Connect with us

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ ZAKAZAO SJEDNICU “Ninković ne radi svoj posao, DANAS SU SE STEKLI USLOVI da to uradim ja”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zakazao je danas sjednicu Skupštine Grada.

– Danas su se stekli uslovi da ja zakažem sjednicu, zato evo ja sam sada gradonačelnik i predjsjednik Skupštine. Zakazujem sjednicu, a u petak pozvam sve odbornike na kolegijum u 11 časova da potvrdimo redovnu sjednicu u četvrtak, 22. februara u 9 časova – istakao je Stanivuković.

Stanivuković ističe da je materijal za sjednicu u opticaju 70 dana i nema potrebe od ovog datuma čekati 10 dana, jer kako kaže, se za to vrijeme se mogla i biblija isčitati, a ne ovaj materijal.

– Koliko će oni skinuti tačaka sa dnenog reda ne znam, to smo od njih već navikli, ali važno je da se redovna sjednica održi. Živo me zanima šta će reći kao izgovor, možda će reći da vanredna još traje, ali mi tražimo redovnu sjednicu. Ja pozivam predsjednika da poštuje poslovnik – kazao je gradonačelnik Banjaluke.

On kaže da će dodati tačku reda koja se tiče kockarnica i kladionica u blizini škole.

– Nekada je bilo u zakonu da kockarnice i kladionice moraju biti bar 100 metara udaljene od škole. Smatramo da takva odredba treba i smatramo da treba da bude 500m od škole. Mi ćemo predloziti takvu preprouru – rekao je Staniuvković i dodao da će predložiti da budu povećane takse za kladionice i kockarnice.

Banjaluka

POČINJE MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČIJE PJESME 2024 „Dječije carstvo“

Međunarodni fetsival dječije pjesme 2024 „Dječije carstvo“ počinje sutra, u četvrtak 18. aprila i trajaće sve do 3. maja.

Ove godine, baš kao i prethodnih, sve prisutne očekuje mnoštvo zanimljicog sadržaja, a kako navode organizatori, program će se održavati na nekoliko različitih lokacija.

-U četvrtak, 18. aprila u 19.30 u Vijećnici Kulturnog centara Banski dvor biće dodijeljena nagrada „Princeza dječijeg carstva“ Mirjani Bulatović kao i performans u njenu čast. Naredni dan, 19. april sa početkom u 12.00 časova biće održano finale 18. po redu „Međunarodnog festivala dječije poezije Dječije carstvo“ u Gradskom pozorištu „Jazavac“ – navode organizatori.

Poručuju i to kako će 27. aprila sa početkom u 12.00 časova u Parku „Park Petar Kočić“ biti organizovano pletenje vjenčića od vrbovog pruća.

-3.maja u 12.00 časova u Parku „Petar Koćiča“ predviđeno je ukrašavanje vaskršnjih jaja – dodaju organizatori.

Program možete da pogledate OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZBOG NAGLOG ZAHLAĐENJA GRAD DONIO ODLUKU! U Banjaluci produžena sezona grijanja

Iako je grijna sezona zvanično završena 15. aprila, u dogovoru Grada Banje Luke i preduzeća „Eko toplane“ isporuka toplotne energije biće nastavljena zbog niskih temperatura vazduha.

Tako će radijatori u Banjoj Luci i dalje biti topli, odnosno nastaviće se sa isporukom toplotne enegrije dok god bude potrebe za tim.

Nastavi čitati

Banjaluka

TREBAMO POSLATI PORUKU JEDINSTVA! Ovo nije Dodikov miting već srpski odgovor na BOMBARDOVANJE LAŽIMA (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kazao je danas u Jutarnjem programu RTRS-a da nije vrijeme za etiketiranje i podjele i da svi trebaju biti jedinstveni kada se radi o rezoluciji o Srebrenici.

Kako navodi, postoji jedinstvo u Narodnoj skupštini Republike Srpske o ovoj temi.

– Ja ovo poredim sa bombardovanjem, kada su nas bombardovali mi smo izlazili i govorili “evo nas, ne krijemo se”. Tako i sad, ovo je bombardovanje svijesti lažima i falsifikovanjem istorije. Mi opet trebamo pogledati u nebo i reći da to nije tako – kazao je Stanivuković.

On je naveo da miting na Trgu Krajine nije Dodikov mitinig.

– Ja ne želim da ovaj miting nazovem Dodikov, jer onda ispade da je Dodik Srpska, a za mene to nije tako. Nije dobro da zbog jednog čovjeka ne vidimo rezoluciju – naveo je Stanivuković.

BLink

Nastavi čitati

Aktuelno