Connect with us

Region

VUČIĆ SA STOLTENBERGOM: Sami ćemo odlučiti gde će snage biti raspoređenje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Beograd u skladu sa domaćim pravom i zakonodavstvom učiniti odgovornim one koji su učestvovali u izvršenju krivičnih djela u Banjskoj, da Vojska Srbije ničim nije prekoračila svoja ovlašćenja i da će sami odlučivati gdje će snage biti raspoređene.

“Što se Banjske tiče, to se dogodilo godinu dana pošto su neki obmanuli Srbiju, a potpisali deklaraciju u decembru mesecu 2021. da neće biti progonjeni i da neće biti procesuirani ljudi koji su bili na barikadama. A onda su krenuli albanski policajci koji, po briselskom sporazumu nemaju šta da traže na severu Kosova i Metohije, kao i pripadnici kosovskih bezbednosnih snaga koji su u međuvremenu upucavali srpsku decu zato što su nosili badnjake, a koji na osnovu rezolucije 1244 nemaju pravo uopšte da postoje”, naglasio je Vučić na zajedničkoj konferenciji za štampu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom koji boravi u zvaničnoj posjeti Beogradu.

Vučić je dodao da Beograd ima drugačiji stav i viđenje razloga za neke događaje na sjeveru KiM od NATO.

“Mi ćemo i u budućnosti se truditi da imamo najbolju moguću komunikaciju sa NATO-om. Što se tiče Vojske Srbije ona je profesionalno obavljala svoje zadatke, nikada nije prekoračila svoja prava, svoje ovlašćenja, uvek imala korektan odnos sa KFOR-om i NATO-om”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Predsjednik je podsjetio da je do protesta na sjeveru KiM došlo nakon izbora za gradonačelnike u četiri opštine sa srpskom većinom na kojima je izašlo tri odsto glasača

“Želim da podsetim generalnog sekretara i sve druge. A to je da je sve to nastalo zbog toga što su neki održali izbore sa tri posto izašlih i sa tri posto izašlih proglasili legitimnim i legalnim vladavinu tih nametnutih gradonačelnika i kada su se Srbi pobunili, oni su doveli svoju specijalnu policiju da se obračuna sa njima i to je izazvalo sukob”, podsjetio je Vučić.

Vučić je naveo i da je saradnja sa Kforom i NATO uvijek bila korektna.

“Moram da se izvinim gospodinu Stoltenbergu jer mora da sluša i sav moj politički jed, a mora da sluša i drugu stranu. Pritom oni ni za šta nisu krivi. Mi smo se ponašali profesionalno, ponašali se odgovorno uvek, i čini mi se da smo uvek imali korektnu saradnju. Srbija će čuvati mir, Srbija će čuvati stabilnost, Srbija radi u procesu dijaloga sve što može da se dođe do kompromisnog rešenja i da budem sasvim otvoren prema vama nema ništa od ZSO i neće ona biti formirana sve dok je Ajlbin Kurti na vlasti”, rekao je Vučić.

Region

VUČIĆ PORUČIO GRAĐANIMA SRBIJE “Prosječna plata će biti 1.400 EVRA”

Naše obećanje je da će prosječna plata biti 1.400 evra, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
“Srbija mora da nastavi da se razvija. Lako možemo da se vratimo u ono doba kad nam dinar nije bio stabilan, vreme zakatančenih fabrika, vreme otpuštanja, vreme potpuno uništene privrede, nižih penzija” ispričao je Vučić, prenosi B92.net.

Predsjednik Srbije je naglasio da su razvoj Srbije i primanja građana veoma važne stvari.

“Naše je obećanje da će nam prosečna plata plata biti 1.400 evra, penzije 600 evra, minimalac preko 650 evra. To su velike i važne stvari” rekao je Vučić.

Nastavi čitati

Region

DRAMATIČNO U BEOGRADU! U više škola i nekoliko institucija DOJAVE o postavljenoj bombi

U više škola i nekim institucijama u Beogradu jutros su upućene dojave o postavljenoj bombi, saznaje Tanjug.
Policija je na tim lokacijama i u toku su provere tvrdnji o postavljenim bombama.

Nastavi čitati

Region

BIA DOBILA NOVOG DIREKTORA! Umjesto Vulina u fotelju sjeda Tomislav Radovanović

Bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova Tomislav Radovanović imenovan je za vršioca dužnosti direktora BezbJednosno-informativne agencije (BIA), saznaje “Tanjug” u strukturama bezbjednosti.

Tomislav Radovanović je ranije bio načelnik službe za specijalne metode Uprave kriminalističke policije (UKP), a početkom godine je prešao u Bezbjednosno-informativnu agenciju.

Javnosti je postao poznat nakon što je 2021. godine govorio da je u MUP-u postojala paralelna struktura koja je prisluškivala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Donedavno se na mjestu direktora Bije nalazio Aleksandar Vulin, koji je 3. novembra ove godine podnio ostavku.

Nastavi čitati

Aktuelno