Connect with us

Banjaluka

ŠOBOT PONOVO ŠOKIRAO IZJAVAMA: “Često razgovaram sam sa sobom ispred ogledala”, Doktori jesu pa nisu dobro plaćeni VIDEO

Đajićev Каndidat za gradonačelnika Banjaluke, Nikola Šobot otkrio je u emisiji na ATV-u do sad nepoznate detalje o sebi i stanju u UKC-u.

Iako rođen u Livnu kaže da će sreću okušati na predstojećim izborima za gradonačelnika Banjaluke, a gledaocima je otkrio i da vodi česte razgovore sam sa sobom ispred ogledala i da to smatra veoma značajnim razgovorom. Obično doktori razgovaraju s pacijentima ali on je izgleda izuzetak jer više voli da razgovara sam sa sobom.

Svoje medijsko predstavljanje, kako kaže, smatra grupnom terapijom za građane, a svoju kandidaturu za gradonačelnika ocjenjuje kao napuštanje zone komfora na brutalan i težak način. Iako se školovao da liječi građane i spašava živote ipak dokazuje da je i za njega vlast slast i da toj poslastici nije mogao da odoli.

Kad je postao načelnik Klinike za kardiologiju zaposlenim u klinici rekao da očekuje da rade i da budu normalni što ukazuje da mu je vjerovatno saradnike birao Vlado Đajić na večernjim konkursima u banjalučkim kafanama. Iako tvrdi da je u UKC stanje odlično ipak misli da mnogi bježe od medicine jer traži puno odricanja i truda. Možda se i on iz tog razloga odlučio da uđe u politiku jer misli da je mnogo lagodnije biti političar nego doktor.

Smatra da se politikom trebaju baviti samo ljudi koji su završili političke nauke ali pošto se nataložilo mnogo nepismenih i neobrazovanih onda kaže mogu i doktori u politiku.

I dok obećava da će obrazovanje, stručnost i rad biti uslovi za njegove potencijalne saradnike ako nekim čudom postane gradonačeĺnik, istovremeno u UKC-u kao načelnik ima saradnike koji su do juče bili frizeri, konobari i kozmetičari pa ih Đajić prekvalifikovao poznatim metodama u medicinske sestre. Do posla u UKC su došli preko noći i noćnih klubova. Klinikom kruži i jedna tragikomična priča kad je novopečena medicinska sestra obavijestila dr Šobota “doktore, doktore, jedna MUŠTERIJA kašlje ispred ordinacije”.

Da li bi takve poveo sa sobom da postane gradonačelnik, Šobot ne otkriva javnosti.

Iako je i on kao i Đajić imao ponudu da ode u Saudijsku Arabiju odlučio je da ostane jer su doktori u Republici Srpskoj priznati i dobro plaćeni?!?! Na pitanje voditelja da li zaista smatra da su ljekari u UKC dobro plaćeni demantovao je sam sebe i rekao da nisu dobro plaćeni.

Šobot vjerovatno ne laže da je on dobro plaćen i da živi lijepo uz Đajića dok doktori iz UKC RS napuštaju posao i odlaze svakodnevno u druge zemlje. Samo u protekle dvije godine UKC je napustilo 50 doktora koji nisu mogli da pristojno žive od svog rada u ovoj ustanovi.

ODLAZE VRHUNSKI LJEKARI SA UKC-a! Đajić zapošljava HOSTESE i savjetuje penzionere da se VOZE TAKSIJEM!

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno