Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ OGORČEN NA SKUPŠTINSKU VEĆINU, poziv građanima na protest ispred SNSD-a

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je tokom skupštinske pauze da će pozvati narod na protest ispred zgrade SNSD-a u Banjaluci.

Razlog za protest je skidanje tačaka sa dnevnog reda koje se tiču povoljnijeg i besplatnog javnog prevoza u Banjaluci, kao i tačaka odbijanja Evropske kuće, kockarnica i kladionica kao i neradne nedjelje.

“Nakon 20 godina ova administracija je prva koja je predložila povoljniji javni prevoz u Banjaluci. Karte će biti jeftinije. Radničke karte treba da budu 25 odsto povoljnije. To je ušteda od preko šest miliona KM koji će ostati u džepovima građana”, rekao je Stanivuković.

Tokom obraćanja je podsjetio da je skupštinska većina predvođena SNSD-om i protiv zabrane rada kladionicama i kockarnicama u blizini škola.

“Oni su protiv i subvencija za vrtiće da budu 100KM i protiv rješenja pitanja Banjica. Ti ljudi su protiv sebe i protiv Banjaluke i protiv zdravog razuma i logike”, naglasio je Stanivuković.

Podsjetio je i na odbijanje Evropske kuće putem koje bi grad dobio donaciju od 800 hiljada KM.

“Sve važne odluke su skinuli! Preko 40 tačaka. Ono što mogu zasigurno reći je da pokušavamo na sve načine da im kažemo da je ovo za narod dobro. Sada je došlo vrijeme da ja pozovem narod ispred komiteta SNSD-a i da vidimo da li to ovaj narod hoće. Pozvaću sve penzionere kojima žele da ukinu ove povlastice. Oni su ukinuli i neradne nedjelje, i to je ukidanje koncepta zdravog života koncept protiv kladionica je čuvanje mladih ljudi”, istakao je Stanivuković.

Poručio je tokom obraćanja da on vjeruje u politike koje će donijeti dobrobit.

“Ja vjerujem u tu politiku, vjerujem u poltiku dodjele placeva mladim bračnim parovima, ali neko nije za zdravo društvo. Žele da truju ljude, da ne daju placeve, mjesečne karte penzionerima. Ja ću danas imati hitan satanak između ovih pauza i da donesemo definitivnu odluku i pozivam sve druge političke organizacije koji smatraju da je ovo nenormalno da nas podrže u ovom protestu”, rekao je Stanivuković.

Komentarisao je i to na koji način SNSD selektivno bira tačke o kojima bi se trebalo raspravljati.

“Želim da odgovorim na još jednu tezu. Kada kažu vidite kako se SNSD sa graonalčelnikom dogovore oko dvorane a ne oko ovoga. Ja kao gradonačelnik sam za sve i za dvoranu i za neradnu nedjelju i za ukidanje kladionica, a SNSD sa tog švedskog stola samo uzme jednu ideju ostale odbije. Tu gdje nam se poklope namjere su samo njihovi odabiri sa švedskog stola”, rekao je Stanivuković.

Banjaluka

TREBAMO POSLATI PORUKU JEDINSTVA! Ovo nije Dodikov miting već srpski odgovor na BOMBARDOVANJE LAŽIMA (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je danas u Jutarnjem programu RTRS-a da nije vrijeme za etiketiranje i podjele i da svi trebaju biti jedinstveni kada se radi o rezoluciji o Srebrenici.

Kako navodi, postoji jedinstvo u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovoj temi.

– Ja ovo poredim sa bombardovanjem, kada su nas bombardovali mi smo izlazili i govorili “evo nas, ne krijemo se”. Tako i sad, ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije. Mi opet trebamo pogledati u nebo i reći da to nije tako – kazao je Stanivuković.

On je naveo da miting na Trgu Krajine nije Dodikov mitinig.

– Ja ne želim da ovaj miting nazovem Dodikov, jer onda ispade da je Dodik Srpska, a za mene to nije tako. Nije dobro da zbog jednog čovjeka ne vidimo rezoluciju – naveo je Stanivuković.

