE

Nastavi čitati

Politika

Višković zatražio da se riješi problem zdravstvenog osiguranja građana u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je od resornog ministarstva da u saradnji sa Fondom zdravstva omoguće da građani Republike Srpske koji su ostali bez zdravstvenog osiguranja poslije ukidanja vanredne situacije u Srpskoj, mogu koristiti prava iz oblasti zdravstvene zaštite na prelazni period do 60 dana.

Šezdeset dana je predviđeno, kako bi u tom roku mogli da se usklade sa obavezama koje nalaze zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno