Connect with us

Vrijeme

Kiša se očekuje u većini krajeva, ponegdje i PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno, a od sredine dana na sjeveru i zapadu očekuje se slaba kiša, koja će se tokom popodneva širiti na više područja i jačati.

Ponegdje će biti lokalnih nepogoda uz jače pljuskove sa grmljavinom i jak vjetar. Uveče se očekuje prestanak padavina, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 27 do 32 stepena Celzijusova, u višim predjelima od 24 stepena.

Vjetar će biti slab do umjeren, uglavnom zapadnih smjerova, pri pljuskovima povremeno jak, prenosi “Srna”.

Prema progonozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros u zapadnim krajevima preovladava umjereno oblačno vrijeme, a u centralnim i na jugu pretežno vedro vrijeme.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Sokolac, Han Pijesak, Čemerno, Bugojno, Livno, Zenica 15, Rudo, Sarajevo 17, Banjaluka, Bileća, Novi Grad, Mrkonjić Grad 18, Bijeljina, Prijedor, Doboj, Bihać, Mostar, Tuzla 19, Trebinje 20 stepeni Celzijusovih.

Vrijeme

NOVO UPOZORENJE ZA OVIH DEVET REGIJA! Evo gdje se očekuju JAKI PLJUSKOVI sa grmljavinom i pojava grada

Meteoalarm izdao je upozorenje za devet regija u BiH zbog nagle promjene vremena. Očekuju se jaki pljuskovi sa grmljavinom, ali i pojava grada.

Danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana biće nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno uz pojačan vjetar moguća je i pojava grada. Najviša dnevna temperatura biće između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni.

Žuto upozorenje izdato je za regiju Livno zbog moguće grmljavine, te je savjetovatno da se bude oprezno na otvorenim prostorima. Za Mostar upozorenje važi do 18 časova i to zbog temeprature koja može da ide i do 35 stepeni. Za Sarajevo i Tuzlu je do ponoći izdato upozorenje zbog moguće grmljavine.

U regiji Banjaluka, Foča, Višegrad i Prijedor do ponoći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, dok je ta regiju Trebinja od 11 do 18 časova upozorenje zbog visoke temeprature koja će da iznosi do 32 do 34 stepena.

Jučerašnje nevrijeme izavalo je probleme u nekim dijelovima zemlje. Grad je izazvao materijalne štete u Banjaluci, Tuzli, Prnjavoru i Doboju, prenosi N1.

Nastavi čitati

Vrijeme

Uključen je CRVENI METEOALARM, temperature do 40 stepeni

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab promjenljivog smjera.

Najniža jutarnja temperatura većinom između 17 i 23°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 34 i 40°C.

Takođe, za danas je upaljen i crveni meteoalarm zbog očekivanih visokih temperatura vazduha. Alarm je posebno naglašen za period od 11:00 do 18:00, a odnosi se na područje cijele BiH.

– Preduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa. Očekujte moguće kvarove u infrastrukturi – navode iz FHMZ BiH.

Subota – Veći dio dana preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine većininom južnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između 18 i 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 33 i 38°C.

Nastavi čitati

Vrijeme

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Vrućina i saharski pijesak

U BiH će danas biti sunčano i još toplije, sa maksimalnom temperaturom vazduha do 37 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana porašće koncentracija saharskog pijeska, koja će uticati na zamućenost atmosfere, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će slab do umjeren promenljivih smjerova, tokom večeri u Posavini povremeno i pojačan.

Jutros je sunčano uz malu oblačnost, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Gacko 14 stepeni, Sokolac, Čemerno, Šipovo, Bjelašnica, Široki Brijeg i Sokolac 15, Foča, Bugojno, Drvar i Ivan sedlo 16, Mrkonjić Grad i Livno 17, Rudo 18, Mrakovica, Han Pijesak, Novi Grad, Sanski Most i Sarajevo 19, Banjaluka, Bileća, Srebrenica i Bihać 20, Prijedor i Zenica 21, Zvornik, Doboj i Trebinje 22, Višegrad, Srbac, Mostar i Tuzla 23, Bijeljina i Neum 24, a Gradačac 26 stepeni Celzijusovih.

Nastavi čitati

Aktuelno