Connect with us

Region

Šokirane kolege Lava za kog se sumnja da je ubio djecu: OKO BOŽIĆA POSTAO ČUDAN

Bivši kolega nije mogao ni da zamisli da se takvo nešto može dogoditi niti da su Lav i Martina sposobni da urade to za šta ih optužuju

U srijedu su sahranjeni u Bačkom Petrovcu Martina P. S. i njeni sinovi, dok su prisutni odajući počast nastradalim među sobom pričali da je “za sve on kriv”, misleći na Martininog supruga Lava, oca nesrećnih dječaka, s kojim izvršila samoubistvo skokom sa nebodera u Novom Sadu.

Kako prenosi Kurir, Lavov kolega s kojim je radio u prodavnici tepiha ispričao je neke detalje o životu njegovog bivšeg kolege.

“Lav je bio dobar i vrijedan radnik. Nikada nismo imali nikakvih pritužbi na njega. Radio je kod nas četiri godine i sve je bilo u redu. Bio je malo asocijalan i nije se odazivao na pozive na druženje među kolegama. U početku smo ga zvali i pokušavali da se bolje upoznamo, ali smo odustali. Ipak, to ništa nije upućivalo na ovako veliku tragediju o kojoj priča čitava Srbija”, priča sagovornik za Kurir.

Dodaje da je postao malo čudan kada je ljetos dobio drugo dijete, ali da su to kolege među sobom objašnjavale mukama sa kojima se svi roditelji suočavaju kada stigne prinova u kuću – nedostatak sna, umor, briga…

“Videli smo da je malo smušen i govorili smo međusobno da je to garant zato što sada u kući ima dva mala djeteta pa ne zna gdje će prije. Međutim, poslije par mjeseci ta njegova odsutnost je eskalirala telefonskim pozivom u kome nam je kratko saopštio da daje otkaz. Svi smo bili zatečeni. To se desilo u januaru pred Božić ove godine. Imao je lijepa primanja, tako da uzrok tragedije nikako ne može biti nedostatak finansijskih sredstava pa nam je bilo čudno što uopšte daje otkaz. Međutim, nije ispoštovao ni otkazni rok, samo je sutradan po supruzi poslao ključeve od prodavnice i poručio po njoj da je našao bolji posao”, prisjeća se Lavov kolega i dalje odmahujući glavom zbog tragedije koja je zadesila tu porodicu.

Nije, kaže, mogao ni da zamisli da se takvo nešto može dogoditi niti da su Lav i Martina sposobni da urade to za šta ih optužuju.

“Eto sad ispada kao da je sve planirano. Dao je otkaz prije nešto više od dva mjeseca a imao je dobra primanja i dobre međuljudske odnose u firmi. A onda se dogodila tragedija. Ne znamo stvarno šta da mislimo. Možemo samo da kažemo da nam je jako žao”, zaključuje Lavov bivši kolega.

Martinina rođaka rekla je da je ona bila dobra djevojka, a da ju je Lav odvukao od porodice i posvađao sa njima uz napomenu da on ni sa svojom porodicom nije bio u dobrim odnosima. Martinini najbliži su čuli kako joj Lav nije dozvoljavao da izlazi sa djecom van kuće.

“Ljudi su znali da je ona mogla da ide najdalje do prodavnice. Samo se po dvorištu iznajmljene kuće u Petrovaradinu igrala sa djecom. Bila je brižna majka i ne možemo da vjerujemo da je ona kriva za to. Ne bi ona ruku na djecu digla. To je njena krv, naša krv…”, priča uplakana sagovornica.

Dodaje da cijela porodica sumnja da ju je Lav zaludio, a možda čak i prisilio da sve to urade.

“Koliko znamo, nije joj dao ni da se zaposli. Kada je prvi sin napunio godinu dana mogla je da počne raditi, a mali da ide u vrtić. Međutim, izgleda da joj nije dao. Užas! Ovakvu tragediju ne pamte generacije unazad! Veliki je grijeh izvršiti samoubistvo, a kamoli djeci nauditi. Neka im je Bog u pomoći”, jadala se sagovornica.

Podsjetimo, prvi toksikološki rezultati obdukcije djece za koje se sumnja da su ih ubili majka i otac Martina P.S. i Lav P.S. pokazali su da su im u tijelu nađene određene supstance koje bi mogle dovesti do njihove smrti.

Podsjećamo, mladi bračni par, izvršio je samoubistvo u prošli petak skokom sa zgrade. Bračni par je identifikovan na osnovu otisaka prstiju.

Ubrzo je otkriveno da je ovaj bračni par, prije nego što su izvršili samoubistvo, ubio sopstvenu djecu, iako je to još uvijek na nivou nagađanja. Tijela dvojice dječaka od jedne i tri godine pronađena su u kući.

Region

DNP SUSPENDOVALA PODRŠKU Vladi Milojka Spajića

Predsjedništvo Demokratske narodne partije /DNP/ jednoglasno je odlučilo da suspenduje dalju podršku Vladi crnogorskog premijera Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva, prije svega usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

U slučaju da ne dođe do izglasavanja pomenute rezolucije čiji je jedan od inicijatora premijer Spajić, iz DNP-a navode da bi to automatski značilo prestanak daljih pregovora i uskraćivanje podrške ovoj vladi.

