Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ NAJAVIO: Ubrzo raspisujemo javnu nabavku za Centralno spomen-obilježje

Gradonačelnik Draško Stanivuković najavio je da će ubrzo biti raspisana javna nabavka za izgradnju Centralnog spomen-obilježja poginulim i nestalim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, na koji se čeka skoro tri decenije.

-Raspisujemo javnu nabavku za početak gradnje Centralnog spomen – obilježja. Nikad nismo došli na takav korak – poručio je gradonačelnik.

Ukoliko se proces nabavki okonča kako je predviđeno, već u junu bi mogla početi gradnja.

-To je pred početak ljeta i realno je da naredne godine bude završeno Centralno spomen-obilježje – naveo je gradonačelnik.

Podsjećamo, prošlog mjeseca donesen je regulacioni plan čime su stvoreni preduslovi za gradnju Centralnog spomen-obilježja na lokaciji Krašovog parkinga.

Kako je ranije istaknuto, gradsko centralno spomen-obilježje, koje Banja Luka čeka duže od tri decenije biće javni simbol na kojem će građani moći odati počast, razmišljati i učiti o hrabrosti i žrtvi poginulih i nestalih boraca, zahvaljujući kojima danas Republika Srpska i grad uživaju u svojoj slobodi i ravnopravnosti.

Predviđeno je da ovaj značajan projekat gradnje Centralnog spomen-obilježja zajednički realizuju Grad Banja Luka i Vlade Republike Srpske.

Banjaluka

BEZBJEDNIJI SAOBRAĆAJ Osvijetljeni pješački prelazi u više ulica u Banjaluci

U cilju podizanja nivoa bezbjednosti učesnika u saobraćaju u ulicama Đede Kecmanović, Jovana Rašković, Nikole Pašić, Gundulićeva i Bulevar vojvode Stepe Stepanović u Banjaluci, osvijetljeni su pješački prelazi.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da ovim ulaganjem Banjaluka potvrđuje opredijeljenost ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu na području grada, a sve kako bi bezbjednost učesnika u saobraćaju, a samim tim i bezbjednost saobraćaja bili podignuti na viši nivo, saopšteno je iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

Vučević nakon sastanka sa Stanivukovićem: Naš narod će sve izazove prebroditi slogom i jedinstvom

Srdačan razgovor sa dragim prijateljem, gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivukovićem.

Rekao je ovo predsjednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević nakon satanka gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

“Sve izazove koji stoje pred Srbijom i Srpskom, naš narod će prebroditi slogom i jedinstvom”, poručio je Vučević.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ nakon važnog sastanka: Sa VUČEVIĆEM se često konsultujem oko važnih tema

Sa Milošem Vučevićem, predsjednikom Vlade Srbije često razgovaram i konsultujem se oko važnih političkih i svih drugih tema za naš narod i naše zemlje.

Rekao je ovo nakon satanka gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

“Naravno, neizostavna tema je i Banja Luka, njen razvoj i aktuelna dešavanja u njoj. Napredak svakog našeg grada sa ove strane Drine, posebno Banje Luke, uvijek izaziva radost i zadovoljstvo kod predsjednika Vlade koji je od ove godine i počasni građanin našeg grada”, poručio je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno