Connect with us

Banjaluka

U NEDJELJU OBUSTAVA SAOBRAĆAJA Održava se 3. Banjaluka maratona

Odjeljenje za saobraćaj i puteve obavještava građane da će u nedjelju 8. oktobra zbog održavanja sportske manifestacije pod nazivom „3. Banjaluka maraton“ doći do obustave saobraćaj i to u:

U vremenu od 10.00 do 11.00 časova u sljedećim ulicama:

-Olimpijskih pobjednika, na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića do Gundulićeve ulice,

-Gundulićeva ulica,

-Ulica Gavre Vučkovića,

-Ulica Majke Jugovića, na dijelu od mosta do Bulevara Desanke Maksimović,

-novoizgrađeni dio Istočnog tranzita, od Ulice majke Jugovića do Ulice Gavrila Principa,

-Ulica Gavrila Principa, na dijelu od novoizgrađenog dijela Istočnog tranzita do Ulice braće Jugovića i

-Ulica Braće Jugovića, na dijelu od Ulice Gavrila Principa do Ulice vojvode Pere Krece.

U vremenu od 10.00 do 15.30 časova u sljedećim ulicama:

-Ulica Vojvode Pere Krece,

-Ulica od Zmijanja Rajka,

-Ulica Kragujevačkih i kraljevačkih žrtava,

-Ulica Sime i Ilije Partala i

-Jagarska ulica, na dijelu od Ulice Sime i Ilije Partalo do „Drvoprodeks“-a,

-Ulici Jagare, na dijelu od „Drvoprodeks“-a do crkve u Karanovcu.

U vremenu od 10.00 do 16.00 časova u sljedećim ulicama:

-Ulica Gavrila Principa, od Ulice Miloša Obilića do Ulice Branka Morače,

-Ulica Branka Morače,

-Ulica Skendera Kulenovića, na dijelu od Ulice Branka Morače do Solunske ulice,

-Ulica kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Solunske ulice do Bulevara cara Dušana,

-Ulica patrijarha Makarija Sokolovića i

-Ulica Teodora Kolokotronis, na dijelu od kružnog toka do Ulice patrijarha Makarija Sokolovića.

U vremenu od 9.30 do 16.00 časova u:

-Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Ulice olimpijskih pobjednika,

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja dana 8. oktobra na linijama javnog prevoza putnika izvršiće se korekcije trase na sledeći način:

U vremenu od 10.00 do 11.00 časova:

– linije 3 i 3b se preusmjeravaju iz Bulevara vojvode Stepe Stepanovića lijevo na Bulevar Desanke Maksimović do kružnog toka i nazad,

– linija 14b kreće od Ulice Jug Bogdana, Srpskih ustanika, Rajka Bosnića, Đede Kecmanovića, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, pravo Istočnim tranzitom ka Autobuskoj stanici.

U vremenu od 9.30 do 16.00 časova:

– linije 10, 12, 13, 13a , 13c, 39 i 39A se preusmjeravaju iz smjera sjevera iz Ulice Trive Amelice u Ulicu kralja Petra II, Prvog krajiškog korpusa, Vidovdansku, Kninsku, Bulevar cara Dušana, do kružnog toka i nazad,

– linije 1 i 6 se preusmjeravaju iz smjera sjevera iz Ulice Trive Amelice u Ulicu kralja Petra II, Prvog krajiškog korpusa, Vidovdansku, Kninsku, Bulevar cara Dušana i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom,

– linija 7 se preusmjerava iz smjera Paprikovca iz Ulice Ranka Šipke desno Ulicom krajiških brigada do kružnog toka i nazad,

– linija 8 i prigradske linije prema jugu se preusmjeravaju iz Ulice Trive Amelice u Ulicu kralja Petra II, Prvog krajiškog korpusa, Vidovdansku, Kninsku, Bulevar cara Dušana, Omladinska, Manjačkih ustanika i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom,

– linije 9 i Banjaluka – Ljubačevo se preusmjeravaju iz smjera sjevera iz Ulice Trive Amelice u Ulicu kralja Petra II, Prvog krajiškog korpusa, Vidovdansku, Kninsku, Bulevar cara Dušana, Omladinska, Manjačkih ustanika i dalje prema mostu u Karanovcu,

– linija 9b se preusmjerava iz Bulevara vojvode Petra Bojovića pravo Istočnim tranzitom do kružnog toak i nazad,

– linija 13b se preusmjerava iz Ulice Trive Amelice u Ulicu kralja Petra II, Prvog krajiškog korpusa, Vidovdansku, Kninsku, Bulevar cara Dušana do kružnog toka i nazad,

– linija 13p se preusmjerava iz ulice Vuka Karadžića desno u Vidovdansku, Kninsku, Bulevar cara Dušana, do kružnog toka i nazad,

– linija 17a se preusmjerava iz Bulevara vojvode Petra Bojovića pravo Istočnim tranzitom, Ulicom Trive Amelice, Krajiških brigada i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom,

