Connect with us

Muzika

SKANDALOZNA IZJAVA UČESNICE EUROSONGA: “Kosovo i Albanija kao brat i sestra, velika Albanija nam je majka” (VIDEO)

Albina i Familija Keljmendi, koji predstavljaju Albaniju na Eurosongu u Liverpoolu, obratili su se na konferenciji za novinare. Albina je u izjavi spomenula i “Veliku Albaniju”.

“Tvoja porodica ne predstavlja samo Albaniju nego i Kosovo. Kako tvoj grad na Kosovu proživljava ovaj trenutak s tobom?”, glasilo je pitanje, a Albina je odgovorila:

“Mi smo ista krv, iste nacionalnosti. Kosovo i Albanija su kao brat i sestra i imamo majku koja je ‘velika Albanija’ i vjerujem da su veoma uzbuđeni. Već smo videli svu ljubav i podršku koju su nam davali ovih dana. Ne znam šta se zaista dešava tamo, ali nadam se da ćemo ih sve vidjeti kada se vratimo tamo.”

Taj detalj se nalazi na 21:00 minutu snimka.

Ovo je uzrokovalo bijes medija u Srbiji. Smatraju da je ovom izjavom “potvrđena težnja o stvaranju ‘velike Albanije’”.

Familija Keljmendi se još uvijek nije oglasila povodom ovih kritika. Podsjećamo, finalno veče Eurosonga održaće se u subotu, 13. maja, prenosi Klix.

Muzika

Pjevač grupe Rammstein pao sa bine (VIDEO)

Til Lindeman, pjevač grupe Rammstein, doživio je manji peh na koncert poznatog sastava u litvanskom gradu Viljnusu. On je pao sa bine, ali se brzo vratio na pozornicu.

Kako piše “NME”, na kraju svirke u “Vingis parku”, svih šest članova njemačkog industrijskog metal benda stajalo je ispred bine kako bi se zahvalilo fanovima i završilo svirku, što je zabilježeno na video snimku.

Nekoliko sekundi kasnije, Lindeman je upao u otvor iza njega, dok je većina članova benda ostala nesvjesna onoga što se dogodilo.

Nije poznato da li je Til zadobio neke povrede, ali pretpostavlja se da je u redu.

Pogledajte snimak:

Nastavi čitati

Muzika

Tviteraši tvrde da je pobjednička pjesma Evrovizije plagijat (VIDEO)

Na Twitteru se pojavio snimak u kojem tviteraši tvrde da je pobjednička numera “Tattoo” plagijat i da je u originalu izvodi jedna ukrajinska pjevačica.

Švedska predstavnica Lorin, po drugi put je odnijela pobjedu na najvećem muzičkom takmičenju, Evroviziji.

Njena pjesma “Tattoo” još prije samog takmičenja bila je na samom vrhu svih kladionica i lista pjesama.

Evrovizija je danima tema na društvenim mrežama, a korisnici Tvitera tvrde da je pobjednička numera plagijat.

Na pomenutoj mreži osvanuo je snimak ove pjesme u originalnoj verziji, a izvodi je jedna ukrajinska pjevačica.

Bijesni Tviteraši negodovali su zbog ovog slučaja, pitajući se da li je pjesma “Tattoo” stvarana za “Evroviziju” ili pak samo otkupljena i prepjevana.

Nastavi čitati

Muzika

Pjesmu Evrovizije gledalo 160 miliona ljudi

Finale takmičenja Pjesma Evrovizije privuklo je najveću britansku televizijsku publiku u istoriji tog događaja, a širom svijeta prenos je pratilo više od 160 miliona ljudi, saopštili su danas Bi-Bi-Si i Evropska radiodifuzna unija.Britanski medijski servis objavio je da je takmičenje pratilo rekordnih 11 miliona gledaca u ovoj zemlji.

Šveđanka Lorin pobjedila je na takmičenju koje je održano u Liverpulu, u ime prošlogodišnjeg pobjednika Ukrajine, koja ove godine nije mogla da bude domaćin zbog rata.”Činjenica da je toliko miliona ljudi bilo uključeno odražava koliko je Evrovizija postala značajna”, saopštila je direktor Bi-Bi-Sija Kejt Filips.

Ona je rekla da je “Liverpul dočekao najveće svjetsko pjevačko takmičenje raširenih ruku i prihvatio ga iznad svih naših očekivanja”.

Nastavi čitati

Aktuleno