“Predsjedništvo DNP–a vjeruje da je premijeru jasno da bi neusvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu značilo i kraj njegove Vlade u ovom formatu parlamentarne većine”, poručili su iz DNP-a.
U vezi sa rezolucijom o Srebrenici, iz DNP-a ističu da je Crna Gora glasanjem o toj rezoluciji istovremeno proglasila genocidnim i više od 30 odsto sopstvenih građana koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, istovremeno podstičući nacionalne tenzije i dodatne podjele u crnogorskom društvu.

Vlada je, kako ističu, tim činom ozbiljno urušila koalicioni sporazum u kojem piše da će se buduća izvršna vlast i koalicioni partneri uzdržavati od svih tema koje idu u pravcu produbljivanja podjela.

“Kršenje sporazuma posebno se ogleda u narušavanju odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom, a istovremeno se favorizuju i unapređuju odnosi sa takozvanim Kosovom i Hrvatskom, i to na dugoročnu štetu srpskog i crnogorskog naroda”, dodaju iz DNP-a.
Linker
Predsjedništvo DNP-a je istaklo da da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun, neće delegirati potpredsjednika Vlade, ni ministra saobraćaja koji su bili utvrđeni koalicionim sporazumom.

“Utvrđujući ovakav stav, Predsjedništvo DNP-a zaključuje da bi ulaskom njenih predstavnika u ovu vladu abolirali premijera Spajića za izglasavanje rezolucije o Srebrenici i eleminisali bi svaku mogućnost redefinicije postojećeg koalicionog sporazuma, što bi predstavljalo izdaju birača naše koalicije”, rekli su iz DNP-a.

Dodaju da će njihovi poslanici nastaviti komunikaciju i saradnju sa partijama parlamentarne većine o zakonskim prijedlozima za koje oni budu procijenili da su u interesu građana i evropskog puta Crne Gore.

Nastavi čitati

Region

VUČIĆ TVRDI “Kolektivni Zapad pripremio “SAVRŠENU OLUJU” protiv Srbije”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija, povodom donošenja rezolucije o Srebrenici, suočila sa “savršenom olujom” koju je protiv nje pripremio kolektivni Zapad, ali da rezolucija nije donesena jedinstveno, kako su očekivali, jer su potcijenili Srbiju.

“Nema sumnje da smo u gotovo nemogućim uslovima uspeli da uradimo ono što je bilo najviše moguće za našu zemlju”, istakao je Vučić.

“Mi smo se suočili sa najtežom temom. Protiv nas je to bilo kao savršena oluja, jer protiv nas je bio kompletan kolektivni Zapad, dakle EU, plus ovi što nisu EU a kao da jesu, ali su još jači zaštitnici prekookeanskih interesa – Švajcarska, Norveška, San Marino, Andora, Lihtenštajn i svi ostali”, rekao je Vučić za TV Prva.

Dodao je da su tu protiv Srbije bili i Amerika, Kanada, kao i Australija i Novi Zeland.

“Imali ste kosponzore koje su najčešće primoravali, a neki su se i sami javili, poput Čilea, Ruande i nekih drugih zemalja, dakle sa različitih kontinenata. Švajcarski su hteli da kažu da je to cros-continent support, dakle da imaju podršku odsvuda i da je to normalno i oni su očekivali da će to biti gotovo jedinstveno doneta”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Nastavi čitati

Region

MILANOVIĆ TVRDI da je Hrvatska sponzorisala rezoluciju o Srebrenici NJEMU IZA LEĐA

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske smatra da je način na koji je ta zemlja kosponzorisala rezoluciju u Srebrenici protivustavan jer je proces odrađen njemu iza leđa.

“Nisam razgovarao ni s Dodikom ni s Plenkovićem. Ja sam samo vidio da je hrvatska diplomacija u Njujorku, da su kosponzorirali rezoluciju. Mogli su jednako tako sudjelovati u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna holokaust. Drugim riječima, to su odluke koje se ne smiju po Ustavu donositi bez predsjednika Republike, to je protuustavno ponašanje, a Plenković to radi jer za njega još nema posljedica”, zaključio je predsjednik Hrevatske i dodao:

“Ovo vam govorim i zato što ste mi pitali za rezoluciju o Srebrenici, a HR je jedna od kosponzora. To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću danas, on će to vjerojatno poreći i neće odgovoriti”.
Milanović je dodao da se isto odnosi na priznanja država.

“Ne znam točno tko je priznao Kosovo, svi mi u Hrvatskoj smo bili za to, ali Vlada ne bi smjela biti jedina koja priznaje državu. Plenković sustavno, jer može, jer ima tanku većinu u Saboru, na silu interpretira Ustav i krši ga”, rekao je on.

Poručio je da je vrijeme da se u BiH počne normalno živjeti. Po njemu, otcjepljenje Republike Srpske od BiH nije moguće, “jer je Beograd protiv toga”, prenosi Večernji.hr.

Nastavi čitati

Aktuelno