Connect with us

Društvo

PROŠLA KRIZA? Završena kampanja “Društveno odgovorni”, NEMA VIŠE NIŽIH CIJENA!

Kampanja “Društevno odgovorni”, u kojoj su od oktobra bile snižene cijene 45 proizvoda, zvanično je završena posljednjeg dana 2023. godine.

Potvrdio je to i ministar trgovine RS Denis Šulić koji je podsjetio da je cilj kampanje bio smanjivanje inflatornih udara na građane Srpske.

-Ostavićemo mogućnost da svi trgovački lanci, ali i dobavljači i proizvođači, ostanu dio same kampanje, a mi ćemo u ime ministarstva pratiti cijene, da li dolazi do poremećaja na tržištu. Ako bude poremećaja, nastavićemo dalje s aktivnostima koje će imati za cilj da te cijene budu u skladu sa potrebama privrede, ali da ne ugrožavaju budžete porodica širom Srpske – rekao je Šulić, prenosi Insajder.in.

On je dodao da je “dobro što je inflacija u stagnaciji i da više nema velikih inflatornih skokova svakog mjeseca”. Šulić je ocijenio da u narednom periodu ne bi trebalo dolaziti do značajnijih poremećaja na tržištu kada je riječ o cijenama robe i usluga.

U kampanji “Društveno odgovorni” su se 19 domaćih proizvođača, 5 distributera (trgovca na veliko), 27 trgovaca, odrekli marže na ukupno 45 proizvoda, a uglavnom je riječ o prehrambenim artiklima.

Riječ je o širokom spektru proizvoda od mesnih prerađevina, konzerviranih mesnih prerađevina i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda, marmelade, konditorskih proizvoda, proizvoda za higijenu i slično koji su građanima dostupni uz cijene snižene od 10 do 50 odsto.

Društvo

VREMENSKA PROGNOZA! Ponovo kao prethodnih dana, UJUTRU LJETO, POPODNE JESEN

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH se očekuje nestabilno, ali toplo vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutro i prije podne u većini predjela biće pretežno sunčano uz malu oblačnost. U Semberiji će biti umjerena oblačnost, gdje je ponegdje moguća i slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana doći će do postepenog naoblačenja, koje će u većini predjela usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Mjestimično su moguće lokalne nepogode sa jakim udarima vjetra, prije svega na sjeveru i istoku. U Hercegovini će ostati suvo i pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti.

Duvaće slab do umjeren i promjenljiv vjetar.

Jutarnja temperatura vazduha od osam do 15, u višim predjelima od pet stepeni, a najviša dnevna od 23 do 28, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je na sjeveroistoku bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u ostalim krajevima sunčano uz umjeren porast oblačnosti, praćen lokalnim pljuskovima.

Nastavi čitati

Društvo

NJEMAČKA DONIRALA 1,2 miliona evra Oružanim snagama BiH

U Sarajevu je potpisan tehnički sporazum na osnovu kojeg njemačka Vlada dodjeljuje finansijsku pomoć od 1,2 miliona evra za infrastrukturne radove u četiri kasarne Oružanih snaga BiH.

Sporazum su potpisali sekretar Ministarstva odbrane u Savjetu ministara Muhamed Smajić i vojni ataše Njemačke u BiH Franc Jozef Nolte.

Novac će biti utrošen za grijanje u kasarnama “Kozara” u Banjaluci i “Mato Lučić Maturica” u Kiseljaku, za renoviranje objekata u kasarni “Vojvoda Radomir Putnik” u Doboju i rekonstrukciju u kasarni “Butila” u Sarajevu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Smajić je zahvalio za pomoć i istakao da se potpisivanjem sporazuma o realizaciji infrastrukturnih projekata potvrđuje partnerstvo dvije zemlje.

Nolte je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja sporazuma koji obuhvata projekte na teritoriji cijele BiH, te pohvalio rad Tima za izradu infrastrukturnih projekata Ministarstva odbrane koji je dao veliki doprinos realizaciji projekata.

On je rekao da je vrijednost sporazuma 1,2 miliona evra, a da je ukupna vrijednost donacije do sada 6,5 miliona evra, te najavio da ovo nije posljednji sporazum ove godine i da će ih u narednom periodu biti još.

Nastavi čitati

Društvo

I TO SMO DOČEKALI! Rajko Dukić prodao “Boksit”

Fočanski „Pavgord“ kupio je danas za još 3,5 miliona KM oko 36 odsto akcija kompanije „Boksit“, čime je postao većinski vlasnik ove firme, potvrdio je za Capital vlasnik „Pavgorda“ Gordan Pavlović.

„Pavgord je prošle sedmice“ za oko 3,3 miliona kupio oko trećinu akcija ove kompanije i najavio dalju kupovinu.

„Brokeri imaju otvoren naš stalni nalog za kupovinu akcija „Boksita“ i danas su kupili akcije „Mileksa“ i povezanih lica“, rekao Pavlović.

Nastavi čitati

Aktuelno