Connect with us

Banjaluka

Kondić POHVALIO Stanivukovića: Besplatan priključak vode će POMOĆI MNOGIMA U BANJALUCI

Najava gradonačelnika Banjaluke o besplatnom priključku vode za naše građane u vrijeme poskupljenja skoro svih životnih troškova mnogima će pomoći u našem gradu.

Rekao je ovo šef odborničkog kluba SPS- a u Skupštini grada Banjaluka, Saša Кondić.

– Istovremeno mislim i da će spriječiti nelegalno priključenje na vodovod koje već godinama stvara probleme i samom gradskom preduzeću. Zaista smatram da nam nedostaje više solidarnosti u društvu po ovom pitanju jer su cijene svega “skočile” u odnosu na ranije godine i mnogima će ova odluka pomoći – navodi Kondić.

Kaže da je velika razlika za građane sad priključiti vodu nego prije nekoliko godina.

– A da ne govorimo o onima koji na vodi čekaju po 20- 30 godina koliko će ovo njima značiti, izjavio je Кondić. Zato apelujem na naše građane da pokažemo solidarnost i da umjesto što se međusobno optužujemo ko je nešto platio, a ko nije, počnemo svi zajedno da radimo dobre stvari za naše sugrađane i naš Grad – naglasio je Кondić.

Banjaluka

DRINIĆ ČESTITAO VUČEVIĆU “Banjaluka se raduje, jer od Miloša uvijek imamo BRATSKU PODRŠKU”

Narodni poslanik PDP-a Nebojša Drinić uputio je najiskrenije čestitke novoizabranom premijeru Milošu Vučeviću i svim članovima Vlade Srbije na čijem je čelu.
-Banjaluka se raduje uspjehu gospodina Vučevića koji joj je uvijek pružao prijateljsku i bratsku podršku. Ključevi grada koji su ove godine dodijeljeni Milošu Vučeviću pokazuju s koliko poštovanja i ljubavi pamtimo sve dobro što je učinio na povezivanju Novog Sada i Banjaluke koji su istinski bratski gradovi. Uvjeren sam da će imenovanje premijera Srbije biti novi početak lijepih odnosa i intenzivirane saradnje. Na obostrano zadovoljstvo, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ! “Istrajni smo u politici BESPLATNIH PLACEVA I GRAĐEVINSKIH DOZVOLA”

Banja Luka je istrajna da sprovede mjeru kojom će mladi bračni parovi, porodice sa četvoro i više djece i porodice poginulih boraca od svog Grada dobiti besplatne placeve za gradnju stambenog objekta i na taj način, uz besplatne građevinske dozvole, ostvariti uštede preko 50.000 KM što je približno jednako cijeni izgradnje kuće.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da Grad ima dosta zemlje u vlasništvu u Motikama, Česmi, te Debeljacima.

-To je gradska zemlja. Međutim, ne može biti poljoprivredno zemljište. Sa druge strane, ne može se od tog komada zemlje napraviti poslovna niti industrijska zona. Dakle, ta zemlja stoji prazna i mi moramo da je održavamo. Zato smo došli na ideju da to sve uredimo, isparcelišemo i na kraju podijelimo ljudima da prave kuće i ostaju u Banjoj Luci – kazao je gradonačelnik.

Podsjećamo, gradonačelnik je nadležnim republičkim institucijama dostavio inicijativu za izmjenu Zakona o stvarnim pravima kako bi se realizovala ova humana ideja, od koje bi korist imale porodice poginulih boraca, višečlane porodice i mladi bračni parovi.

Nastavi čitati

Banjaluka

PRIDRUŽITE SE: U duhu tradicije Banja Luka u subotu dočekuje Vaskrs

Pridružite se i budite dio već tradicionalnog „Vaskršnjeg piknika“, koji će u subotu, 4. maja u našem gradu biti priređen u čast najvećem hrišćanskom prazniku Vaskrsu.

Tim povodom, u duhu tradicije, uz tradicionalne vaskršnje pjesme biće organizovano dekorisanje vaskršnjih jaja u porti Hrama Hrista Spasitelja, sa početkom u 11.00 časova.

Nakon toga, od 12.00 časova nastavak vaskršnjeg druženja očekuje vas u Parku „Petar Kočić“, gdje će uz zanimljiv program biti priređen tradicionalni „Vaskršnji piknik“.

U predivnom vaskršnjem ambijentu koji će upotpuniti šarena oslikana jaja, pilići i cvijeće najmlađi će i ovog puta u okviru „Male škole dekorisanja“ imati priliku da dekorišu vaskršnja jaja i pokažu svoju kreativnost.

Vaskršnji ambijent u Parku oslikaće i izraditi mlada slikarka Aleksandra Kecman.

Nastavi čitati

Aktuelno