Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK KOD PORODICE JAGODIĆ U PRIJEČANIMA! Vratili se iz dijaspore i započinju vlastiti posao

Divno je vidjeti da se naš narod iz dijaspore odlučuje na ulaganje i povratak u rodnu grudu!

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanovuković, koji je danas bio gost na imanju porodice Jagodić, koja se upravo odlučila na taj korak.

-Ova porodica je u Priječanima započela izgradnju kompleksa „Svijet čarolije“, koji je namijenjen prvenstveno djeci i porodicama koje žele uživati u raznovrsnim rekreativno zabavnim i edukativnim sadržajima. Porodici Jagodić želim mnogo sreće u realizaciji ovog sjajnog projekta i znajte da uvijek možete računati na svoju Banju Luku – poručio je gradonačelnik.

Takođe, on je iskoristio priliku da se zahvali ovoj porodici na pozivu, kao i svim prisutnima na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu.

Banjaluka

AKO ŽELITE DA NAUČITE OVU VJEŠTINU, EVO PRILIKE! HUŽ „Duga“ i ove godine organizuje radionicu ZMIJANJSKOG VEZA

Humanitarno udruženje žena „Duga“ i ove godine, kroz samofinansirajući projekat, organizuje „Malu školu zmijanjskog veza“ za učenike od 8 do 15 godina.

Riječ je o radionici koja počinje 1. jula, a završava 25. avgusta 2024. godine.

-Malu školu zmijanjskog veza do sada je završilo 65 učenika. Ponosni smo na njihove rezultate te na humanost i ljubav prema našoj tradiciji. Ako želite da vaše dijete pohađa Malu školu zmijanjskog veza, možete ga prijaviti porukom putem vibera na telefon 065/176- 599 ili lično u Etno galeriji Duga Srpska 14. U sklopu projekta , polaznici ove škole posjetiće Muzej Republike Srpske, Narodnu i univerzitetsku biblioteku Republike Srpske, te Kulturni centar Banski dvor. Saznaće mnoge zanimljive činjenice koje se odnose na lokalnu istoriju i tradiciju, ali i šta je to empatija i kako biti human – navode iz ovog Udruženja.

Poručuju i to kako su sve aktivnosti su besplatne.

-Od podataka je potrebno je da dostavite: ime i prezime djeteta, godinu rođenja, aziv škole koju dijete pohađa, te broj telefona roditelja – dodaju u saoštenju.

Radionice će biti održane u Etno kući „Duga“, ( ulaz iz ulice Krlja Petra I Karađorđevića (preko puta Okružnog suda, prije ulaza u CIPS) i to ponedeljkom i srijedom od 18.00 do 19. 30 časova.

Nastavi čitati

Banjaluka

OVO NE SMIJETE PROPUSTITI! Besplatan prevoz do manastira Gomionica povodom Vidovdana

Povodom Vidovdana, 28. juna, u manastiru Gomionica biće organizovan bogat kulturno-umjetnički program, a grad organizuje besplatan prevoz za sve one koji žele da budu dio ove manifestacije.

– Polazak je planiran u petak u 16.15 časova sa parkinga kod tvrđave Kastel, a svi sugrađani zainteresovani za prevoz potrebno je da se prijave putem telefona 051/244-564 najkasnije do sutra do 15 časova – saopštili su iz Gradske uprave.

Dodali su da je prevoz obezbijeđen sa dva autobusa, a povratak je predviđen istog dana po završetku kulturno-umjetničkog programa.

Nastavi čitati

Banjaluka

UŽIVANCIJA ZA LJUBITELJE OLDTAJMERA! U petak peti po redu Međunarodni oldtajmer kabrio skup

Peti po redu Međunarodni oldtajmer kabrio skup na ulicama našeg grada biće održan u petak, 28. juna u periodu od 10.00 do 12.00 časova.

-Pozivamo vas da budete dio ovog skupa, gdje će u koloni učestvovati više od 50 vozila, od kojih su neka veoma rijetka i stara više od stotinu godina. Učesnici dolaze iz više zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Skup je za sve sugrađane i sve turiste, posebno za one najmlađe, koji će oldtajmere moći da razgledaju i da se fotografišu – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dodaju i to kako će učesnici ovog skupa biti i djeca i JU Tehnička škola, koji će tom prilikom svakom vozaču darovati jedan unikatni crtež vozila, a ovom događaju prisustvovaće i djeca iz JU Dom „Rada Vranješević“.

-Pozivamo vas da budete dio sjajne atmosfere u srcu Banje Luke, na Trgu Krajine – naglasili su organizatori.

Nastavi čitati

Aktuelno