Connect with us

Region

TOTALNI HAOS U SOBRANJU: Poslanici polomili kompjuter, gađali predsjedavajućeg (VIDEO)

Poslanici Ljevice Dmitar Apasiev i Borislav Krmov su na sjednci Sobranja Sjeverne Makedonije polomili kompjuter predsjedavajućem i gađali ga listovima papira sa njihovim amadmanima.

Televizija Telma je prenijela da se to dogodilo pošto 87 poslanika nije prihvatilo zahtjev Ljevice da se prijedlog novog Poslovnika Sobranja povuče iz rasprave.

Poslanici Apasiev i Krmov su na prijedlog Poslovnika podnijeli 2.461 amandman za koje je predsjednik Sobranja Talat Džaferi rekao da „nisu uredni“, te su se poslanici naljutili.

Poslanik Ljevice Krmov je rekao se sjednica mora prekinuti, da njihovi amandmani nisu administrativno registrovani i tražio da mu se kaže po kojem osnovu su na taj način odbijeni.

Dok je predsjednik sobranja Džaferi bio van sale, Krmov je listove papira s amandmana bacao ka potpredsjedniku Sobranja Goranu Misovskom koji je predsjedavao sjednicom, polomio kompjuter koji je bio pred njim i bacio ga na pod.

Potom se Krmovu u bacanju papira na Misovskog priključio drugi poslanik i lider Ljevice Dimitar Apasiev, te se u salu vratio predsjednik Sobranja Džaferi i prekinuo sjednicu, prenose agencije.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno