Connect with us

Region

Srednjoškolka hoće da ugradi silikone i ZATO PROLONGIRA PROSLAVU PUNOLJETSTVA

Mama, hoću za rođendan silkone. Punim 18 godina i imam pravo na to odlučujem o tome kako ću izgledati, priča Milena.K, majka srednjoškolke koja želi da ugradi silikone.

Da je modni trend odavno već zavladao među djevojkama koje imaju više od 20 godina, to više nije neuobičajeno, ali kada djevojčica poželi silikone za 18.rođendan, nameće se pitanje koliko je ona spremna da donese pravu odluku, i kako roditelj u tom momentu treba da se postavi.

–Nekoliko mjeseci prije 18. rođendana kćerka je došla i rekla da želi silikone za poklon. U prvi mah, nisam željela da se upuštam u razgovor, a onda me je podsjetila da će proslavu odložiti dok ne prođe opreacija, te ako joj ne dozvolim zahvat, da će ona to sama riješiti kad bude postala punoljetna – počinje priču Beograđanka koja je ovih dana na mukama zbog želja svoje kćerke.

Kako pojašnjava, prema njenom mišljenju još uvijek je rano, ali činjenica da će ona biti punoljetna i da će zaista moći sama da odlučuje, navela je majku na razmišljanje kako da se postavi.

–Ne bih da zvučim staromodno, ali meni je zaista šokantno da dijete od 17 i po godina traži hijaluronske filere za usne i silikone u grudima. Istina, suprug i ja nismo strogi roditelji, ali ovakve stvari su nam zaista nedopustive. Do prije dvije godine bila je poslušna, bavi se sportom, govori tri jezika, divna djevojka, ali za sve ovo je tako rano. Međutim, činjenica da će ona to moći da uradi samostalno, jer ne samo da ima ušteđevinu, nego biće punolietna, uprkos trudu da je odgovorim, nisam uspjela, pa sam riješila da se uključim u cijelu priču i da prolongiramo sve. Zaista je rano i nepotrebno – iskrena je Milena

Beogradski plastični hirurg objašnjava da to nije ništa novo, i da takvi zahtjevi stižu godinama unazad.

–Dolaze roditelji i dovode kćerke, dolaze i one same. Punoljetne su osobe, moje je da im skrenem pažnju da li treba to da rade ili ne. Došla je nedavno djevojka koja ima izuzetno male grudi, to samo po sebi stvari pritisak i komplekse. Zamolio sam je da se posavjetuje i sa majkom, i da dođu zajedno. Kada su mlade osobe u pitanju, uvijek tražim roditelje i da se to radi u dogovoru sa njima. Međutim, dolaze nam sa raznim zahtjevima – kaže hirurg.

Trend hijaluronskih usana prisutan je godinama unazad, pa i tinejdžerke nisu izuzetak koje bi da izvrše korekciju. Ipak, stručnjaci su složni, i odbijaju da rade maljoletnim osobama.

-Nikada nisam radila hijaluron maljoletnim osobama, a s druge strane, umijem i da ih odvratim ako smatram da to ne bi lijepo “leglo”. Djevojke kada krenu da rade usne, uvijek sljedeći put hoće više, a to može izgledati kako ne treba – objašnjava dermatolog za Telegraf.

Region

DNP SUSPENDOVALA PODRŠKU Vladi Milojka Spajića

Predsjedništvo Demokratske narodne partije /DNP/ jednoglasno je odlučilo da suspenduje dalju podršku Vladi crnogorskog premijera Milojka Spajića do ispunjena njihovih zahtjeva, prije svega usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu najkasnije do kraja juna.

U slučaju da ne dođe do izglasavanja pomenute rezolucije čiji je jedan od inicijatora premijer Spajić, iz DNP-a navode da bi to automatski značilo prestanak daljih pregovora i uskraćivanje podrške ovoj vladi.

“Predsjedništvo DNP–a vjeruje da je premijeru jasno da bi neusvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu značilo i kraj njegove Vlade u ovom formatu parlamentarne većine”, poručili su iz DNP-a.
U vezi sa rezolucijom o Srebrenici, iz DNP-a ističu da je Crna Gora glasanjem o toj rezoluciji istovremeno proglasila genocidnim i više od 30 odsto sopstvenih građana koji se nacionalno izjašnjavaju kao Srbi, istovremeno podstičući nacionalne tenzije i dodatne podjele u crnogorskom društvu.

Vlada je, kako ističu, tim činom ozbiljno urušila koalicioni sporazum u kojem piše da će se buduća izvršna vlast i koalicioni partneri uzdržavati od svih tema koje idu u pravcu produbljivanja podjela.

