Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OGORČEN! “Izgovorene su nepristojne riječi, puštena je i muzika, na Dan žalosti, NEKA KRENU SUTRA U OPOZIV, ČEKAM IH”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, obratio se povodom današnjih protesta, koje je zbog poskupljenja parkinga organizovao Gradski odbor SNSD.

“Izgovorene su nepristojne riječi, puštena je i muzika, na Dan žalosti. To sve govori koliko su pojedini ljudi zajedno sa (Vladom) Đajićem, apsolutno van empatije. Dobili smo rok da vratimo cijene parkinga, a ja nemam problem sa tim da čak parking bude besplatan, ali kada bi SNSD ukinuo sve akcize i poskupljenja goriva i još mnogo toga”, kazao je on.

Dodaje da je za vrijeme mandata SNSD-ovog gradonačelnika Banjaluke Dragoljuba Davidovića, gradska skupština usvojila da ovakve pravilnike vezane za parking predlaže i usvaja gradonačelnik.

“Po poskupljenju parkinga slijedi pojeftinjenje javnog prevoza, a cilj je da se 30 odsto građana vozi ovom vrstom prevoza”, naveo je on.

Stanivuković je istakao da se na parkingu na lokaciji Stare autobuske stanice, koji je predmet spora sa “Autoprevozom”, može besplatno parkirati, dok će se novi parking graditi kod Tržnice.

“Izgubili smo stotinak parking mjesta, a plan je napraviti 700 novih”, najavio je on.

Na parkingu kod Tržnice će, kako kaže, biti oko 200 parking mjesta, a osim toga više od 500 parking mjesta biće u naselju Palata, na lokaciji takozvane “rupe “.

Stanivuković je pozvao SNSD da konačno krene u opoziv, koji tako dugo najavljuju.

“Oni nemaju hrabrost da krenu u opoziv, a ja nemam ništa protiv, mogu krenuti već sutra”, kazao je on

Banjaluka

ČIST GRAD DUGA LJUBAV: Naredne sedmice akcija čišćenja i uređenja na području naselja Obilićevo

Pod sloganom „Čist grad, duga ljubav“ nastavlja se velika akcija uređenja i čišćenja grada i naredne sedmice, od 16. do 21. aprila, biće sprovedena na području mjesnih zajednica Obilićevo 1 i Obilićevo 2.

Tako će u ovom naselju u okviru akcije „Čisto lice grada“ biti sprovedene brojne aktivnosti poput košenja, uređivanja blokovskog zelenila, pranja saobraćajnica i javnih površina, sanacije oštećenja na igralištima, sadnje, sanacije komunalne opreme i orezivanje stabala.

Naime, najveća akcija uređenja pod sloganom „Čisto lice grada“ predviđeno je da akcija traje cijelo proljeće, da obuhvati sve mjesne zajednice, počevši od centralnih ka prigradskim i seoskim.

Pridružiti se možete i vi uređenjem svog dvorišta, ulice, naselja. Takođe, sav krupni otpad sakupljen u domaćinstvu možete besplatno odložiti u prvo reciklažno dvorište, koje se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića (dijelu dvorišta bivše „Mljekare“), i to svakim radnim danom u periodu od 11.00 do 19.00 časova i u dane vikenda od 8.00 do 16.00 časova.

Sugrađani sve informacije mogu dobiti i putem broja telefona u reciklažnom dvorištu: 066/875-207.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice uspješno je završena akcija u naseljima Nova varoš i Rosulje.

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI MOGU BITI MIRNI: Sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu BIĆE OTPISANA

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je još jednom svim sugrađanima da će biti otpisani svi dugovi za komunalnu naknadu, za koje je nastupila zastara.

-Građani mogu biti mirni jer će sva zastarjela dugovanja za komunalnu naknadu u Banjoj Luci biti otpisana, a po sadašnjim dugovanjima niko neće biti tužen – poručio je gradonačelnik, te dodao da će biti donesena i posebna Odluka koja će se ticati upravo zastare.

Takođe, on je naglasio da će se onim građanima koji su izmirili dug, a koji je dio zastare, taj iznos voditi kao pretplata za buduće račune komunalne naknade.

Stanivuković je podsjetio da je Odluka Zavoda za izgradnju Banja Luka da pošalju opomene za plaćanje komunalne naknade na adrese naših sugrađana, bez navođenja datuma dugovanja samoinicijativna odluka rukovodstva ovog preduzeća.

-Kao prvi čovjek Grada najoštrije osuđujem ovo što je urađeno bez mog znanja, s obzirom na činjenicu da su nama naši Banjalučani uvijek bili i uvijek će biti na prvom mjestu, što svakodnevno pokazujemo kroz niz različitih mjera – zaključio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZASLUŽEN ODMOR! Vlado 40 godina radio u GRADSKOJ UPRAVI Banjaluka, sada je otišao u penziju!

Vlado Lesjak punih 40 godina radio je u GU Banjaluka, a danas su mu kolege sa gradonačelnikom pripremile emotivan ispraćaj u penziju!

-Nakon 40 godina posvećenog rada u Gradskoj upravi stigao je na red i zasluženi odmor. Želim mu prvenstveno mnogo zdravlja i da što duže poživi tokom ovog prelijepog životnog perioda. Grad Banja Luka poštuje svakog svog radnika i ovakvim ispraćajima pokazujemo našu pažnju i poštovanje, istakao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Aktuelno