Connect with us

Banjaluka

TAKSISTI SE BUNILI ZBOG STAJALIŠTA, a kupe putnike GDJE STIGNU (FOTO)

U Banjaluci se sve češće mogu primjetiti vozila, kako privatna tako i taksi vozila, koja su parkirana na trotoarima, zelenim površinama i drugim mjestima koja nisu predviđena za parking. Takođe, moglo bi se reći i da zaustavljanje na ulici ili pješačkim prelazima nije neka novina.

Tome svjedoči i situacija koja se juče desila ispred Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Banjaluci. Naime, čitalac našeg portala ukazao je sve češću pojavu nedoličnog ponašanja taksista u saobraćaju.
“Čist primjer je jutrošnja situaciju u saobraćaju na raskrsnici kod Centra za predškolsko vaspitanje, gdje taksi vozilo čeka putnika na pješačkom prelazu i samim tim blokira saobraćaj. Na negodovanje vozača iz drugih vozila, vozač taksi vozila izlazi iz svog vozila pokušavajući obračunati se sa ljudima koji negoduju”, kazao je naš čitalac, koji nam je dostavio i fotografiju sa lica mjesta.

Podsjećamo, prije nekoliko dana u ulici Milana Tepića, nedaleko od pomenute lokacije, iscrtana su nova stajališta za taksi vozila.

Iako nije praksa da putnici dolaze na stajališta, već taksista na adresu, treba imati u vidu i da su ti prilazi odredištu ili parkinzi uglavnom ograničeni. Upravo zbog toga, trebalo bi da postoji više razumijevanja među svim vozačima u saobraćaju.
Banjaluka.com

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ “Prostorije FK “Rekreativo” uskoro u novom ruhu”

Gradonačelnik Banjaliuke Draško Stanivuković obišao je danas radove na sportskom objektu za koji je izdvojeno 60 000 KM, a nakon kojih će ovaj sportski kolektiv dobiti optimalne i funkcionalne uslove za rad i razvoj kluba.
-Tokom današnje posjete dogovorili smo i izgradnju tribina. Pored FK “Rekreativo” izdovijili smo značajna novčana sredstva za mnoge druge sportske kolektive u našem gradu. Želim im mnogo sreće i sportskih uspjeha, kazao je Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

ZAVRŠENO IZLIJEVANJE PLOČE: “Centralno spomen-obilježje iz dana u dan PRKOSNO SE UZDIŽE”

Centralno spomen-obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata iz dana u dan prkosno se uzdiže.

Kazao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, navodeći da je danas završeno izlijevanje ploče.

-Nakon toga, krećemo sa izgradnjom stubova na kojim će zlatnim slovima vječno biti uklesana imena naših voljenih, koji su svoje živote dali za našu otadžbinu. Svaki stub nosi sa sobom priču prošlosti i simbolizuje trajnu uspomenu na one koji su oblikovali našu stvarnost i budućnost, našu Republiku Srpsku – poručio je gradonačelnik.

Prema njegovim riječima – „uprkos brojnim opstrukcijama, čvrsto koračamo ka ispunjenju naše zavjetne obaveze, Centralnog spomen-obilježja koje će prkosno stajati i svjedočiti o hrabrim podvizima našeg naroda“.

Nastavi čitati

Banjaluka

Rijekom Crkvenom u Banjaluci teče motorno ulje, INSPEKCIJA NA TERENU

Motorno ulje koje koje danas teče rijekom Crkvenom u Banjaluci uznemirila je građane, koji su odmah reagovali te snimili i prijavili šta se dešava.

Kako su prenijeli mediji, i nekoliko stotina litara prerađenog motornog ulja teče Crkvenom prema Vrbasu.

Da je sve prijavljeno nadležnima, potvrđeno je “Nezavisnim” iz banjalučke Gradske uprave.

“Vodna inspekcija je izašla na teren po prijavi kako bi provjerili o čemu se radi”, navode iz GU Banjaluka.

Naknadno će biti dostupno više informacija

Nastavi čitati

Aktuelno