Connect with us

Politika

VITOMIR POPOVIĆ “Ako je OBUSTAVA RADOVA NA KRUŽNOM TOKU u funkciji predizborne kampanje, ONDA JE TO SRAMNO”

To što je Republički inspektorat obustavio izgradnju kružne raskrsnice kod “Ekvatora” nije u skladu ni sa zdravi razumom, ni propisima, rekao je za BLink nekadašni dekan i profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović.

-Ako je to u funkciji predizborne kampanje, oni koji zagovaraju takav pristup , prije svega mislim na ove nesrećne inspektore koji su to vjerovatno radili po nalogu, onda je to sramno i za ovaj grad i za ovo društvo u cjelini – rekao je Popović za Blink.

Popović kaže da se tu radi o sanaciji ili reorganizaciji tog putnog djela i da za to sigurno nije potrebna građevinska dozvola.

– Druga stvar jeste da smo mi kao građani ogorčeni na činjenicu da kad je već stanje dovedeno do kraja, sada se nalaže da se nešto mora vratiti u prvobitno stanje. Kao da neko proizvodi novac, a to su pare poreskih obveznika. I treba da se radi na tome da se poboljša saobraćaj, ukoliko se može poboljšati. Tu su velike kolone, još ako ne radi semafor tu nije moguće ni ući ni izaći iz grada – rekao je Popović i dodao da ne razumije zašto se sve to radi.

On smatra da se ne može sada tražiti da se vrati u prvobitno stanje, te da baš ta odluka govori o tome da je većina tih inspektora, po njegovim riječima, dovedena po partijskom zadatku i da ne razumiju ono što rade.

Popović dodaje da takvima nije mjesto ni u inspekciji ni u društvu.

– Narodu je potrebno što više kružnih tokova. I na kraju ti putevi koji se rade, pa šta mislite da bi bilo kada bi se svaki put tražila građevinska dozvola. I ako nema građevinske dozvole ne možete staviti traku da se ne može prolaziti. Ja živim tu u blizini i mi smo bili jako srećni kada se to počelo raditi. Taman smo odahnuli da se nešto desi, da nam bude dobro, a oni u sve to unijeli političke igre – kaže Popović za naš portal.

On ističe da je na tom mjestu potreban kružni tok kako bi se saobraćaj rasteretio i dodao je da su građani tog dijela Banjaluke zahvalni gradonačelniku Stanivukoviću i Gradu uopšte što se ušlo u izgradnju kružnih tokova.

Podsjećamo, pred sam kraj izgradnje kružne raskrisnice kod “Ekvatora” inspektort Republike Srpske obustavio je izgradnju zbog toga što grad Banjaluka kao investitor nije imao građevinsku dozvolu za izgradnju iste, a republički inspektor je zbog toga naložio uklanjanje izvedenih radova.
BLink

Banjaluka

“PROKLETA JE AMERIKA” Porodica Dodik pjesmom odgovorila na američke sankcije (VIDEO)

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, objavila je na svom X profilu video isječak na kojem se vidi da sa ocem pjeva pjesmu Šabana Bajramovića “Prokleta je Amerika”.

Iako nije navedeno kada je snimak nastao, očigledno je da je objavljen u ovom trenutku kao neka vrsta odgovora porodice Dodik administraciji Sjedinjenih Američkih Država, koja je nedavno uvela nove sankcije članovima ove porodice, i firmama za koje tvrde da su povezane s njima, pišu Nezavisne.

Nastavi čitati

Društvo

Obilježene 32 godine od proboja “Koridora života” – velika pobjeda Republike Srpske (FOTO)

Na Dugoj njivi kod Modriče obilježene su 32 godine od proboja Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Obilježavanju su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Radovan Višković i ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić, koji su položili vijenac ispred republičkih institucija.

U ime Srbije vijenac je položio državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić.

Cvijeće su položili srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH Sanja Vulić i Obren Petrović, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i organizacija proisteklih iz proteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, te delegacija Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, predstavnici grada Doboja i drugih opština.

Cvijeće su na spomen-obilježje položili i učesnici marša “12 kilometara za 12 zvjezdica” koji su jutros krenuli iz Osječana kod Doboja na Duge Njive, te predstavnici Ujedinjenog ravnogorskog pokreta.

Mnogi istoričari će tek pisati o velikoj srpskoj pobjedi, odnosno proboju Koridora kroz Posavinu na Vidovdan 1992. godine, u kojem je poginulo 855 borca Vojske Republike Srpske i 14 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Ponosni smo na ovu akciju, sjećamo se svakog trenutku, tih majskih, junskih dana 1992. godine. Za ideju Republike Srpske u ovoj akciji živote su dali najhrabriji sinovi Srpske – rekao je Novica Radulović, načelnik opštine Modriča.

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske naglasio je da je i ova akcije neraskidivo vezana sa Vidovdanom i njenim junacima.

– Zahvalio bi se svim učesnicima ove operacije što su uspješno odradili akciju i probili “Koridor života” koji je zaista to značio za Republiku Srpsku. Bitka za Koridor ne može se ispričati za 10 minuta. Ovu priču moraju učiti naša djeca u školama kao jedan od najsvjetlijih primjera u istoriji srpskog naroda – istakao je Ostojić, piše RTRS.

 

Nastavi čitati

Politika

DODIK O ENERGETSKOM SISTEMU BiH “Ovdje sve propada, PITANJE JE DANA kada će doći do KOLAPSA”

– Sve što je na nivou BiH propada, pa tako i elektroenergetski sistem. Samo je pitanje vremena kada će se to pokazati i doći do kolapsa, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, komentarišući jučerašnji nestanak električne energije u cijeloj regiji.

– Mi smo onemogućeni blokiranjem tih ogromnih sredstava da izgradimo mrežu u Republici Srpskoj. Odnosi koji baziraju se na netrpeljivosti između Bošnjaka i Hrvata po tom pitanju ko će biti glavni u ime Federacije, blokirali su ta sredstva svih ovih silnih godina – istakao je Dodik.

On je poručio da imamo ozbiljan zastoj i on nije samo u pogledu trenutnog snabdijevanja električnom energijom.

– Vi nemate sada okvir u kome možete da gradite novo energetsko postrojenje, jer je prenosni sistem veoma tanak i veoma slab. Da Republika Srpska to radi, ja vjerujem da mi ne bi imali nikakav problem – naglasio je Dodik.

Nastavi čitati

Aktuelno