– linija 17 neće saobraćati,

– linija 20 se preusmjerava iz Bulevara vojvode Živojina Mišića desno u Bulevara vojvode Petra Bojovića, Bulevar srpske vojske, Trive Amelice, Krajiških brigada, Ranka Šipke i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom,

– linija 14 kreće od Ulice Jug Bogdana, Srpskih ustanika, Rajka Bosnića, Đede Kecmanovića, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, Bulevar vojvode Petra Bojovića, pravo Istočnim tranzitom, Ulicom Trive Amelice, Ulicom kralja Petra II, Prvog krajiškog korpusa, Vidovdanskom, Kninskom, Bulevar cara Dušana do kružnog toka i nazad,

– autobusi na linijama prigradskog i republičkog prevoza iz smjera sjevera, saobraćaju samo do parkinga „Malta“,

– autobusi na linijama republičkog prevoza iz smjera Čelinca se preusmjeravaju Bulevarom srpske vojske i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vrši na propisan način od strane službenih lica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje.
BLink

Banjaluka

FNC stiže u grad na Vrbasu: Spremite se za vrhunski BORILAČKI SPEKTAKL

Povodom predstojećeg FNC 18 borilačkog spektakla koji će biti održan 13. jula u Banjaluci, gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se sa predsjednikom FNC – a (Fight Nation Championship), Draženom Forgačom.

Ova gradska amdinistracija vratila je epitet grad sporta, grad borilačkih vještina, jer kako je istakao gradonačelnik, u prilog tome ide i činjenica da je Banjaluka prije godinu dana dobila prvu dvoranu borilačkih sportova.

– Ovdje svi zajedno radimo na afirmaciji sporta i borilačkih vještina, što je najbolje za grad, za mlade i sport – poručio je gradonačelnik, uz poziv sugrađanima da se neposredno pred ovaj borilački spektakl pridruže i treningu koji će biti održan 4. jula i kojem će i on prisustvovati.

Najavio je ovom prilikom za narednu godinu zbirni događaj, koji će Banjaluku pozicionirati na mapu Evrope i svijeta kada je riječ o borilačkim sportovima.

Predsjednik FNC – a pojasnio je da su se za svoj sljedeći događaj odlučili za Banjaluku jer, kako je rekao – ne postoji grad iz kojeg su dobili više upita i poziva fanova koji prate borilački sport i traže da dođu u Banjaluku.

-Zahvaljujem gradonačelniku Banjaluke i lokalnom partneru – Hektor fajt najt, koji su nam pružili podršku i koji će nam pomoći u organizaciji ovog događaja koji nije nimalo jednostavan. FNC je vrhunska produkcija, nastupiće najpoznatiji borci iz regije tako da očekujemo vrhunski spektakl, punu dvoranu Borik i pravi spektakl za sve fanove – kazao je Forgač.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NISTE NIGDJE VIDJELI Predsjednik SKUPŠTINE se bori protiv regulacionog plana koji je SKUPŠTINA usvojila

Na nedavno održanom mirnom protesnom skupu u naselju Borik u Banjaluci, zajedno sa građanima se našao i predsjednik Skupštine grada Ljubo Ninković, ali i predstavnici Narodnog fronta.

Ninković je na ovom skupu poručio da je njegova obaveza kao predsjednika Skupštine grada da dođe na ovakav skup, piše Insajder.

– Moja obaveza je bila da dođem ovde i da čujem koji su to zahtjevi koji muče građane kako bi znali kako da nastupamo u Skupštini grada. Odnosno da li da podržimo takvu vrstu regulacionih planova – naveo je Ninković.

Ipak ono što je ostalo nejasno je činjenica da je upravo Ninković na čelu Skupštine koja je usvojila regulacione planove protiv kojih se bune građani koje je došao da podrži.

Osim Ninkovića, na ovom skupu su se pojavili i članovi partije Narodni front Jelene Trivić.

Oni su došli da podrže građane u borbi protiv izgradnje nebodera u ovom naselju, koji po Nacrtu regulacionog plana tek treba da ide na javnu raspravu.

S tim u vezi, poznavaoci političkih prilika u gradu na Vrbasu ocijenjuju da je na djelu moguća simbioza SNSD-a i Narodnog fronta, jer kako kažu, ovo nije prvi put da nastupaju zajedno u osporavanju projekata aktuelne gradske administracije i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

Nastavi čitati

Banjaluka

LEGALIZOVANO 6.000 KUĆA Stanivuković: Banjaluka brine o građanima, jer Banjaluka je porodica

Uspješno smo legalizovali blizu 6.000 porodičnih domova, rekao je ovo Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

– Na taj način obezbijeđen je krov nad glavom za preko 20 000 naših građana. Uručili smo danas nova rješenja o besplatnoj legalizaciji objekata čime su ovi dobri domaćini ostvarili uštede i do nekoliko desetina hiljada KM – kazao je on i dodao:

“Banjaluka brine o svojim sugrađanima, jer Banjaluka je porodica.”

 

Nastavi čitati

Aktuelno