“Kršenje sporazuma posebno se ogleda u narušavanju odnosa sa Srbijom i Republikom Srpskom, a istovremeno se favorizuju i unapređuju odnosi sa takozvanim Kosovom i Hrvatskom, i to na dugoročnu štetu srpskog i crnogorskog naroda”, dodaju iz DNP-a.
Linker
Predsjedništvo DNP-a je istaklo da da neće podržati rekonstrukciju Vlade najavljenu za jun, neće delegirati potpredsjednika Vlade, ni ministra saobraćaja koji su bili utvrđeni koalicionim sporazumom.

“Utvrđujući ovakav stav, Predsjedništvo DNP-a zaključuje da bi ulaskom njenih predstavnika u ovu vladu abolirali premijera Spajića za izglasavanje rezolucije o Srebrenici i eleminisali bi svaku mogućnost redefinicije postojećeg koalicionog sporazuma, što bi predstavljalo izdaju birača naše koalicije”, rekli su iz DNP-a.

Dodaju da će njihovi poslanici nastaviti komunikaciju i saradnju sa partijama parlamentarne većine o zakonskim prijedlozima za koje oni budu procijenili da su u interesu građana i evropskog puta Crne Gore.

Nastavi čitati

Region

VUČIĆ TVRDI “Kolektivni Zapad pripremio “SAVRŠENU OLUJU” protiv Srbije”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Srbija, povodom donošenja rezolucije o Srebrenici, suočila sa “savršenom olujom” koju je protiv nje pripremio kolektivni Zapad, ali da rezolucija nije donesena jedinstveno, kako su očekivali, jer su potcijenili Srbiju.

“Nema sumnje da smo u gotovo nemogućim uslovima uspeli da uradimo ono što je bilo najviše moguće za našu zemlju”, istakao je Vučić.

“Mi smo se suočili sa najtežom temom. Protiv nas je to bilo kao savršena oluja, jer protiv nas je bio kompletan kolektivni Zapad, dakle EU, plus ovi što nisu EU a kao da jesu, ali su još jači zaštitnici prekookeanskih interesa – Švajcarska, Norveška, San Marino, Andora, Lihtenštajn i svi ostali”, rekao je Vučić za TV Prva.

Dodao je da su tu protiv Srbije bili i Amerika, Kanada, kao i Australija i Novi Zeland.

“Imali ste kosponzore koje su najčešće primoravali, a neki su se i sami javili, poput Čilea, Ruande i nekih drugih zemalja, dakle sa različitih kontinenata. Švajcarski su hteli da kažu da je to cros-continent support, dakle da imaju podršku odsvuda i da je to normalno i oni su očekivali da će to biti gotovo jedinstveno doneta”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Nastavi čitati

Region

MILANOVIĆ TVRDI da je Hrvatska sponzorisala rezoluciju o Srebrenici NJEMU IZA LEĐA

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske smatra da je način na koji je ta zemlja kosponzorisala rezoluciju u Srebrenici protivustavan jer je proces odrađen njemu iza leđa.

“Nisam razgovarao ni s Dodikom ni s Plenkovićem. Ja sam samo vidio da je hrvatska diplomacija u Njujorku, da su kosponzorirali rezoluciju. Mogli su jednako tako sudjelovati u promociji kao izvorni autor inicijative o tome da se ne prizna holokaust. Drugim riječima, to su odluke koje se ne smiju po Ustavu donositi bez predsjednika Republike, to je protuustavno ponašanje, a Plenković to radi jer za njega još nema posljedica”, zaključio je predsjednik Hrevatske i dodao:

“Ovo vam govorim i zato što ste mi pitali za rezoluciju o Srebrenici, a HR je jedna od kosponzora. To je ozbiljna tema za još ozbiljniji razgovor i sastanak. Pisao sam Plenkoviću danas, on će to vjerojatno poreći i neće odgovoriti”.
Milanović je dodao da se isto odnosi na priznanja država.

“Ne znam točno tko je priznao Kosovo, svi mi u Hrvatskoj smo bili za to, ali Vlada ne bi smjela biti jedina koja priznaje državu. Plenković sustavno, jer može, jer ima tanku većinu u Saboru, na silu interpretira Ustav i krši ga”, rekao je on.

Poručio je da je vrijeme da se u BiH počne normalno živjeti. Po njemu, otcjepljenje Republike Srpske od BiH nije moguće, “jer je Beograd protiv toga”, prenosi Večernji.hr.

Nastavi čitati

Aktuelno