Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA OBARA REKORDE u posjećenosti, STVARNE CIFRE više nego DUPLO VEĆE

Banjalučki turizam gotovo da se skroz oporavio, tvrde iz TOBL-a.

Iz Turističke organizacije Grada Banjaluka kažu da je za 11 mjeseci ove godine bilo gotovo 132 hiljade noćenja, što je više nego 2019., kada je bila rekordna turistička sezona i kada je zabilježeno 136 hiljada noćenja.

“Očekujemo da ćemo premašiti rekordnu godinu, jer smo do sada imali i skoro 85 hiljada dolazaka. Slobodno možemo reći da su svi smještajni kapaciteti u Banjaluci popunjeni. Vjerujemo da ćemo premašiti i novogodišnji doček, kada je u gradu bilo oko 70 hiljada ljudi za dvije noći, prema podacima iz Gradske uprave. Ove godine moglo bi biti i mnogo više”, kaže za MONDO Branka Branković, stručna saradnica za odnose s javnošću u TOBL-u.

Broj noćenja u Banjaluci je zvanična informacija Republičkog zavoda za statistiku.

“Međutim, zbog kontinuiranog problema koji je prisutan dugi niz godina, a to je da se ne prijavljuju svi gosti, kako u registrovanim smještajnim kapacitetima, tako i onima iz sive zone, ova brojka je svakako mnogo veća i do dva i po puta”, dodaje Branković i objašnjava:

“Kada je riječ o ciframa iz 2020. – Banjaluka je tada za 12 mjeseci zabilježila oko 86 hiljada noćenja, i po tome možemo vidjeti da je ova sezona zaista uspješna i da rastu i brojevi noćenja i dolazaka”.

“Ovome su mnogo doprinijeli i sama turistička ponuda, ali i digitalna promocija, a velika je prednost i banjalučki Aerodrom koji je povezan sa brojnim gradovima zapadne Evrope i vidljiv je rast broja dolazaka iz tih gradova.

Imali smo goste iz Skandinavije, zapadne Evrope, ali i sa istoka – iz Turske, Grčke, Moskve… zahvaljujući dobroj putnoj povezanosti Banjaluke i Beograda avio linijom, a Beograda sa ostalim gradovima, Banjaluka je postala interesantna turistička destinacija za goste sa istoka”, ističe naša sagovornica.

Podsjećamo, za Novu godinu na Trgu Krajine nastupa Goca Tržan i Legende.

Banjaluka

UVIJEK DRAGI GOSTI! Stanivuković ugostio delegaciju Modina predvođenu gradonačelnikom Haimom Bibasom

Gradonačelnik Draško Stanivuković ugoastio je danas u Gradskoj upravi delegaciju izraelskog grada Modina, koju je predvodio gradonačelnik Haim Bibas.

Tom prilikom Stanivuković je poručio kakao ovaj grad i Banja Luka dugi niz godina njeguju bratske odnose.

–Gradonačelnik našeg prijateljskog grada Modina, Haim Bibas, posjetio je Banju Luku povodom Dana grada. Banja Luka i Modin punih 14 godina njeguju bratske odnose, koje ćemo u budućnosti, siguran sam, još više osnažiti – kazao je gradonačelnik Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

MEĐUNARODNI DAN VATROGASACA! I današnji dan provode radno

Danas se obilježava Međunarodni dan vatrogasaca – 4. maj, dan koji je upravo posvećen vatrogascima, koji svojim odgovornim i nesebičnim zalaganjem, trudom i požrtvovanošću štite živote građana i njihove imovine.

U radnoj atmosferi banjalučki vatrogasci obilježavaju i ove godine obilježavaju ovaj dan.

Pripadnici Vatrogasne brigade zaduženi su za intervencije u požarima, zemljotresima, poplavama, kao i prilikom saobraćajnih nezgoda i građanima stoje na usluzi 24 časa dnevno.

Posao vatrogasaca je humano, ali i veoma opasno zanimanje s obzirom na to da se na terenu susreću sa različitim opasnostima i poteškoćama.

-Želim svim vatrogascima, našim kolegama da čestitam današnji dan. Ovaj dan mi obilježavamo radno, kao i svaki drugi dan, bez ikakve promjene. Ovih dana nije bilo intervencija, za razliku od prethodnih godina – kazao je komandant Vatrogasne brigade, Miroslav Malinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

RADOST VASKRSA U BANJALUCI! Ovako se najmlađi uče OBIČAJIMA I TRADICIJI (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je sa najmlađim sugrađanima učestvovao u šaranju vaskršnjih jaja u pripremi za najradosniji hrišćanski praznik.
-Radost Vaskrsa u Banjaluci. Šaramo vaskršnja jaja, učimo o našoj vjeri i tradiciji.Ovako je to danas izgledalo u Parku Petar Kočić u društvu najmlađih, napisao je Stanivuković na društvenim mrežama.

Nastavi čitati

Aktuelno