Connect with us

Sport

BIVŠA TENISERKA OPET PLJUJE ĐOKOVIĆA “Nikad nećeš biti kao Rodžer i Rafa!”

Nije je dugo bilo sa komentarom o najboljem srpskom teniseru, ali sada se ponovo javila!
Bivša teniserka Rene Stabs već nekoliko godina ima samo negativne komentare o prvom reketu svijeta, Novaku Đokoviću, a sada je ponovo iskoristila priliku da kritikuje sprskog tenisera. Ističe da je Novak opsednut rekordima i obaranjem dostignuća svojih najvećih rivala!

“Đoković je veoma polarizovan na mnogo načina za mnoge ljude, ali i za mene, kao bivšeg profesionalca i nekoga ko je gledao ovu borbu zaista dugo. Samo se morate čuditi njegovoj sposobnosti da nikada ne odustane i on je neumoljiv. Mislim da su Rodžer i Rafa nametnuli tu želju da mnogo pobeđuju, ali Novaku je to postalo opsesija i to se vidi. Želi da iznese brojke jer zna da neće biti popularan širom svijeta kao Rodžer i Rafa”, zaključila je Stabsova.

Nije se promijenila Stabsova kada je Novak Đoković u pitanju, iako su to mnogi mislili jer ga je upravo ona intervjuisala na mečevima US Opena i tada je imala samo riječi hvale.

Sport

NAJOPASNIJI ZATVORENICI iz Danske stižu na KOSOVO?

Vlada samoproglašenog Kosova usvojila je Nacrt zakona o ratifikaciji ugovora sa Danskom koji predviđa korištenje kazneno-popravne ustanove u Gnjilanu za izvršenje kazni danskih državljana a za što će Danska izdvojiti 200 miliona evra.

Prema Ugovoru, Danska neće slati na Kosovo zatvorenike osuđene za terorističke akte, ratne zločine i zatvorenike s dijagnosticiranim ozbiljnim mentalnim poremećajima koji zahtijevaju medicinsku skrb izvan zatvora, saopšteno je iz Vlade samoproglašenog Kosova, prenosi Fena.

Danska je ranije objavila da su njihovi zatvorski kapaciteti 100 odsto popunjeni, jer je broj zatvorenika porastao za gotovo 20 odsto od 2015. godine.

Nastavi čitati

Sport

DANAS FEŠTA U BANJALUCI: Borac igra za titulu

Fudbaleri Borca danas imaju priliku da osvoje šampionsku titulu u Wwin ligi Bosne i Hercegovine za sezonu 2023/24.

Kolo prije kraja sezone Banjalučani dočekuju Igman i u slučaju trijumfa doći će do treće titule u klupskoj istoriji. Velike su šanse da saznamo i drugog putnika u niži rang (prvi je Zvijezda 09), a to će po svemu sudeći biti Tuzla Siti.

Sve oči fudbalske javnosti u BiH biće uprte ka Gradskom stadionu u Banjaluci gdje se očekuje velika fešta oko 19 časova. Tada bi izabranici Vinka Marinovića trebali podići trofej Wwin lige BiH i time spustiti zavjesnu na istorijsku sezonu. Sve što je potrebno da trofej završi u rukama Banjalučana jeste da savladaju ekipu Igmana koja je osigurala opstanak u eliti. Dva kola prije kraja Borac ima pet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski i jasno je da žele da tu prednost zadrže prije posljednjeg kola i izbjegnu bilo kakvu neizvjesnost.

U taboru Banjalučana se nadaju ispunjenim tribinama, a pripremili su i brojna iznenađenja na stadionu.

„Ova sezona je bila sa dosta izazova,sa dosta teških i izazovnih utakmica. Moji igrači znaju šta trebaju da urade i imam potpuno povjerenje u njih”, rekao je šef struke Borca Vinko Marinović.

Kapiten tima iz Banjaluke Srđan Grahovac rekao je da je hemija i atmosfera u svlačionici na visokom nivou te da je on izuzetno ponosan da bude kapiten ovakve grupe momaka.

”Čeka nas posljednja prepreka i šansa da sa nova tri boda pred svojom publikom ovjerimo titulu’. ‘Kada sam se vratio nisam očekivao da ćemo imati ovako dobru sezonu ne samo na terenu nego i van njega. Ekipa diše zajedno’, poručio je Grahovac’.

Borac u vitrinama za sada ima dvije šampionske titule. Prvu je osvojio u sezoni 2010/11, a drugu prije tri godine (2021). U slučaju današnjeg slavlja Borac će ponovo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Ove sedmice ga očekuje još jedna velika utakmica. U Banjaluci će u četvrtak igrati revanš finala Kupa BiH protiv Zrinjskog, te će imati priliku da po prvi put u istoriji osvoji duplu krunu.

U ponedjeljak bi trebala biti riješena još jedna dilema, a to je ko će uz Zvijezdu 09 napustiti elitni rang. Sve su prilike da će to biti ekipa Tuzle Siti koja danas gostuje Zrinjskom. “Građani“ imaju pet bodova u odnosu na GOŠK koji je prvi iznad crte. Plasman u Evropu osim Borca i Zrinjskog ranije su osigirali Velež i Sarajevo.

Sve utakmice 32. kola se igraju danas sa početkom u 17 časova. Parovi 32. kola (17 sati): Borac – Igman, Sarajevo – Posušje, Sloga – Široki Brijeg, Zrinjski – Tuzla Siti, Zvijezda 09 – Željezničar, Velež – GOŠK.

Nastavi čitati

Sport

EVO KOLIKO SU LJUDI SPREMNI DA PLATE! Salveta sa Mesijevim potpisom prodata za 888 000 EVRA

Salveta na kojoj je Lionel Mesi 2000. godine potpisao da pristaje da dođe u Barselonu prodata je za 760.000 funti (oko 888.000 evra), objavila je britanska aukcijska kuća Bonhams.

Očekivalo se da će prodajna cena biti u rasponu od 300.000 do 500.000 funti. Internet aukcija trajala je od 8. do 17. maja.

„Salveta je promenila sudbinu i kluba i samog Mesija, koji je postao jedan od najvećih igrača svih vremena“, objavili su iz Bonhamsa.
Ovu uspomenu pažljivo je u sefu čuvao Horasio Gađioli, Mesijev advokat u to vreme. Salveta ne nosi samo Mesijev potpis, već i potpise Karlesa Reksača, tadašnjeg sportskog direktora Barselone, i Đozepa Marije Minguele, lovca na talente, koji je prepoznao Mesijev potencijal.

Salveta, koja je potpisana na ručku na Monžuiku sadrži pismenu obavezu Reksača.

„U Barseloni, 14. decembar 2000. godine Karles Reksač, sportski direktor Barselone pristaje, pod punom odgovornošću i bez obzira na bilo kakva suprotna mišljenja, da potpiše ugovor sa igračem Lionelom Messijem, pod uslovom da se pridržavamo dogovorenih iznosa“, napisano je na salveti.
Mesi, koji je od tada osvojio više velikih titula, uključujući Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo, imao je samo 13 godina kada se pridružio Barseloninoj akademiji, u koju je došao iz argentinskog kluba Njuels Old Bojs.

Svetski prvak otišao je iz Barselone 2021. u Pari Sen Žermen, odakle je prošle godine prešao u Inter iz Majamija i sada je prva zvijezda MLS lige.

Nastavi čitati

Aktuelno