Connect with us

Banjaluka

SNSD PROTIV SUBVENCIJA ZA JAVNI PREVOZ! Ponovo skinuto 30 tačaka sa dnevnog reda (VIDEO)

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković, prije rasprave o dnevnom redu, istakao je da su od strane Komisija skinute dvije tačke. Tako se danas, po svemu sudeći, neće raspravljati o subvencijama u javnom gradskom i prigradskom prevozu, kao i o dodjeli u zakup poslovnih prostorija Delegaciji EU u BiH.

Na ovo Ninkovićevo obavještenje odmah je reagovao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković koji je rekao da ne može da vjeruje da je skupštinska većina ponovo sa dnevnog reda skinula tačke dnevnog reda između ostalog i besplatan i jeftiniji prevoz kao i zabranu rada kockarnicama i kladionicama u blizini škola.

-Kakva je ovo skupština? Što skidate sve sa dnevnog reda? Ko je protiv odluke o kockarnicima i kladionicam? Dajte da raspravljamo o tome, pa da vidimo ko smije dići ruku? Dok se zakon ne promijeni, ajmo mi staviti takse tolike da sami pobjegnu od škola. Ajmo mi zaštititi djecu, zašto ste protiv toga? Zašto ćutite? Imate li usta? Odbornici gdje ste, rekao je Stanivuković.

Predsjednik kluba odbornika PDP-a u banjalučkoj Skupštini Dragan Milanović, za kojeg je ova praksa, kako je rekao, nastavak destruktivne politike skupštinske većine pod vođstvom SNSD-a.

-Po običaju, kršeći zakon skidate brojne bitne tačke sa dnevnog reda. Iako je sud zvanično rekao da je to nezakonito vi nastavljate da radite istu stvar, danas nećemo raspravljati o subvencijama za javni prevoz i ljudi će ispaštati, istakao je Šef kluba odbornika PDP-aMilanović.

 

Banjaluka

POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČIJE PJESME 2024 „Dječije carstvo“

Međunarodni fetsival dječije pjesme 2024 „Dječije carstvo“ počinje sutra, u četvrtak 18. aprila i trajaće sve do 3. maja.

Ove godine, baš kao i prethodnih, sve prisutne očekuje mnoštvo zanimljicog sadržaja, a kako navode organizatori, program će se održavati na nekoliko različitih lokacija.

-U četvrtak, 18. aprila u 19.30 u Vijećnici Kulturnog centara Banski dvor biće dodijeljena nagrada „Princeza dječijeg carstva“ Mirjani Bulatović kao i performans u njenu čast. Naredni dan, 19. april sa početkom u 12.00 časova biće održano finale 18. po redu „Međunarodnog festivala dječije poezije Dječije carstvo“ u Gradskom pozorištu „Jazavac“ – navode organizatori.

Poručuju i to kako će 27. aprila sa početkom u 12.00 časova u Parku „Park Petar Kočić“ biti organizovano pletenje vjenčića od vrbovog pruća.

-3.maja u 12.00 časova u Parku „Petar Koćiča“ predviđeno je ukrašavanje vaskršnjih jaja – dodaju organizatori.

Program možete da pogledate OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG NAGLOG ZAHLAĐENJA GRAD DONIO ODLUKU! U Banjaluci produžena sezona grijanja

Iako je grijna sezona zvanično završena 15. aprila, u dogovoru Grada Banje Luke i preduzeća „Eko toplane“ isporuka toplotne energije biće nastavljena zbog niskih temperatura vazduha.

Tako će radijatori u Banjoj Luci i dalje biti topli, odnosno nastaviće se sa isporukom toplotne enegrije dok god bude potrebe za tim.

Nastavi čitati

Banjaluka

TREBAMO POSLATI PORUKU JEDINSTVA! Ovo nije Dodikov miting već srpski odgovor na BOMBARDOVANJE LAŽIMA (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je danas u Jutarnjem programu RTRS-a da nije vrijeme za etiketiranje i podjele i da svi trebaju biti jedinstveni kada se radi o rezoluciji o Srebrenici.

Kako navodi, postoji jedinstvo u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovoj temi.

– Ja ovo poredim sa bombardovanjem, kada su nas bombardovali mi smo izlazili i govorili “evo nas, ne krijemo se”. Tako i sad, ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije. Mi opet trebamo pogledati u nebo i reći da to nije tako – kazao je Stanivuković.

On je naveo da miting na Trgu Krajine nije Dodikov mitinig.

– Ja ne želim da ovaj miting nazovem Dodikov, jer onda ispade da je Dodik Srpska, a za mene to nije tako. Nije dobro da zbog jednog čovjeka ne vidimo rezoluciju – naveo je Stanivuković.

BLink

Nastavi čitati

Aktuelno