Connect with us

Uncategorized

Žuti karton i NESPORTSKO ponašanje Ronalda u Saudijskoj Arabiji

Fudbaleri Al Nasra su uspeli da se plasiraju u polufinale Kupa Saudijske Arabije, pošto su sa 3:1 slavili protiv Al Abhe, gde je Kristijano Ronaldo imao jednu veoma bledu utakmicu, koju je obeležilo i nesportsko ponašanje.

Ronaldo nije bio na visini zadatka i onoga što se od njega očekuje, a sve je eskaliralo krajem prvog poluvremena. Taman je Portugalac krenuo u kontru, kada je sudija odlučio da prekine taj napad i svira kraj, koji je iznervirao fudbalera.

Potom je Ronaldo uzeo loptu u ruke i ispucao je daleko, zbog čega je dobio žuti karton.

To nije sve, pošto je Ronaldo i na kraju samog meča zamijenjen, zbog čega takođe nije bio pretjerano srećan.

Na kraju krajeva, za Ronalda i ekipu je najbitnije da su prošli u narednu fazu takmičenja, prenosi Telegraf.

Uncategorized

Karan smijenio načelnika u Banjaluci i rukovodioce u još četiri policijske uprave

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan donio je danas rješenja o kadrovskim promjenama na rukovodnim pozicijama u nekoliko osnovnih organizacionih jedinica u MUP-u RS.

Promjene su izvršene u Upravi policije, Upravi kriminalističke policije, te Policijskim upravama Banjaluka, Prijedor i Gradiška.

“Ovim kadrovskim promjenama očekuju se još bolji rezultati u radu policije na terenu”, saopšteno je iz Minstarstva unutrašnjih poslova RS.

Nastavi čitati

Sport

Navijaču zbog NAPADA na Dmitrovića zabrana od 40 GODINA

Navijaču koji je napao golmana španskog kluba “Sevilja” Marka Dmitrovića tokom meča “Lige Evrope” sa holandskim “PSV Ajndhoven” danas je izrečena zabrana ulaska na stadion “Filips” u narednih 40 godina.

Meč u Ajndhovenu je prekinut nakon što je navijač utrčao na teren i napao je Dmitrovića, nakon čega ga je on savladao i držao na zemlji do dolaska obezbjeđenja.

Sud je dvadesetogodišnjem navijaču izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od tri mjeseca, od čega jedan mjesec uslovno.

“Pored zabrana ulaska na stadion od 40 godina, žPSVž je pokrenuo proces naplate odštete. Navijaču je, takođe izrečena zabrana prilaska okolini stadiona žFilipsž u narednih dvije godine”, navodi se u saopštenju holandskog kluba.

Navijaču je ranije Holandska fudbalska fedederacija izrekla zabranu ulaska na nacionalni stadion do 2026. godine, ali je on ušao na stadion kluba “PSV” jer mu je kartu kupio prijatelj.

Nastavi čitati

Uncategorized

Mrtve ribe isplivale u blizini australijskog grada: Ima ih NA MILIONE

Stanovnici regionalnog australijskog grada pronašli su na milione mrtvih riba u njihovoj rijeci.

Veliki pomor ribe prvi put je prijavljen u petak ujutro u gradu Meninde u Novom Južnom Velsu, piše BBC. Državne riječne vlasti saopštile su da je to rezultat tekućeg toplotnog talasa koji pogađa rijeku Darling-Baka.

Mještani kažu da je to najveći događaj uginuća ribe koji je pogodio grad, koji je doživio još jedan značajan masovni pomor ribe prije samo tri godine. U objavi na Fejsbuku iz Odjeljenja za primarnu industriju je rečeno da je toplotni talas stavio “dodatni stres na sistem koji je doživio ekstremne uslove zbog poplava velikih razmjera”.

Klimatske promjene

Toplotni talasi su postali češći, intenzivniji i duže traju zbog klimatskih promjena uzrokovanih ljudskim djelovanjem. Svijet se već zagrijao za oko 1,1 stepen Celzijusa otkako je počela industrijska era, a temperature će nastaviti rasti osim ako vlade širom svijeta ne naprave strmoglave smanjenje emisija.

Stanovnik Menindeja Grem Mekreb opisao je smrt riba kao “nadrealno”.

– Vjerovatno će danas biti malo suprotstavljenije – rekao je, upozoravajući da lokalno stanovništvo predviđa da će još više ribe uginuti jer je riba koja se već raspada usisala više kisika iz vode.

Uginuće ribe

Oko 500 ljudi živi u gradu na krajnjem zapadu Novog Južnog Velsa. Rijeka Darling-Baka je dio Murej Darling basena, najvećeg riječnog sistema Australije. Iz Odjeljenja za primarnu industriju je naglašeno da je uginuće ribe “uznemirujuće za lokalnu zajednicu“.

Nastavi čitati

Aktuleno