Connect with us

Svijet

NAPRAVILA ŽIVOTNU GREŠKU! Evakuisana Dankinja osuđena za pomaganje islamistima

Dankinja koja je evakuisana iz pritvornog kampa u Siriji prošle godine osuđena je danas na tri godine zatvora pred sudom u Danskoj za pomaganje “Islamskoj državi” i odlazak u zonu sukoba, saopštio je njen advokat.

Žena (35) je putovala u Siriju sa svojim mužem 2013. godine. Kada je pokušala da pobjegne iz “Islamskog kalifata” 2018. godine uz pomoć krijumčara ljudi, zarobile su je kurdske snage i poslale u kamp “El Rodž” na sjeveroistoku Sirije.

Detalji njenog bjekstva nisu poznati. Žena je razdvojena od muža tokom pokušaja bjekstva i nije poznato šta se desilo sa njim.

Ime žene nije nikada javno objavljeno, a danske vlasti evakuisale su njeno petoro djece sa još dvije žene i njihovih devetoro djece.

U okviru iste evakuacije, Njemačka je primila osam majki i 23 djece iz kampova u Siriji.

Žena je u Danskoj priznala da je pomagala “Islamskoj državi” time je radila kao domaćica i priznala da je nelegalno putovala u zonu sukoba i boravila u njoj.

Svijet

NOVE INFORMACIJE o Kejt Midlton su ZABRINULE javnost

Nakon silnih teorija zavere koje se i dalje pojavljuju, stigle su neke nove informacije o tome kada bi se princeza pojavila u javnosti.

Izvori bliski Palati su za Daily Beast rekli kako se Kejt neće pojavljivati sve do kraja ove godine.

“Velik broj zaposlenih treba da zna tačan raspored događanja nekoliko meseci unapred. Rečeno mi je da je Kejtin kalendar posve prazan sve do kraja godine. Baš ništa nije isplanirano. Prema svemu sudeći, ne očekujte njeno pojavljivanje u javnosti ove godine”, rekao je izvor.

Istovremeno, neki prijatelji bliski princu i princezi rekli su da je njima sada najvažnije njeno fizičko, ali i mentalno zdravlje, pa će tako cela porodica da provodi vreme u Sandringemu čim se završe školske obaveze dece.

Nastavi čitati

Svijet

PUTIN BEZ DILEME “Rusija uvijek mora da bude KORAK ISPRED NEPRIJATELJA”

Rusija uvijek mora da bude korak ispred neprijatelja da bi garantovala pobjedu, izjavio je danas predsjednik Rusije Vladimir Putin otvarajući sastanak sa rukovodstvom preduzeća odbrambene industrije.

– Želio bih da istaknem da sve vrijeme moramo da budemo korak ispred neprijatelja i tada će pobjeda biti zagarantovana – rekao je on, ističući da to znaju i sami učesnici sastanka, prenijele su RIA Novosti.

Putin je rekao da su oni uvijek u kontaktu sa ruskim momcima koji se bore na prvoj liniji fronta ne štedeći se i štite interese Rusije.
Prema Putinovim riječima, “čim smo ispred bar pola koraka, to je to – efikasnost se povećava višestruko, jednostavno višestruko”.

Nastavi čitati

Svijet

NOVE INFORMACIJE O FICU! “U teškom stanju prebačen u bolnicu”

Ljekarski tim koji brine o slovačkom premijeru Robertu Ficu nakon prošlonedjeljnog atentata potvrdio je danas da se njegovo stanje subjektivno poboljšalo, saopštila je pres služba slovačke vlade.

Fico se nalazi na liječenju u bolnici Ruzvelt u Banskoj Bistrici, prenio je TASR.

Na Fica je prošle srijede pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela.
Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gdje je podvrgnut operacijama.

Slovački sud presudio je u subotu da Cintula bude zadržan u pritvoru, a prijeti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

Nastavi čitati

Aktuelno