Connect with us

Gradovi

Vanredne mjere u Kostajnici, sve službe u pripravnosti

Zbog porasta vodostaja rijeke Une načelnik opštine Kostajnica i komandant opštinskog štaba za vanredne situacije Nikola Janjetović danas je donio Odluku o proglašenju vanrednih mjera odbrane od poplava na području ove lokalne zajednice, potvrdio je portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, vodostaj rijeke Une danas u 18 časova je iznosio 420 cm i dalje je u blagom porastu.

“Opštinski štab je u stalnom zasijedanju, a sve opštinske službe i javna preduzeća i ustanove su u stanju pripravnosti”, naveo je Pašić.

Gradovi

Kotorvarošani pokrenuli akciju za pomoć sugrađanki Sari Nedić

Mjesna zajednica Kotor Varoš i Sarini drugari organizuju akciju prikupljanja finansijskih sredstava za potrebe liječenja sugrađanke Sare Nedić.

Naime, Sari je dijagnostifikovna rijetka bolest i za liječenje iste potrebna su velika finansijska sredstva, koja porodica nije u mogućnosti samostalno da obezbijedi, a ona se već duži vremenski period nalazi se na bolničkom liječenju.

Sara je rođena 1996. godine u Kotor Varošu, gdje je završila osnovnu školu i srednju školu, kao fakultet koji je završila u Banjoj Luci, gdje je nekoliko godina unazad i zaposlena.

Finansijska sredstva je moguće uplatiti na sljedeći način:

Žiro račun: 5517202564277847 (Simka Nedić, Ulica Cara Dušana, 78220 Kotor Varoš. Bosna i Hercegovina, UniCredit Bank)

Devizni račun za inostranstvo: SWIFT: BLBABA22, IBAN: BA395517104085322921 (Simka Nedić, Ulica Cara Dušana, 78220 Kotor Varoš. Bosna i Hercegovina, UniCreditBank).

Više informacija je moguće dobiti na broj telefona: 066/268-775.

Nastavi čitati

Gradovi

Novi udar po džepu roditelja: Vrtiće će plaćati skuplje za 40 KM

Tuzlanski roditelji koji su prinuđeni svoju djecu ostavljati u javnom vrtiću u cjelodnevnom boravku od juna ove godine mogli bi se susresti sa povećanjem cijene za čak 40 konvertibilnih maraka.

Naime, Upravni odbor Javne ustanove Naše dijete u Tuzli je uputio incijativu o povećanju cijena boravka u 11 vrtića, koliko ih djeluje u njihovom okviru.

Prema prijedlogu, povećanje cijena boravka će iznositi 25 posto, a odnosiće se na okvirno 1.200 mališana.
Na osnovu prijedloga, cijena poludnevnog boravka bi trebala biti povećana sa 125 na 150 KM, dok će cjelodnevni boravak umjesto 160 koštati 200 maraka.

Kao razlog korekcija je navedeno enormno povećanje cijena hrane, higijenskog i didaktičkog materijala, kao i goriva. Javna ustanova Naše dijete od početka inflacije nije vršila korekcije cijena svojih usloga, a kako nam je potvrđeno, trenutno stanje je neodrživo.

O tome da li će u konačnici doći do povećanja cijena boravka u vrtićima Naše dijete, odlučiće Gradsko vijeće Tuzle, kojem je upućena inicijativa.

Izvjesno, odgovor bi trebao biti potvrdan, a on će konačno biti poznat na sjednici vijeća koja je najavljena za kraj maja ove godine. Ukoliko inicijativa bude usvojena, izmijenjeni cjenovnik će se primjenjivati od juna ove godine, prenosi Kliks.

Nastavi čitati

Gradovi

Normalizovan saobraćaj na putu Kozarska Dubica – Kostajnica

Normalizovan je saobraćaj za sva vozila na magistralnom putu Kozarska Dubica – Kostajnica, u mjestu Špilja, gdje je na snazi bila zabrana za putničke automobile zbog izlivanja vode na kolovoz.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske navode da su padavine prestale, nivo rijeka polako opada, ali i dalje vozačima skreću pažnju na povećanu opasnost od odrona i aktiviranja klizišta.

Na graničnim prelazima Gradiška, Kostajnica, Velika Kladuša i Šepak pojačan je intenzitet saobraćaja na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prelazima u BiH zadržavanja su od 20 do 30 minuta.

Nastavi čitati

Aktuleno