Connect with us

Hronika

DRAMA U ZATVORU! Potukli se trostruki ubica i šef kriminalne grupe

Filip Zavadlav, kojem sude za trostruko ubistvo, potukao se u u splitskom zatvoru sa šefom kriminalne grupe, Deanom Majstorovićem, piše Slobodna Dalmacija.
Zavadlav i Majstorović potukli su se dok su čekali u redu da im pravosudni policajac otvori vrata kantine kako bi kupili cigarete i druge potrepštine.
U jednom trenutku njih dvojica počeli su se naguravati, a potom i udarati šakama. Zadobili su modrice i ogrebotine. Odveli su ih na pregled gdje je utvrđeno da su lakše povrijeđeni.
Majstorović, sa kojim se Zavadlav potukao, u istražnom je zatvoru kao član zločinačke organizacije i jedan je od najbližih ljudi Jerku Malvasiji zvanom Jere, kojeg je Zavadlav tražio kad je bio u ubilačkom pohodu po Splitu, piše Index.

Hronika

HEROJI BEZ PLAŠTA! Tuzlanski vatrogasci SPASILI ŽENU iz stana koji je u potpunosti izgorio (FOTO)

Tuzlanski vatrogasci danas su imali interevenciju u Majskoj ulici u Šićkom Brodu.

Iz zapaljenog stana spašena je žena koja je prevezena na Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje će joj biti ukazana potrebna pomoć, piše Avaz.

Vatra je ugašena, a stan u kojem požar izbio u potpunosti je izgorio.

Nastavi čitati

Hronika

DRAMA U NEUMU Vlasnik prodavnice vozaču BMW RAZBIO šajbu (VIDEO)

Svađa je eskalirala, a morala je reagovati i policija MUP Hercegovačko-Neretvanskog kantona.

Kako Crna hronika nezvanično saznaje vlasnik prodavnice je nakon svađe sa vozačem BMW razbio dio prednje šoferšajbne tog automobila.

Inače, parkiranje u Neumu često je u žiži javnosti, a nedavno je parkiranje dobilo i sudski epilog u predmetu “teškom” 12 KM kada je sud utvrdio da je jednom gostu nezakonito naplaćena kazna za parkiranje na mjestu koje ne može biti u nadležnosti lokalne kompanije koja se bavi naplatom parkinga, prenosi Bljesak.

Nastavi čitati

Hronika

PUCNJAVA U SARAJEVU Napadaču koji je RANIO MLADIĆA (29) određen jednomjesečni pritvor

Tariku Švrakiću, koji je u četvrtak ranio Kerima Hodu na parkingu u ulici Tabaci na Baščaršiji, određen je jednomjesečni pritvor te je juče prevezen u zenički zatvor, potvrdio je Rusmir Isak, direktor Kaznenopopravnog zavoda Zenica.

On je sinoć dovezen u KPZ – kazao je Isak za Avaz.

Postupajući tužilac juče je Opštinskom sudu u Sarajevu podnio prijedlog za određivanje pritvora Tariku Švrakiću zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo.

Tarik Švrakić se tereti za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje teških povreda.

Policijski službenici PU Stari Grad, dana 20. juna u 23.30, uhapsili su muškarca T.Š. (32) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti i teška tjelesna povreda na štetu K.H. (29) iz Sarajeva – navedeno je ranije iz MUP KS.

Osumnjičeni je oko 23.15, u ulici Tabaci, pucao na K.H., koji je zadobio tešku tjelesnu povredu u predjelu lijeve noge, te je zadržan na KCUS na daljnjem liječenju. Prema nalogu tužioca, obavljen je uviđaj.

Nastavi čitati

Aktuelno