Connect with us

Banjaluka

Besplatna škola zmijanjskog veza za najmlađe

Humanitarno udruženje žena “Duga” poziva sve mlade sugrađane na besplatnu Malu školu zmijanjskog veza.

Kako su saopštili iz ovog udruženja, mogu se prijaviti učenici od osam do 15 godina.

– Mala škola zmijanjskog veza će biti održavana u prostorijama Etno-kuće “Duga”, na adresi Kralja Petra Prvog Karađorđevića, odnosno preko puta Okružnog suda – pojasnili su oni.

Mala škola, kako kažu, počinje u ponedjeljak, 3. jula, u 18 časova, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na broj telefona 065/176-599.

(agencije)

Banjaluka

NIŠ PROSLAVIO KRSNU SLAVU: Na obilježavanju i predstavnici Grada

Gradska slava Sveti car Konstantin i carica Jelena bogatim programom obilježena je u gradu Nišu, a obilježavanju slave prisustvovali su i predstavnici Banje Luke predvođeni šefom kabineta gradonačelnika, Vladimirom Grujićem.

Ovom prilikom, gradonačelnici Dragani Sotirovski i svim građanima Niša šef kabineta je čestitao praznik i poželio nastavak privrednog i infrastrukturnog razvoja ovog grada, uz želje da još mnogo godina slavu proslavljaju složno i u dobrom raspoloženju.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirvoski zahvalila je delegaciji Banje Luke na posjeti, te je iskoristila priliku da naglasi da će istorijska ličnost, koja povezuje Banju Luku i Niš – ban Tisa Milosavljević, uskoro dobiti spomenik u tom gradu.

Nastavi čitati

Banjaluka

RASPISAN JAVNI OGLAS: U zakup ponuđeno 87,6 hektara poljoprivrednog zemljišta

Grad Banja Luka raspisao je javni oglas za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u gradskoj svojini, putem usmenog javnog nadmetanja za obavljanje poljoprivredne proizvodnje.

U zakup je ponuđeno više lokacija na širem području grada, u ukupnoj površini od oko 87,6 hektara.

Prema uslovima oglasa, zemljište se daje se u zakup isključivo radi obavljanja poljoprivredne proizvodnje, a najduže na period do 10 godina, uz mogućnost produženja ugovora u skladu sa zakonskim propisima.

Maksimalna površina poljoprivrednog zemljišta koja se može dati u zakup privrednom društvu iznosi do 50 hektara, preduzetniku do 40 i fizičkom licu do 30 hektara.

Pravo učešća na oglasu imaju privredna društva registrovana za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, osnovana u skladu sa propisima, preduzetnici registrovani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, registrovani u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast i fizička lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a koji su podnijeli prijavu i koji ispunjavaju opšte uslove propisane članom 8. Pravilnika o postupku davanja u zakup poljoprivrednog i drugog zemljišta u svojini Grada Banja Luka.

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja oglasa.

Oglas i obrasce možete preuzeti OVDJE.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković čestitao je ekipi banjalučkog Dajak kluba: BANJALUČANI PRVACI SVIJETA U RAFTINGU

Gradonačelnik Draško Stanivuković čestitao je ekipi banjalučkog Dajak kluba, koja je osvojila prvo mjesto u generalnom poretku na Svjetskom prvenstvu u raftingu održanom na Vrbasu.

-Naši Banjalučani su prvaci svijeta u raftingu. Čestitam pobjedničkoj ekipi, koju su činili Dragan Babić, Igor Kuzmanović, Nebojša Tadić i Andrej Zamolo. Hvala vam što ste nas učinili ponosnima i što ste Banju Luku još jednom stavili na mapu svjetskih sportskih dostignuća – poručio je gradonačelnik u čestitki.

Poželio im je puno uspjeha u budućim takmičenjima i da nastave da predstavljaju naš grad u najboljem svjetlu.

Nastavi čitati

Aktuelno