Connect with us

Sport

ĐOKOVIĆ ISKREN: Probudili su ZVER u meni (VIDEO)

Najbolji teniser svijeta je u dugom i iscrpnom razgovoru sa poznatim novinarom Džonom Verthajmom odgovorio na brojna aktuelna pitanja koja se tiču njega i njegove karijere, ali i tenisa uopšte.

U najavi, podsjetio je Verthajm na posljednje finale US Opena i titulu Novaka protiv Danila Medvedeva, koji je skoro deceniju mlađi od njega. Tako je Novak postao najstariji čovjek koji je osvojio turnir u Open eri.

Đoković kao motivaciju vidi gladne, mlade igrače.

“Mislim da nekako probude zver u meni”, rekao je Novak Đoković.

Đoković je naveo da možda nije tako brz kao nekada, ali je mudriji i precizniji. Na terenu će gađati mete veličine novčića.

Njegov trening je fokusiran ne samo na preciznost već i na mentalnu snagu.

Novak je rekao da njegova mentalna snaga nije božji dar.

“To nije poklon”, ispravio je Džona Verthajma i dodao: “To je nešto što dolazi sa velikim radom”.

“Razlika, pretpostavljam, između momaka koji umeju da budu najveći šampioni i onih koji se bore da dođu do najvišeg nivoa je u sposobnosti da ne ostanu predugo u tim emocijama. Za mene je to zaista relativno kratko. Tako da čim to doživim, priznajem… Možda, znate, puknem. Vrištim na terenu, šta god da se desi. Ali onda sam u stanju da se vratim i resetujem”, kaže Novak.

Razbijanje reketa je češće kod mnogih drugih igrača, ali i njemu se to ponekad desi na terenu.

“Nisam ponosan na to. I stidim se sebe kada to radim, bez sumnje. Ali u isto vreme, znate, prihvatam sebe kao ljudsko biće sa manom. Količina pritiska i stresa je mnogo veća ako imate gomilu protiv sebe. Istovremeno, zapravo više uživam u okruženju gde, znate, imam dobru podršku”, dodao je Đoković.

Poznata je situacija iz januara 2022. kada je bio deportovan iz Australije.

“Imao sam većinu sveta protiv sebe. Imao sam takvo iskustvo na teniskom terenu sa publikom koja me možda nije bodrila, ali nikada ranije u životu nisam imao ovo posebno iskustvo”, rekao je i dodao da “nije protiv vakcine” te da je samo “pobornik slobode izbora”.

Govorio je i o svom velikom rivalu, Rafelu Nadalu i pokušaju Španca da ga “zastraši u svlačionici” uoči njihovih velikih mečeva.

“Igram protiv Nadala na Rolan Garosu, moja svlačionica je pored. Blizu smo, zar ne? Pokušavamo da damo jedan drugom prostora, ali ona nije velika. I čujem ga kako skakuće kao što to čini pred početak svakog meča. U svlačionici pored vaše čujete ga kako radi kratke sprintove. Čak i muziku koju sluša čujem u slušalicama. Pa znaš, to me nervira. Na početku karijere nisam shvatao kako je sve to deo scenarija, zar ne? Tako da sam se time plašio. Ali to me takođe motiviše da sam uradim stvari i da pokažem da sam spreman, znate? Spreman sam za bitku, za rat”, rekao je Đoković.

Dodao je da je velika satisfakcija je ogroman broj osvojenih grend slemova, rekordnih 24.

“Zapravo pre mnogo godina sanjao sam da će moja kćerka i moj sin moći da me gledaju kako osvajam Vimbldon. To se desilo nekoliko puta. Imao sam veliku sreću da sam to doživeo”, zaključio je najbolji igrač svijeta.

Sport

NEDOVOLJAN BROJ PRIJAVLJENIH EKIPA! Rukometaši Srpske ipak ne idu u Rusiju

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku, ipak neće učestvovati na predstojećim Igrama BRIKS-a koje će se održati u junu tekuće godine u Kazanju.

Razlog što reprezentacija neće putovati u Rusiju je dopis Organizacionog odbora Igara BRIKS-a u kojem se navodi da su zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bili prinuđeni da otkažu takmičenje u rukometu na pijesku, ali i odbojci na pijesku i kajaku.

-Žao nam je što je došlo do ovakve situacije i što nećemo biti dio ovog velikog sportskog događaja. Naravano da nam je žao i iz razloga što je pokazan veliki interes kod naših rukometaša i rukometašica koji su imali ogromnu želju da predstavljaju Republiku Srpsku na takmičenju u ruskom gradu Kazanju.

Uz sve to treba istaći da smo uložili i određena novčana sredstva, jer smo sve učinili kako bi naša reprezentacija potpuno spremno dočekala nastup na Igrama BRIKS-a.

Život ide dalje i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija u rukometu na pijesku u dogledno vrijeme biti dio nekog velikog takmičenja-istakao je Marinko Umičevićč, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Nastavi čitati

Sport

MVP, MVP, MVP: Jokić po treći put najbolji košarkaš svijeta

Srpski košarkaš i centar Denvera Nikola Jokić po treći put je proglašen za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) u NBA ligi za sezonu 2023/24.

Čudesni Somborac je očekivano slavio ispred Luke Dončića iz Dalasa i Kanađanina Šej Gildžusa Aleksandera iz Oklahome. Ovo je treća titula za Jokića u posljednje četiri godine, a prošle mu je praktički “ukradena“ i dodijeljena Džoelu Embidu. Prošle sezone bio je proglašen za najboljeg igrača finalne serije u kojoj je Denveru donio titulu. Srpski as je dobio čak 79 glasova za prvo mjesto, 15 je imao Gildžus-Aleksander, a četiri Luku Dončića. Dobio je 926 poena naspram 640 prve zvijezde Oklahome i 566 za Slovenca.

Nevjerovatni Nikola je tako postao tek deveti igrač u istoriji s tri ili više nagrada za najkorisnijeg košarkaša u najkvalitetnijoj ligi svijeta. Najviše ih ima Karim Abdul Džabar (šest), a u odabranom društvu su još Majkl Džordanu (5), Bil Rasel (5), Vilt Čembrlen, LeBron Džejms (4), Mozes Meloun, Lari Birdu i Medžik Džonson koji imaju po tri trofeja.

Ove sezone je u regularnom dijelu prosječno bilježio 26,4 poena uz 12,4 skokova i 9 asistencija po utakmici uz 58,3% šuta iz igre i 35,9% za tri poena.Ovo je njegova osma sezona u NBA ligi.

Nastavi čitati

Sport

IZNENADA PREMINUO bivši košarkaš Lejkersa, IMAO JE SAMO 33 GODINE

Darius Moris, bivši košarkaš LA Lejkersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objavio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.
“Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morisa”, navodi se u kratkoj poruci Lejkersa objavljenoj na Tvitteru.
Osim što je igrao za Lejkerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Filadelfija 76ers, Memfis Grizlis i Bruklin Nets gdje je bio saigrač Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.

Nastavi čitati

Aktuelno