BLink

Nastavi čitati

Banjaluka

GRAĐANI PORUČILI NINKOVIĆU “Kako te nije sramota? SVE STE POKRALI, a ne valja vam gradonačelnik KOJI DAJE GRAĐANIMA” (FOTO, VIDEO)

“Treba pitati Đajića kako misli da pobijedimo u Banjaluci ako smo izgubili naklonost cijele koalicije i dijela SNSD-a?! Ili možda nije cilj da pobijedimo? Je li ovo nova većina i ko će preuzeti odgovornost za ovakav status?”

Ovo je objava bivšeg narodnog poslanika Momčila Antonića kojije u više navrata javno kritikovao Gradski odbor SNSD-a i rukovodstvo kojim upravlja Vlado Đajić. Danas se sve to i ostvarilo. Đajić je uz svesrdnu pomoć Ljube Ninkovića predsjednika Skupštine Grada Banjaluka u potpunosti “razbucao” banjalučki SNSD, a onda je za kandidata isturio doktora Nikolu Šobota, gotovo pod prisilom. Čak je i sam Šobot nedavno rekao kako o politici ne zna ništa i da ne želi da bude kandidat. Ali morao je, jer Đajić se nije smio kandidobati za gradonačelnika, a poslije izbora vjerovatno neće više biti ni direktor UKC-a.

ĐAJIĆ TJERA KARDIOHIRURGA DA SE KANDIDUJE ZA GRADONAČELNIKA! Šobot u neprijatnoj situaciji “Ja sam ljekar, ne poznajem STANJE U GRADU”! (VIDEO)

Ninković, Đajićev prvi poltron, neznalica i neradnik koji je čionio sve da opstruiše svaki korak gradonačelnika koji je bio u interesu građana na kraju će takođe završiti na političkom otpadu. O preziru i riječima koje građani Banjaluke upućuju na račin Ljube Ninkovića izlišno je i govoriti.
Prije samo nekoliko dana Ninkovićev video na Facebook stranici SNSD Banjaluka, pokupio je salve uvreda i kritika, a ovo su samo neke od njih.
-Više je Stanivuković uradio za četiri godine nego ovi za 25 godina.

-Božiji čovječe što ne ćutiš pametniji si kada ne izlaziš u javnost pa zar postoji negdje veća korupcija nego što je u tvojoj stranci pa korumpirali ste cijelu Republiku Srpsku i nešto pričaš o koruociji ti si nepismen čovjek kako te nije sramota dabogda se svakom ruka osušila ko ti dao glas na sledećim izborima.

-Kako vas nije sramota pa gradonačelnik oslobađa svoje građane od onoga silnoga nameta koji ste nametnuli građanima samo da bi imali što više u budžetu da bi punili svoje džepove, a narod gladovao kažete Gradonačelnik krade pa koliki je taj budžet Banjaluke da gradonačelnik može građane da oslobodi tih nameta koje ste vi za vrijeme svoje vladavine u Banjaluci nametnuli još da gradi ulice mostove saobraćajnice škole vrtiće i da opet sebi ukrade pa vi niste normalni iako pola toga budžeta otmete i date tamo zašto Grad nije nadležan bruka i sramota kako se ponašate.

Banjaluka24

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “I Stričići idu PUTEM POBJEDE, jednoglasna podrška za NOVU KANDIDATURU” (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obišao je svako selo, zaselak i domaćinstvo na platou Manjače.
-Najviše smo uradili po pitanju urednog vodosnabdijevanja, obnovili mnoge lokalne puteve, obezbijedili smo i besplatan javni prevoz za naše vrijedne domaćine iz ovog dijela Banjaluke, a pred nama je još mnogo posla. Zahvaljujući posvećenom radu i na platou Manjače očekujemo najbolje rezultate, kazao je Stanivuković.
On je istakao da je duboko zahvalan na jednoglasnoj podršci za novi mandat gradonačelnika i nove pobjede!

Nastavi čitati

Aktuelno